Image Map
suomi enkku
Hakemuskaavake
Kilpailutoimikunta
Kilpailukalenteri
Kilpailukutsut-FST-SM
Kilpailujen säännöt
Kv. yksilökilpailut
Maajoukkueet
Finnish Senior Tour
M50 Haastajatour
M60 Tour
M65 Tour
M70 Tour
M75 Tour
Aluetour
Aluetour kilpailuohje 2017
AT pistejakotaulukko 2017
Seurapisteet
Rankingit alueittain I-VII
N60/70 Tour

LinkitAluetourin huipennus Lappeenrannassa hienolla kentällä upeassa syyssäässä

Viipurin Golfin Etelä-Saimaa -kentällä Lappeenrannassa riitti sutinaa aluetourin kauden finaalissa lauantaina 2. syyskuuta. Kaikkiaan mammuttimaisen loppukilpailun seitsemään sarjaan osallistui 140 senioria, jotka lähtivät aamukahdeksasta alkaen syyskasteen kostuttamalla kentällä kisakierrokselle sekä ykkös- että kymppitiiltä. Pilvien lomasta pitkin päivää paistanut aurinko kuivatti kentän nopeasti, joten seniorit saattoivat nauttia huippukuntoisesta kentästä upeassa alkusyksyn säässä.

Saimaan saareen rakennetun kentän ominaispiirteisiin kuuluvat runsaat vesiesteet, maaston monimuotoisuus sekä pelaajan erityistä huomiota edellyttävät historiallisesti merkittävät Salpalinjan rakenteet ja luonnonsuojelualueet. Kun lyöntipelinä käydyn kisakierroksen tavoiteajaksi oli asetettu neljä ja puoli tuntia, oli pelissä etenkin ensikertalaisilla haastetta kerrakseen.

Kilpailunjohtaja Juha Haikala (vas.) neuvonpidossa klubin terasilla SGS:n aluetourvastaavan Paavo Reunasen kanssa, seurana aluekoordinaattorit Esa Juntunen (OGK) ja Ossi Sorjonen (IG).

 

Maan kauneimmaksi äänestetty ja vaativan kentän maineen saavuttanut ruotsalaisarkkitehti Peter Fjällmanin luomus ei tälläkään kertaa kilpailijoita  helpolla päästänyt. Kentän vaativuuden vahvistivat monet pelaajat kommenteissaan. Siitä kertoo myös kilpailun tulostaso, sillä vain kolmen sarjan voittaja pelasi alle oman tasoituksensa.

Aluetourin 2017 parhaan tittelin tasoituksellisessa lyöntipelissä lunastivat sarjoittain M50/Timo Sankari (AGK), M60/Leevi Keränen (HieG), M65/Seppo Väliaho (LPG), M70/Pekka Aalto (KosG), N50/Maili Soukka (StLG) ja N65/Leila Tuominen (SaG).

Suomen Golfseniorien pelaajamääriltään mittavimman kiertueen loppukilpailussa oman mittelönsä kävivät myös järjestelyistä alueillaan vastaavat aluekoordinaattorit. Tämän rennon ja yhteishenkeä puhkuvan kisan vei nimiinsä Imatran Golfin Ossi Sorjonen.

Paitsi hienosta säästä ja loistokuntoisesta kentästä ympäri maata tourin loppukilpailuun saapuneet seniorit saivat nauttia malliksi kelpaavista järjestelyistä. Kilpailunjohtajana toimineen Juha Haikalan kisakoneisto toimi tarkasti ja tehokkaasti ja talkoisiin osallistuneet seuran seniorit hoitivat tehtävänsä innokkaasti ja avuliaasti.

Aluetourin 2017 lopputulokset sarjoittain

Seppo Rönkkö

03.2017


Aluetourin osakilpailut Keski-Suomen alueella pelattu

Seniorien aluetourit Keski-Suomen osalta tulivat pelatuiksi tiistaina 8. elokuuta Joroisissa Kartano Golfin kentällä. Pelaajia oli edellisiin vuosiin verrattuna enemmän koko kaudella ja myös viimeisessä kisassa. Kartano Golfissa pelaajia oli yhteensä 97 kuudessa sarjassa. Koko kauden pelaajamääräksi tuli 336.

Kartano Golf oli saanut kentän hyvään kuntoon ja järjestelyt toimivat hienosti. Kisa pelattiin yhteislähtönä ja pelinopeus oli hyvä. Sääkin suosi pelaajia auringonpaisteella ja lämmöllä.

Sarjoittain parhaiten pelasivat N50 Anne-Marie Voutilainen (KGOLF), netto 74, hänellä myös paras scr 90. N65-sarjan paras oli Sirpa Uotila (LGS) 34 pistettä. M50-voittaja Martti Jaakonmäki netto 72 ja sarjan paras scr 78. M60-voittaja Arto Hyvönen (Tarina) netto 72 ja paras scr 79. M65-sarjan paras nettotulos 70 oli Timo I Lahtinen (LPG) ja paras scr Yrjö Nykänen (KGOLF) 82 lyöntiä. Sarjan M70 ykkönen oli Pentti Korhonen (KGOLF) netto 71 ja scr 80. Kaikki tulokset Kartano Golfin kilpailukalanterista.

Raimo Tuimala, aluekoordinaattori

17.08.2017


Aluetourin finaali 2017 pelataan Lappeenrannassa

Aluetourin finaali pelataan lauantaina 2. syyskuuta 2017 Lappeenrannassa Etelä-Saimaa Golfin kentällä. Järjestävänä seurana toimii Viipurin Golf ry (VG).

Finaaliin kutsutaan osakilpailujen perusteella tänä vuonna poikkeuksellisesti 131 pelaajaa. Lisäksi pelataan sarja SGS ja siinä pelaavat aluekoordinaattorit, seurojen välisen pistekilpailun voittajan edustaja ja SGS:n kutsumat kolme pelaajaa. Kilpailijoita lauantaina Lappeenrannassa on yhteensä 142.

Aluekoordinaattorit ovat lähettäneet kutsun ja kilpailutiedotteen oman alueensa pelaajille ja ovat tiedottaneet varasijalla olevia. Aluekoordinaattorit lähettävät alueensa lopullisen pelaajalistan järjestävälle seuralle 25.8.2017 mennessä. Kutsun saaneita pyydetään vahvistamaan osallistumisensa aluekoordinaattorille pikaisesti, jotta varalla olevia voidaan kutsua ilmoittautumisajan puitteissa. Kaikki kilpailua koskeva tiedustelu tapahtuu aluekoordinaattoreiden kautta.

 

Pelaajat äänestivät Viipurin Golfin Etelä-Saimaa -kentän Golflehden viimeisimmässä rankingissa maamme kauneimmaksi. Kuvan viheriölle päättyy kymppiväylä, joka haastaa pelaajan vaativuudellaan.

 

Kilpailu pelataan juoksevin lähdöin siten, että aamupäivän pelaajat starttaavat tiiltä 1 ja 10 alkaen klo 8:00 – 10:00 ja iltapäivän pelaajat tiiltä 1 ja 10 alkaen klo 12:30 – 14:30. Aamupäivällä pelataan sarjat SGS, M65, M50 ja N50 ja iltapäivällä sarjat M70, M60 ja N65. Sarjojen peluutusjärjestys ratkeaa heti ilmoittautumisajan umpeuduttua. Aamupäivän sarjoissa on 72 pelaajaa ja iltapäivällä 70.

Kilpailussa on kaksi erikoiskilpailua. Abacus -lähimmäs lippua kilpailu käydään väylällä 3 naisten osalta ja miehet väylällä 16. Viipurin Golfin pisin draivi on väylällä 15, erikseen miehille ja naisille.
 
Palkinnot jaetaan kahdessa erässä siten, että aamupäivän sarjojen tulosten valmistuttua palkitaan niiden sarjojen pelaajat ja sama menettely iltapäivän sarjojen osalta. Erikoiskilpailun voittajat palkitaan iltapäivän tulosten valmistuttua. Myös paras scr-tulos, miehet ja naiset, palkitaan iltapäivän palkintojenjaon yhteydessä.

Pelaajarankingit alueittain sekä seurapisteet nettisivuillamme kohdassa kilpailut>aluetour. Pelaajarankingissa suoraan paikkansa pelanneet näkyvät keltaisella pohjalla ja varalla olevat sinisellä.

Tavataan Lappeenrannassa!

Paavo Reunanen, aluetourvastaava
Suomen Golfseniorit ry

AT-finaali/kilpailukutsu                                         AT-finaali/paikkajako

13.08.2017


Lounais-Suomen seniorien aluetour saatiin valmiiksi

Lounais-Suomen Senior Aluetorin viimeinen osakilpailu pelattiin Aurinko Golfin (AGN) kentällä Naantalissa 2.8.2017.> Epävakaata säätä oli luvattu kilpailun ajaksi. Kilpailu aloitettiin sateisessa säässä, mutta vähitellen alkoi Naantalissakin aurinko paistaa.

AGN:n kentän griinit oli viritetty todella nopeiksi ja kenttää oli kokonaisuudessaankin hyvässä pelikunnossa. Kilpailun järjestelyt toimivat hyvin ja joustavasti. Kisan jälkeen osanottajille tarjottiin maittava buffet–lounas.

 

 


 

Aluekoordinaattori Pasi Sillanpää onnittelee M70 –sarjan voittajaa Simo Kylänpäätä (KGM), joka eteni  finaaliin maksimipistein.


 

 

Viimeisessä osakilpailussa oli 89 osallistujaa. Koko vuoden osallistujamäärä oli 371, mikä on yli 60 kilpailijaa enemmän kuin viime vuonna. Ollaan siis menty eteenpäin.


Parasta pelikuntoa osoittivat sarjassa N50 Reija Lindgren (AGN) netto 72, N65 Terttu Näremaa-Helin (SaG) 36 pb, M50 Roger Kempe (NGCC) netto 74 (hän lahjoitti palkintosumman AGN:n juniorityöhön, juniorit kiittävät), M60 Mikael Lumme (RG) netto 71, M65 Heikki Räsänen (AGN) netto 71 ja M70 Simo Kylänpää (KGM) netto 72.

Pasi Sillanpää
aluekoordinaattori, Lounais-Suomi

06.08.2017


Onnistunut osakilpailu Kuusamossa

Senioreiden aluetourin Pohjois-Suomen kolmas osakilpailu pelattiin keskiviikkona 2. elokuuta  Kuusamon Golfin kentällä.

Kilpailuun osallistui – ottaen huomioon kolmannen osakilpailun – kaikkiaan 105 senioria. Se on hyvä osallistujamäärä. Siihen varmaan vaikutti se, että eri sarjojen loppukilpailuun selviytyjiä ei vielä ennen kisaa ollut ”kirkossa kuulutettu”.  Monella seniorilla oli siis hyvät mahdollisuudet selviytyä loppukilpailuun. Lisäksi moni seniori ei ollut pelannut Kuusamon jokseenkin uutta kenttää aiemmin.

Kisaa saatiin suorittaa myös täälläkin erinomaisissa sääoloissa. Edellisen päivän harjoituskierroksella olleet pelaajat saivat tosin reilut vesikuurot niskaansa.  Itse kilpailu, jossa oli yhteislähtö, sujui joustavasti ja arvioidussa ajassa.  Asiaa täälläkin auttoi puoli tuntia enne starttia pidetty kisainfo, missä Kuusamo Golfin phj Hannu Virranniemi selosti kilpailun kulun ja kentällä olevat poikkeukselliset seikat.

 

OGK:n Martti Tuomala (vas.), Lauri Lantto, Pentti Kiiskinen ja Katinkullan Kaarina Seppänen tarkistavat  tuloskirjauksia.

 

Osakilpailun voittotaisteluissa parhaiten menestyivät tällä kertaa katinkultalaiset. He veivät puolet voittosijoista. Voittajiksi pelasivat; N50 Saija Huttunen, KkG, N 65 Riitta Hämäläinen, KkG, M 70 Seppo Sirviö, KkG, M65 Tauno Tahkola KuuG, M 60 Pekka Ylisoivio KuuG, ja M50 Arto Leinonen, PaG.

Osakilpailun järjetelyt sujuivat erinomaisesti. Hyvän info lisäksi kaikki seniorit saivat maukkaat väliaikakahvit ja -letut sekä ”voimarusinasekoituksen”. Kisatapahtuma päättyi erinomaiseen lounaaseen ja palkintojen jakoon Tropiikin tiloissa. Kaikesta tästä erittäin lämpimät kiitokset järjestäjille. Ja samat kiitokset kaikille Pohjois-Suomen senioreille, jotka osallistuitte osakilpailuihin eri paikkakunnilla.  Oli hieno tour.

Esa Juntunen
aluekoordinaattori, Pohjois-Suomi

05.08.2017


Uudenmaan aluetourin päätöskisassa Hangossa kaikki hyvin

Golfarin ystävä on aurinkoinen sää ja golfarin vihollinen on kihtikohtaus. Molemmista on nyt kokemusta.

Hangon kentälle oli suunnistautunut kolmanteen Uudenmaan aluetourin kisaan kiitettävä määrä senioripelaajia, ja klubitalon tuntumassa oli urheilujuhlan tuntua koko päivän. Sää on tänä vuonna ollut kovin vaihtelevaa kilpailupäivinä. Kaikki muistavat NGCC:n raekuurot ja NGK:n loistavan hienon golfsään. Hangossa aamu oli hieno ja ensimmäiset sarjat pääsivät kierrokselta hyvän sään aikana, mutta heidän palkintojenjaon jälkeen sää muuttui oikulliseksi sateiseksi ja tuulikin yltyi.

Kenttä oli loistavan hienossa kunnossa, greenit tasalaatuiset ja pelit sujuivat joustavasti. Näin ollen kaikilla pelaajilla oli hyvä syy olla tyytyväisiä ympäristötekijöihin, varsinkin kun Hangon kenttä on profiililtaan hyvin senioriystävällinen.

Kilpailun tulokset kokonaisuudessaan ovat Hangon kentän sivuilla. Tässä yhteydessä julkaistaan kunkin sarjan kolme parasta ja scratch-voittaja, sekä Abacus lähimmäs lippua kisan voittaja, joka oli Ilona Blomqvist PGC 2,35m.
 
Naiset 65v pistebogi: 1) Fabritius Kaija NGCC 36bp, 2) Ijäs Kaarina KGV 35bp, 3) Forsman Marja RuG 34bp. Sarjan scratch-voittaja niin ikään Fabritius Kaija 87 lyöntiä.

Naiset 50v Hcp lyöntipeli: 1) Huikarinen Kirsi SHG 72, 2) Soukka Maili StLG 72, 3) Kohonen Tuija HCG 74 lyöntiä. Sarjan scratch-voittaja Määttänen Eeva HCG 88 lyöntiä.

Miehet 70v Hcp lyöntipeli: 1) Viljamaa Timo MGC 73, 2) Högstedt Ola SHG 73, 3) Gylling Robert HG 74 lyöntiä. Sarjan scratch -voittaja Olsen Jens NGCC 83 lyöntiä.

Miehet 65v Hcp lyöntipeli: 1) Järvi Jouko PGC 70, 2) Pokela Heikki PBG 71, 3) Lundberg Hans SGR 74 lyöntiä. Sarjan scratch-voittaja Järvi Jouko 77 lyöntiä.

Miehet 60v Hcp lyöntipeli: Keränen Leevi HieG 71, 2) Ashitkov Dimitri SGR 75, 3) Mäkinen Jarmo PBG 75 lyöntiä. Sarjan scratch-voittaja Keränen Leevi HieG 83 lyöntiä.

Miehet 50v Hcp lyöntipeli: 1) Salonen Hannu HieG 70, 2) Kortelainen Jussi HieG 72, 3) Rantalainen Jari HieG 73 lyöntiä. Sarjan scratch - voittaja Kortelainen Jussi HieG 81 lyöntiä.
 
Tähän kisaan on hyvä päättää vuoden seninorien aluetourin karsintakisat ja jäädä odottelemaan pistelaskelman mukaisia finaalipaikkoja Lappeenrannan Etelä-Samaan Golf-kentälle 2.9.2017. Omasta puolestani kiitän kaikkia kisoihin osallistuneita ja toivotan hyvää kesän jatkoa – vielä on kisoja jäljellä. Ensi vuonna sitten taas toivottavasti tapaamme aluetourin kilpailujen merkeissä.

Pentti Pulkkinen
aluekoordinaattori

05.08.2017


Pohjanmaan kauden 2017 aluetourit päätökseen Ähtärissä

Alueen kolmas ja viimeinen osakilpailu pelattiin torstaina 27. heinäkuuta Ähtärin kentällä. Osanottajia oli saapunut kisaamaan vain kuutisenkymmentä.  Sää oli mitä parhain, olisiko tiettyjen sarjojen ranking-tilanne varmoilla loppukilpailupaikoilla vähentänyt kilpailijoiden määrää.  Ruuhikoskelaiset olivat kuitenkin tulleet sankoin joukoin varmistelemaan seurakohtaista voittoaan, sillä melkein puolet kilpailijoista oli EPG:stä.

Kuvassa alarivissä vasemmalta N65-voittaja Siru Ala-Panula ja kakkonen Pirjo Myllymäki, ylärivissä vasemmalta voittajia: M70 Antti Ala-Panula, M65 Esko Pollari, M50 Thomas Storås, N50 Hilkka Tuominiemi ja M60 Pekka Toppari

 

 

Kentältä oli poistettu kilpailuaamuna siirtosääntö, mikä varmaan aiheutti tulostason heikkenemisen. Ainoastaan M70-sarjassa voittaja Antti Ala-Panula pelasi alle parin, nettto 69. Muut sarjan mitalisijat pokkasivat kakkoseksi tullut EPG:n Osmo Kiviluoto, jolla myös päivän paras scr-tulos 76 lyöntiä, sekä kolmanneksi sijoittunut oman seuran Veikko Ruohomäki.  Botnia Golf otti myös sarjavoitot M50/Thomas Storåsin ja N65/Sirkka-Liisa Ala-Panulan toimesta.

Muut seurat jäivät nuolemaan näppejään sarjavoittojen suhteen, kun EPG:n Pekka Toppari sarjassa M60, Esko Pollari sarjassa M65 sekä N50-sarjan Hilkka Tuominiemi ottivat ykköstilat.

Lopuksi aluekoordinaattori loi katsauksen pistetilanteesta, todeten varmat finaaliin pääsijät. Muut saavat vielä jännittää siihen saakka, kun kaikki osakilpailut on pelattu. Koko kauden kilpailijamäärässä oli lisäystä kuutisenkymmentä pelaajaa.

Antti Ala-Panula
aluekoordinaattori

31.07.2017


Aluetourin pelaajamäärissä kasvua

Aluetourin II-kierroksen osakilpailut on pelattu. Toisen kierroksen jälkeen pelaajamäärät:
Lounais-Suomi: 282 pelaajaa   (v. 2016 244) muutos +38
Uusimaa: 311 pelaajaa   (v. 2016 331) muutos -20
Häme:  261 pelaajaa  (v. 2016 204) muutos +57
Kaakkois-Suomi:  206 pelaajaa (v. 2016 190) muutos +16
Pohjanmaa:  224 pelaajaa (v. 2016 167) muutos +57
Keski-Suomi: 239 pelaajaa (v. 2016 235) muutos +4
Pohjois-Suomi: 286 pelaajaa ( v. 2016 248) muutos +38
Aluetour yhteensä: 1809 pelaajaa ( v. 2016 1619) muutos +190

Aluetourin pelaajamäärät yhteensä sarjoittain toisen kierroksen jälkeen: N50/163, N65/195, M50/251, M60/292, M65/432, M70/476

Seurapisteissä kärjessä on Etelä-Pohjanmaan Golf (EPG) 85 pisteellä. Toisena on viime vuoden voittaja Oulun Golfkerho (OGK) 66 pistettä ja kolmantena Laukaan Peurunka Golf (LPG) 53 pistettä. Neljättä sijaa pitää hallussaan Kainuun ylpeys Paltamo Golf (PaG)  48 pisteellä. Viidentenä on viime vuoden kakkonen Golf Pirkkala, 48 pistettä. Seurapisteitä on saavuttanut 115 seuraa. Viime vuonna seurapisteitä saavutti 114 Suomen Golfliiton seuraa.

Viimeisen, kolmannen kierroksen pelit aloitetaan 27.7.2017 Ähtärin Golfissa. Kierrosta jatketaan Hangon Golfissa ja Lakeside Golf Vammalassa 1.8.2017. Aurinko Golf Naantali ja Kuusamo Golf ovat vuorossa 2.8.2017. Osakilpailut päättyvät 8.8.2017 pelattaviin peleihin Golf Porrassalmella ja Kartano Golfissa.

Finaali pelataan 2.9.2017 Viipuri Golfissa Etelä Saimaa kentällä. Aluekoordinaattorit kutsuvat oman alueensa finaaliin päässeet pelaajat Lappeenrantaan heti, kun finaalistien nimet ovat tiedossa.

Paavo Reunanen

21.07.2017


Seniorit täyttivät Virpiniemen kentän

Pohjois-Suomen aluetourin toinen osakilpailu pelattiin tiistaina 11. heinäkuuta Virpiniemen golfkentällä Oulussa. Jos oli runsaasti tulijoita ensimmäiseen osakilpailuun, niin nyt halukkaita senioreita olisi ollut vieläkin enemmän. Varallaolijoiden lista venyi pitkäksi.

Kaikkiaan 144 senioria aloitti kilpailun erinomaisissa olosuhteissa. Tyyni, puolipilvinen 23-asteinen sää sekä kentän hyvä kunto tarjosivat kaikille osallistujille hienon pelipäivän. Yhteislähtönä pelatulle kisarupeamalle tuli pituutta kuutisen tuntia puolivälitaukoineen.

Itse kilpailussa saatiin palkintosijoille uudet nimet verrattuna ensimmäiseen osakilpailuun. Silmiinpistävintä oli paltamolaisten rynnistys kärkisijoille. Paltamolaiset veivät kolmessa sarjassa päävoiton ja kaiken kaikkiaan kahdeksan heistä pokkasi palkinnon.

 

 

Kuvassa palkitut vasemmalta: Risto Rönkkö M70, Jouni Määttä M65, Teuvo Ojala M60, Riitta Hämäläinen N65, Maarit Leinonen N50 ja Arto Leinonen M50.

 

Parhaista yksilösuorituksista scratchinä vastasivat OGK:n Risto Rönkkö 78 (sin), saman seuran Pekka Kopsala 80 (kelt) ja PaG:n Maarit Leinonen 83 (pun). Tasoituksellisessa pelissä voittajia olivat N50 Maarit Leinonen PaG, N65 Riitta Hämäläinen KkG, M50 Arto Leinonen PaG, M60 Teivo Ojala ViGC, M65 Jouni Määttä PaG sekä M70 Risto Rönkkö OGK. 

Onnitelut voittajille ja parjaat kiitokset kaikille senioreille, jotka teitte hienon kisapäivän. Toimitusjohtaja Kalle Hirvisalo ja hänen organisaatio toteutti kaikilta osin kilpailun erinomaisella tavalla. Lämpimät kiitokset heille kaikille.

Pohjois-Suomen aluetour jatkuu keskiviikkona 2. elokuuta. Silloin Kuusamo kutsuu senioreita kilpasille.

Esa Jutunen

12.07.2017


Kaikki kohdallaan aluetourin toisessa kisassa Nurmijärvellä

Kaikkiaan satakuusikymmentä senioria kerääntyi Seitsemän Veljeksen maisemiin Nurmijärvelle pelaamaan vuoden toista aluetourin kisaa. Säästä oli luvattu sekalaista. Sellainen siitä tulikin, joten sateenvarjot olivat tarpeeseen.

Tavan mukaan lähdettiin kahdelta tiiltä, jolloin pyöri tehokkaasti ja pahoilta viivästymisiltä vältyttiin. Nurmijärvi Golfin uusittuun klubitaloon mahduimme kaikki mukavasti, ja talon keittiö esitteli osaamistaan maittavalla lounaalla.

Pelikentiksi oli järjestäjien puolelta valittu A ja B, jotka olivat tunnetusti hieman helpompia kuin C, joka jäi meiltä reserviin seuraavia koitoksia varten. Pelikierroksen kommenteista kuului edelleen, ettemme ole oikein oppineet pelaamaan nopeilla greeneillä, lippujen paikkakartan avullakaan. Tulostaso sentään kohosi kohtalaiseksi. Kenttää kehuttiin siistiksi ja huolitelluksi.

Kuvassa vasemmalta voittaja Jouko Järvi, toinen Hannu Kuittinen, kolmas Ilkka Ylä-Ojanperä ja neljäs Tapani Lehikoinen sekö Nurmijärvi Golfin toimitusjohtaja. Esa Meriläinen.

Lienevätkö pelaajien ongelmana olleet keskikesän kiireet tai pelko vaihtelevasta säästä, kun poiskirjautuneita oli yllättävän paljon. Pelaajan poisjäänti viime tingassa kilpailusta aiheuttaa ylimääräistä harmia ja huolta järjestäjille. Henkilökohtainen mielipiteeni on se, että kun lähtölista on julkistettu, niin kisasta voi jäädä pois vain lääkärin määräyksestä. Muussa tapauksessa järjestävä seura on oikeutettu perimään pelimaksun.

Ilmoittautumisessa hyvään tapaan kuuluu esittää muiden tietojen lisäksi SGS:n jäsenkortti. Tällä kertaa lähes kaikilla oli kortti mukana, mutta seuraavissa kisoissa se on meillä kaikilla mukana.  Kun asiapaperit ovat kunnossa, caddiemestareiden ei tarvitse kysellä vakuutteluja. 

Kiitos  NGK:n toimistolle ja caddiemaestereille  tehokkaasta ja ystävällisestä työskentelystä!

Pentti Pulkkinen

10.07.2017


Pohjanmaan alueen toinen osakilpailu Pietarsaaressa

Suomen kesän piti olla kauneimmillaan, kun Pietarsaaren Golf järjesti alueen toisen osakilpailun 6. heinäkuuta. Kisan alussa lämpömittari näytti 6-8 astetta. Kun tuntumaan vaikuttivat vielä sadekuurot ja Merenkurkusta puhaltava pohjoinen merituuli, kilpailijat olivat syystä varustautuneet pipoin ja tuuliasuin. Kisan lopussa aurinkokin näyttäytyi pelaajien nauttiessa klubilla keittolounasta. Huonosta säästä huolimatta sadasta ilmoittautuneesta vain muutama jäi saapumatta starttiviivalle.
 
Monien muiden kenttien tavoin talvituhoilta ei ole säästytty Pietarsaaressakaan. Olosuhteet eivät kuitenkaan lannistaneet kilpailijoita, eikä myöskään kilpailun järjestäjää.  Kilpailussa oli havaittavissa rento ja leppoisa tunnelma, ja järjestelyt sujuivat toiminnanjohtaja Anders Sandlinin ohjauksessa kiitettävästi.  Yhteislähdöstä huolimatta pelikierros sujui noin neljässä ja puolessa tunnissa.

Kuvassa  vasemmalta aluekoordinaattori Antti Ala-Panula, sarjojen voittajat N50 Aila Kivimaa, M50 Mats Ingman, M70 Roy Björklund, N65 Pirjo Myllymäki, M65 Jussi Savela, takana toimiusjohtaja Anders Sandlin. Kuvasta puuttuu M60-voittaja Alf Björkstrand.

Olosuhteista johtuen kilpailun tulostaso jäi alle normaalin, sillä alle kaksikymmentä prosenttia pelasi tuloksensa bufferiin. Vain kotiseuran M70-sarjan voittaja Roy Björklund pelasi ainoana alle parin, nettotulos 71.  Miesten 50-sarjan voittaja Mats Ingman pelasi 74. M60-sarjan voitto meni myös kotiseuran Alf Björkstrandille hcp-tuloksella 74, ja M65-voittajan tulos 75 oli samaa tasoa.
 
N50-sarjassa KuGo:n naiset ottivat kaksoisvoiton Aila Kivimaan voittaessa tuloksella 72 ja Eeva Koivusen sijoittuessa toiseksi.  Naisten 65-sarjan voiton pokkasi EPG:n Pirjo Myllymäki 29 pb. Jokaisessa sarjassa palkittiin myös paras scr-tulos. Koko kilpailun parhaan scr-tuloksen golfasi EPG:n Osmo Kiviluoto, 77 lyöntiä.  
Seuraava ja alueen viimeinen osakilpailu pelataan Ähtärissä 27. heinäkuuta.  Näin aluekoordinaattorin kannalta positiivista on ollut pelaajamäärän kasvaminen.  Nyt jo kahden kilpailun jälkeen ollaan samoissa lukemissa kuin koko viime vuotena yhteensä. Nähdään Ähtärissä!

Antti Ala-Panula

09.07.2017


Kaakkois-Suomen aluetouria Puulassa ja Rantasalmella

Heinäkuun osakilpailut pelattiin tiistaina 4. heinäkuuta jaettuna kahdella ysireikäisellä kentällä. Kaakkois-Suomen alueella näitä ysikenttiä on peräti kuusi kappaletta. Perinteisesti muutamilla kentillä pelataan myös seniorien aluetourin osakilpailuja.

Nuorempien senioreiden sarjat kisattiin Rantasalmella ja vanhempien Puulagolfissa Kangasniemellä. Vanhemmat seniorit olivat aktiivisemmin liikkeellä, ja Puulagolfiin heitä oli saatu kentälle mahtumaan yhteislähtöön 64 pelaajaa. Rantasalmella oli väljempää, siellä kenttää kiersi 31 senioria.
 
Aluekoordinaattorina pelasin M65-sarjassa Puulagolfissa. Järjestelyt oli hoidettu hienosti, ja kenttä hyvässä kunnossa. Kenttä on useana vuonna äänestetty Suomen parhaimmaksi ysireikäiseksi kentäksi. Kenttä on pinnanmuodoiltaan vaihteleva ja vettäkin on pelissä usealla väylällä. Kentän kakkosväylän korkealla sijaitsevalta tiiauspaikalta näkyvät kaikki kentän yhdeksän väylää, ainakin pieni pilkahdus.

Voittajien on aina helppo hymyillä, etenkin mukavassa seurassa. Vasemmalta M670/Arvo Hämäläinen, Puulagolf, Mari Meriläinen Puulagolf ry:n toiminnanjohaja, N65/Sinikka Viinanen, Kerigolf ja M65/Keijo Alisalo, Puulagolf.

 

 

Sää oli pelipäivänä pilvipoutainen. Sääennusteet lupasivat iltapäivälle säärintamaa, jossa mahdollisesti esiintyy ukkosta. Niinpä joukko lähti kisaan kymmennen minuuttia etuajassa. Seniorit noudattivat tunnollisesti Puulagolfin Mari Meriläisen kehoitusta pelata ripeästi. Joukko ehtikin maaliin tavoiteajassa. Lounaaksi tarjottu maukas keitto ehdittiin nauttia ja palkinnot jakaa poutasäässä.

Tulostaso oli kärjen osalta kova; useita alle seitsemänkymmenen nettolyönnin tuloksia kirjattiin. Ykkösijat miesten sarjoissa ottivat kotiseuran pelaajat. Naisten sarjassa voitto meni Kerigolfin edustajalle.
Voittajat Puulagolfissa: N50 Sinikka Viinanen, Kerigolf, 36 bogeypistettä, M65 Keijo Alisalo, Puulagolf, 66 nettolyöntiä ja M70 Arvo Hämäläinen, Puulagolf, 65 nettolyöntiä.

Myös Rantasalmella saatiin pelaajat paremmuusjärjestykseen. Tulostaso oli todella kova, aivan maailmanluokkaa. Tässä voittajat: N50 Reija Kinnunen, Kerigolf, 67 nettolyöntiä, M50 Erik Hiltunen, Rantasalmigolf, 67 nettolyöntiä ja  M60 Kauko Poikola, Lampila Golf, 61 nettolyöntiä.

Aktiivisin seura heinäkuun osakilpailuissa oli Imatran Golf, josta oli peräti 18 senioria lähtenyt matkaan tavoittelemaan aluetourpisteitä.  Kolmas osakilpailu pelataan Golf Porrassalmen Annilan kentällä tiistaina 8. elokuuta.

Ossi Sorjonen

06.07.2017


Aluetourin ensimmäisissä osakilpailuissa ennätyksellisesti osallistujia

Aluetourin ensimmäiset osakilpailut on pelattu. Osallistujamäärä oli ennätyksellinen, 952 pelaajaa (v. 2016 841 pelaajaa), joten kasvua viime vuoden vastaavaan reilut kolmetoista prosenttia, 111 pelaajaa.

Eniten osallistujamäärät kasvoivat Pohjanmaalla, Pohjois-Suomessa ja Lounais-Suomessa. Ainoastaan Uudellamaalla edellisen vuoden lukemiin ei ylletty. Pohjois-Suomessa ja Uudellamaalla kaikki ilmoittautuneet eivät mahtuneet kilpailuun.

Osallistujamäärät, alue, järjestävä seura, osallistujamäärät (2016 järjestävä seura ja osallistujamäärät):
Lounais-Suomi   WGCC     153    (MTG, 127)
Uusimaa            NGCC      155   (HSGC, 173)
Häme                TawG       127   (ViGS, 104)
Kaakkois-Suomi  IGS        112    (KG, 110)
Pohjanmaa         EPG        130    (VaG 86)
Keski-Suomi       LPG        131    (KGOLF, 130)
Pohjois-Suomi    NSG        144    (KkG, 111)

Sarjoista eniten osallistujia keräsi sarja M70, 243 senioria. Naisten osallistujamäärät kasvoivat reilut seitsemäntoista prosenttia, 27 pelaajalla.

Aluetourin osakilpailujen toinen kierros käynnistyy tiistaina 4.7.2017 Kaakkois-Suomen Puula Golfissa ja Rantasalmi Golfissa sekä Keski-Suomen Karelia Golfissa. Seuraavana vuorossa ovat torstaina 6.7.2017 Uudenmaan Nurmijärven Golfklubi, Hämeen Lahden Golf ja Pohjanmaan Pietarsaaren Golf. Lounais-Suomessa kilpailun järjestää Uudenkaupungin Golfklubi maanantaina 10.7.2017. Toisen kierroksen viimeinen osakilpailu pelataan Pohjois-Suomen Virpiniemen Golf Clubin järjestämänä.

Seurapisteissä alueittain eniten pisteitä keränneet seurat
Lounais-Suomi: UGK 14, WGCC 14, AGN 12, SaG 12, LoG 11
Uusimaa: NGCC 18, CT 13, RuG 10, KGV 9, NGK 8
Häme: TawG 25, GPi 23, PirG 14, AGK 11, MeG 10
Kaakkois-Suomi: IGS 22, IG 19, KosG 18, VG 12, GP 9
Pohjanmaa: EPG 53, VaG 18, KoG 12, BG 12, KuGo 7
Keski-Suomi: LPG 40, Tarina 21, JG 19, MGS 13, ReG 9
Pohjois-Suomi: OGK 35, PaG 23, KkG 16, KLG 13, KaG 10

Seurapisteranking kokonaisuudessaan nettisivuillamme kilpailut>aluetour. Seurapisteitä kertyi yli sadalle seuralle, mukana viisi sellaista seuraa, joista ei viime kesänä ollut yhtään osallistujaa. Monessa seurassa senioritoimikunta on suunnittelemassa yhteiskuljetuksen järjestämistä aluetourin kisoihin.
Pelaajarankingpisteet alueittain ja sarjoittain löytyvät nettisivuiltamme kohdasta kilpailut>aluetour.

Tervetuloa taas joukolla mukaan seuraaviin aluetourin kisoihin!

Paavo Reunanen

25.06.2017


144 senioria osallistui Pohjois-Suomen aluetourin ensimmäiseen osakilpailuun

Seniorien aluetourin Pohjois-Suomen ensimmäisestä osakilpailusta vastasi Nivalan Seudun Golf ry. Nivalan Golfin ulkoiset puitteet eivät ole prameat, mutta henki ja järjestelykyky ovat toiminnanjohtaja Mika Takasen johdolla erinomaiset. Sen pystyivät havaitsemaan ja tuntemaan kaikki ne 144 alueen kilpailuun osallistunutta senioria.

Kilpailuun olisi ollut tulijoita enemmänkin, mutta samanaikaisesti pelattavaan kisaan ei vaan voinut ottaa enempää osallistujia, jotta läpivienti saadaan viety läpi kohtuullisessa ajassa. Siksipä kymmenkunta halukasta ei päässyt mukaan.

Kilpailuun startattiin yhteislähtönä. Peli sujui hyvissä sääolosuhteissa osallistujamäärään nähden hyvin, kun otetaan huomioon, että kyseessä oli pääsääntöisesti lyöntipelikilpailu. Kierros kesti ”pakollisine” taukoineen ryhmästä riippuen 5 t 20 min – 5 t 50 min. Kun järjestäjien tulospalvelu toimi erinomaisen nopeasti, niin tulokset olivat valmiina ennen kuin viimeiset olivat ennättäneet nauttia lounaansa.

Kisassa 20 pelaajaa teki alentavan kortin, mikä on aivan hyvä määrä varsinkin, kun kentän greenit eivät vielä olleet täysin kesäkunnossa. Voittajiksi selviytyivät sarjoittain: N 65 Pirjo Raiden KkG, N 50 Eila Ovaska OGK, M 70 Pasi Törhönen PaG, M 65 Pentti Huttunen KkG, M 60 Tapio Selkälä KuuG ja M 50 Heikki Aalto OGK. Kisan parhaan scratch-tuloksen pelasi Heikki Aalto,- 79 lyöntiä.

Seuraava osakilpailu pelataan tiistaina 11.7. Virpiniemen kentällä.

Esa Juntunen

19.06.2017


Pohjanmaalla ennätys aluetourin osallistujamäärässä

Pohjanmaan aluetourin ensimmäinen osakilpailu pelattiin torstaina 15.6.2017 Ruuhikoskella Etelä-Pohjanmaan Golfin (EPG) järjestämänä. Kilpailussa oli mukana ennätykselliset 130 osallistujaa. Viime vuoden vastaavaan kilpailuun verrattaessa kasvua oli yli 50 prosenttia, ja suurimman osallistujamäärän keräsi M70-sarja, 44 senioria. Järjestävä seura EPG saavutti huikeat 53 seurapistettä.

Kilpailu pelattiin yhteislähtönä. Vaikka kierrosaika hiukan venähtikin, ei se pelaajia tuntunut häiritsevän. Ehkä me kaikki nautimme pelaamisen lisäksi kentän hyvästä kunnosta ja loistavasta kesäsäästä.

Parhaat scratch-tulokset sarjoittain: N50/Maarit Lähteenmäki, VaG, 95, M50/Mats Ingman, VöG, 80, M60/Heikki Syvänen, JGS, 87, M65/Matti Välimäki, EPG, 83 ja M70/Osmo O Kiviluoto, EPG, 82

 

M65-sarjan palkinnot jaossa. Vasemmalta kilpailunjohtaja Antti Lammi, SGS:n aluetourvastaava Paavo Reunanen aluekoordinaattori Antti Ala-Panula, Kurt Hägen (5.), VaG, Jarmo Mäki-Ketelä (4.), BG, Esko Pollari (3.), EPG,  Matti Välimäki (2.), EPG ja voittaja Olavi Kokko pokkaamassa parhaillaan palkintoa. (Kuva: Tapio Räsänen)

 

Senioreiden asiat Ruuhikoskella tuntuvat Antti Lammen johdolla olevan hyvässä hoidossa. Palkintojenjaossa hän ilmoitti, että seuraavaan osakilpailuun torstaina 6.7.2017 Pietarsaareen lähdetään yhteiskuljetuksella klubilta. Kiitos Antti Lammi, Tapio Räsänen ja aluekoordinaattori Antti Ala-Panula mukavasta päivästä!

Paavo Reunanen

18.06.2017


Kova tuuli ja sadekuurot mukana Kaakkois-Suomen aluetourin avauskisassa

Kaakkois-Suomen alueen ensimmäinen seniorien aluetourin osakilpailu pelattiin tiistaina 13.6.2017 Iitissä Iitin Golfseuran (IGS) järjestämänä. Kilpailuun osallistui 112 senioria.

Seuran aina  iloinen ja aktiivinen senioritoimikunnan puheenjohtaja Kirsti Rautio oli vastaanottamassa klubilla pelaajat toivottaen meidät kaikki tervetulleiksi Iitti Golfiin. Kirsti kertoi tehneensä kaiken voitavansa kilpailujen onnistumiseksi, mutta pahoitteli, että sääolosuhteille hän ei mahtanut mitään.

Koko päivän kova tuuli ja ajoittaiset sadekuurot kiersivät kilpailijoiden mukana Iitin kenttää. Yhtään keskeyttänyttä ei kisoissa ollut, ainoastaan muutama oli ennakkoon peruuttanut osallistumisensa. Liekö se osoitus siitä, että seniorit ovat tottuneet alkukesän vaativiin olosuhteisiin. En myöskään kuullut klubilla valituksia olosuhteista vai johtuikohan se siitä, että olin niin keskittynyt nauttimaan Kirstin aamulla tekemää ja maistuvaa raparperisoppaa.
 
Parhaat scratch-tulokset sarjoittain: N50/Eira Koskinen, IGS, 88, M50/Harri Marjala, GP, 77, M60/Kauko Poikola, LaG, 84, M65/Kyösti Ollikainen, GP, 78, M70/Jukka Rännänen, VG, 81.

Kaakkois-Suomen aluetourin toisen kierroksen kilpailut pelataan tiistaina 4.7.2017 kahdella eri kentällä. Sarjat N50, M50 ja M60 pelataan 9-reikäisellä Rantasalmi Golfin (RanG) kentällä kumpuilevassa pelto- ja järvimaisemissa. Sarjat N65, M65 ja M70 pelataan kenttärankingissa 2015 hyvin pärjänneellä, myös 9-reikäisellä, Kangasniemen PuulaGolfin (PuulaG) kentällä. Ilmoittautumiset molempiin kilpailuihin ovat käynnissä. Tervetuloa joukolla mukaan!

Paavo Reunanen

16.06.2017

Keski-Suomen aluetourin ensimmäinen osakilpailu Laukaan Peurunkagolfissa

Kauniissa kesäsäässä ja vähän talven runtelemalla kentällä 6. kesäkuuta pelattuun kilpailuun osallistui 131 senioria, joista loppuun pelasi 129 pelaajaa. Kilpailun kuudesta sarjasta suurin osallistujamäärä oli sarjassa M65, 38 pelaajaa. Järjestävästä seurasta LPG:stä kilpailuun osallistui kiitettävästi 39 pelaajaa.

Kilpailu sujui hyvin kilpailunjohtajina toimineiden  toimitusjohtaja Heikki Hokkasen ja Kaisa Lällän valvonnassa. Kilpailun järjestelyihin sekä pelaajien aktiivisuuteen onkin syytä olla tyytyväinen.

Parhaat scr-tulokset sarjoittain: M50 Jyrki Maukonen, LPG, 76 lyöntiä, M60 Seppo Patja, LPG, 82 lyöntiä, M65 Matti Koppeli, MGS, 84 lyöntiä, M70 Markku Kuokkanen, LPG, 83 lyöntiä, N50 Arja Vastamäki, LPG, 84 lyöntiä. Kaikki Laukaan Peurunkagolfin  kilpailun tulokset löytyvät seuran kilpailukalenterista.

Keski-Suomen alueen seuraava osakilpailu pelataan tiistaina 4.7.2017 Joensuun lähistöllä Kontiolahdella Karelia Golfin toimiessa järjestävänä seurana. Ilmoittautuminen on käynnissä ja ilmoittautumiset sähköpostilla osoitteeseen caddiemaster@kareliagolf.fi tai puh. 010 666 9040. Mukaan otetaan 120 pelaajaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Tervetuloa seuraavaan osakilpailuun!

Raimo Tuimala, aluekoordinaattori

14.06.2017
WGCC isännöi Lounais-Suomen ensimmäistä aluetourin osakilpailua

Lounais-Suomen alueen ensimmäinen aluetourin osakilpailu pelattiin keskiviikkona 7.6. Salossa Wiurila Golf & Country Clubin (WGCC) järjestämänä. Kesäisessä säässä käytyyn kilpailuun osallistui 153 pelaajaa.

Aluekoordinaattori Pasi Sillanpää oli erittäin tyytyväinen kilpailujen järjestelyihin ja halusikin erikseen kiittää hyvästä yhteistyöstä toimitusjohtaja Kimmo Sarlinia ja senioritoimikunnan puheenjohtaja Tapio Rohkeaa.

Meidän senioreiden oli ilo tavata vapaaehtoisten joukossa myös innokkaita junioreita. Saimme myös nähdä vapaaehtoisten senioreiden talkootyöllä  ”ylisille” remontoidun miljööseen sopivan toimistotilan. Näkymä ylisiltä on katsomisen arvoinen.

Parhaat scr-tulokset: N50 Hanna Järvinen (AGN) 86, M50 Jari Anttila (RG) 75, M60 Lasse Järvinen (AGN) 81, M65 Markku Taskinen (StLG) 78 ja M70 Ilpo Nurminen (AGN) 80. Osakilpailun kaikki tulokset löytyvät täältä sarjoittain.

Ryhmä lähestymässä kohti WGCC:n kentän päätösreikää. (Kuva: Maili Soukka)

Seuraava Lounais-Suomen aluetourin osakilpailu pelataan maanantaina 10.7.2017 Uudessakaupungissa Uudenkaupungin Golfklubin järjestämänä. Ilmoittautuminen kilpailuun alkaa maanantaina 19.5.2017.

Paavo Reunanen

12.06.2017, päivitetty 13.06.2017


Hämeen aluetourin ensimmäinen osakilpailu Tawast Golfissa

Tawast Golfissa Hämeenlinnassa pelattiin tiistaina 6.6.2017 Hämeen alueen 1. osakilpailu. Kauniissa kesäsäässä pelattuun kilpailuun osallistui 128 senioria. Aluetourin kilpailuissa pelataan kuudessa sarjassa. Tawastissa suurin osallistujamäärä oli sarjassa M70, 39 pelaajaa. Tawastin senioritoimikunta Heikki Aaltosen johdolla oli aikaansaanut hyvin organisoidun tapahtuman Katumajärven hienoissa maisemissa.

Parhaat scr-tulokset sarjoittain: M50 Reijo Vuorinen, AGK, 82 lyöntiä, M60 Pasi Kosonen, PirG, 83 lyöntiä, M65 Kari Anttonen, TawG, 84 lyöntiä, M70 Pertti Lehtinen, ViGS, 82 lyöntiä, N50 Tuija Herbst, TawG, 93 lyöntiä. Tawast Golfin kilpailun tulokset löytyvät seuran kilpailukalenterista.

 

Aluekoordinaattori Asser Rissanen, GPi, seurasi kilpailut alusta loppuun asti ja oli tyytyväinen kilpailun järjestelyihin sekä pelaajien aktiivisuuteen. Hän toivotti kaikki osallistujat tervetulleeksi seuraavaan aluetourin osakilpailuun ja toivoi myös uusia pelaajia mukaan.

Hämeen alueen seuraava osakilpailu pelataan torstaina 6.7.2017 Lahdessa Lahden Golfin, LG, toimiessa järjestävänä seurana.

Ilmoittautuminen Lahteen on käynnissä ja ilmoittautumiset sähköpostilla osoitteeseen lahdengolf@lahdengolf.fi. Mukaan otetaan 156 pelaajaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

Kuvassa oikealla Heikki Aaltonen (TawG senioritmk pj), kisan ykkönen Jukka Sarkola ((GPi), kakkonen Hannu Narvi (LGV), kolmonen Seppo Vehka-aho (MeG) ja nelonen Hannu Saine (LGV). Äärimmäisenä vasemmalla scratch voiton vienyt Pertti Lehtinen (ViGS). (Kuva: Maili Soukka)

Paavo Reunanen

10.06.2017
Aluetour käynnistyi Uudellamaalla 156 seniorin voimin

Aluetourin osakilpailut aloitettiin torstaina 1.kesäkuuta Uudellamaalla vaikeissa olosuhteissa Nordcenterin vaativalla Fream-kentällä. Kilpailuun ilmoittautui 172 senioria, joista mukaan mahtui 156 pelaajaa. Nordcenterin parhaista scr-tuloksista vastasivat sarjoittain M70/Jens Olsen, NGCC, 86, M65/Tapio Aalto, NGCC, 93. M60/Sören Isaksson, RuG, 85, M50/Tomi Ristola, NGCC, 88 ja N50/Hannele Heino, StLG, 88. Kaikki Nordcenterin tulokset avautuvat sarjoittain alla olevista linkeistä.

Osakilpailut jatkuvat 6.6. Hämeen Tawast Golfissa ja Keski-Suomen Laukaan Peurunkagolfissa. Tawastiin on ilmoittautunut 126 pelajaa ja Laukaan Peurunkagolfiin 127 pelaajaa. 7.6. pelataan Lounais-Suomen Wiurila Golfissa. Kilpailuun on ilmoittautunut täysi määrä pelaajia: 156. Kaakkois-Suomi aloittaa 13.6. Iitti Golfissa ja 15.6. pelaataan viimeiset ensimmäisen kierroksen osakilpailut Pohjanmaan Ruuhikoski Golfissa Seinäjöella sekä Pohjois-Suomen Nivalanseudun Golfissa. Iittiin, Ruuhikoskelle ja Nivalaan on ilmoittautuminen vielä käynnissä.

Paavo Reunanen

Tulokset/M50    Tulokset/M60    Tulokset/M65    Tulokset/M70     Tulokset/N50    Tulokset/N65

02.06.2017

Aluetoureille ilmoittautuminen käynnissä

Ensimmäisenä kauden 2017 aluetourille starttaavat uusimaalaiset torstaina 1.6. Nordcenterin Fream-kentällä. Perässä tulevat hämäläiset tiistaina 6.6. Tawast Golfisssa ja keskisuomalaiset Laukaan Peurunkagolfissa.

Keskiviikkona 7.6. aloittavat kesän osakilpailunsa lounaissuomalaiset Wiurila Golfissa. Iitin Golfseura toimii järjestävänä seurana kaakkoissuomalisille tiistaina 13.6. Ensimmäisten osakilpailujen viimeisissä kisoissa isäntinä toimivat torstaina 15.6. pohjalaisille Ruuhikoski Golf ja pohjoissuomalaisille Nivalanseudun Golf.

Tänä vuonna kisaillaan myös seurapisteistä. Viime vuonna tiukan kilpailun kävivät Oulun Golfkerho ja Golf Pirkkala Oulun selviytyessä voittajaksi. Jokainen aluetourin osakilpailuun osallistuva tuo yhden seurapisteen omalle seuralleen.

Sarjoihin ja sääntöihin on tullut muutoksia tälle kaudelle. Säännöt ja kilpailuohjeet löytyvät Suomen Golfseniorien nettisivuilta kohdasta kilpailut. Samassa paikassa on myös koko SGS:n kilpailukalenteri.

Aluetourilla kutsut ja tulokset löytyvät järjestävän seuran nettisivuilta. Osakilpailut organisoivat aluekoordinaattorit yhdessä järjestävän seuran kanssa.

Finaali pelataan syksyllä lauantaina 2.9. Saimaan hienoissa maisemissa Viipurin Golfin toimiessa järjestävänä seurana.

Toivotan kaikki seniorit tervetulleiksi aluetourille kaudella 2017!

Paavo Reunanen, aluetourin vastaava

16.05.2017


Aluetourin parhaat seuloutuivat Messilän finaalissa

Aluetourin valtakunnallinen finaali pelattiin lauantaina 3. syyskuuta Hollolassa Messilä Golfin kentällä. Hienot alkusyksyn keliolosuhteet takasivat kilpailijoille hyvät onnistumisen mahdollisuudet.

Kilpailun johtajan, Messilän Jukka Torstilan hyvin  organisoima tapahtuma aloitettiin infolla hyvissä ajoin ennen starttia, joten yhteislähdössä pelaajille jäi hyvin aikaa siirtyä aloitustiille. Mukana olleet 123 pelaajat saivat nauttia Messilän hyvässä kunnossa olleesta kentästä. Pelaajia usealla väylällä avustivat runsaslukuinen ja iloinen Messilän forecaddien ryhmä. Jukan tiimille suuri kiitos.

Naisten sarjan voitti Helsinki City Golfin onnellinen Tuija Kohonen pisteillä 36. Toinen oli Golf Pirkkalan Tuula Kemppi, 35 pistettä ja kolmas Vaasa Golfin Tuija Raunio samalla pistemäärällä. Paras scratch-tulos Eeva Määttänen, HCG, 86 lyöntiä.

Aluetourin finalistit kokoontuivat kisainfoon Messilän klubin edustalle.


M55-sarjan voitti Kymen Golfin Jouko Seppälä tuloksella 71. Toinen oli Hirvihaaran Seppo Pöyry 73 lyöntiä ja kolmas, samalla tuloksella, Kajaani Golfin Aarni Piirainen. Parhaan scratch-tuloksen saavutti Jouko Seppälä, 84 lyöntiä. M65-sarjan voittaja tuli Kainuusta, Paltamo Golfin Timo Kemilä, tulos 71 lyöntiä. Toiseksi sijoittui LGV:n Hannu Narvi tuloksella 71 ja kolmantena oli GPi:n Veli-Pekka Parviainen tuloksella 73. Paras scrath Timo Kemilä 79.

Uutena sarjana tänä kesänä pelattiin sarja M70. Sarjan voitti koko kesän tasaista pelikuntoa esittänyt Golf Pirkkalan Asser Rissanen tuloksella 70. Hyvän vastuksen tarjosi Loimijoki Golfin Pasi Sillanpää, 72 lyöntiä. Alastaro Golfin Jorma Junttila oli kolmas tuloksella 73. Paras scratch Jorma Junttila 80 lyöntiä.

Ensimmäistä kertaa toteutetun seurojen välisen pistekilpailun paras oli Oulun Golfkerho (OGK). OGK:n seurapisteet olivat 92. Tiukan vastuksen tarjosi Golf Pirkkala häviten yhdellä pisteellä. Seurapisteitä kartutti jokainen pelaaja osallistumisellaan oman alueensa aluetourin osakilpailuun. Kaikkiaan 114 seuraa oli edustettuna kesän aikana aluetourin osakilpailuissa. Se on hyvä saavutus.

Ensimmäistä kertaa mukana olivat myös jokaisen alueen aluekoordinaattorit kannustamassa oman alueensa pelaajia. He osallistuivat pelaajina finaaliin tai olivat mukana omassa kisassaan.

Aluetourin ensimmäinen M70-sarjan mitalikolmikko: voittaja Asser Rissanen (vas.), toinen Pasi Sillanpää ja kolmas Jorma Junttila. Taempana vasemmalla  aluetourvastaava Paavo Reunanen.

 
Suomen Golfseniorit ry kiittää kaikkia aluetourin kilpailuihin osallistuneita pelaajia. Suuri kiitos kuuluu myös kilpailuja järjestäneille seuroille sekä kilpailuissa avustajina toimineille henkilöille.

Paavo Reunanen
Aluetourvastaava

04.09.2016


Aluetourin finalistit valittu

Aluetourin finaali 2016 pelataan Hollolassa Messilä Golfin kentällä lauantaina 3.9.2016 yhteislähtönä klo 10.00 alkaen. Mukaan kutsutaan Aluetourin sääntöjen mukaisesti 120 pelaajaa. Aluekoordinaattorit lähettävät kutsun sähköpostilla alueensa valituille pelaajille ja varalla oleville tiedon varallaolosta.

Suoraan tiensä finaaliin raivanneet näkyvät nettisivuillamme kohdassa kilpailut>aluetour>rankingit alueittain keltaisen värin alla ja varalla olevat sinisen värin alla.

Alueittain finaalipaikat jakaantuivat: Sarjoittainen paikkajakauma:
Lounais-Suomi     17
Uusimaa              25
Häme                  16
Kaakkois-Suomi   14
Pohjanmaa          12
Keski-Suomi        18
Pohjois-Suomi     18
N50  23
M55  33
M65  35
M70  29 

Finaaliin osallistuvien pelimaksun hoitaa Suomen Golfseniorit ry. Pelimaksuun sisältyy aamukahvit sekä ruokailu pelin jälkeen.

Tänä vuonna järjestettiin ensimmäistä kertaa seurojen välinen pistekilpailu. Jokaisesta oman alueensa osakilpailuun osallistumisesta pelaaja toi yhden seurapisteen. Tiukan kilpailun kävivät Oulun Golfkerho (OGK) ja Golf Pirkkala (GPi). OGK voitti lopulta yhdellä pisteellä. Lopputilanne nettisivuillamme kohdassa kilpailut>aluetour>seurapisteet. OGK:n senioritoimikunnan puheenjohtaja kutsutaan finaaliin pelaamaan yhdessä aluekoordinaattoreiden ja SGS:n puheenjohtajan kanssa.

21:ssä osakilpailussa oli tänä vuonna yhteensä 2187 kilpailusuoritusta. Vuoteen 2015 verrattaessa lisäystä oli 63 kilpailusuoritusta. Tavataan yhtä runsaslukuisena myös tulevina vuosina. Suuri kiitos kaikille osakilpailun osallistujille ja suuri kiitos myös jokaiselle osakilpailun järjestäneelle seuralle.

Mukavia pelikierroksia kauden loppuun!

Paavo Reunanen
aluetourvastaava

13.08.2016


Aluetourin toisiin osakilpailuihin osallistui yhteensä 778 senioria

Aluetourin seitsemään toisen kierroksen osakilpailuun osallistui 778 senioripelaajaa. Vuonna 2015 vastaava luku oli 727.  Edelliseen vuoteen verrattaessa toisissa osakilpailuissa sarjoissa N50 ja M55 muutokset olivat pieniä. Kasvu tuli sarjoista M65 ja M70.

Kahden osakilpailun jälkeen pelisuorituksia sarjoittain on tullut seuraavasti (suluissa v. 2015): N50 306  (329), M55  443  (504), M65  459  (767), M70  411  (sarjaa ei ollut). Pelisuoritukset yhteensä 1619 . Vuonna 2015 oli 1600 pelisuoritusta.

Pelaajarankingit löytyvät kotisivuiltamme kohdasta kilpailut>aluetour>rankingit alueittain. Lopullisessa rankingissa huomioidaan kahden parhaan osakilpailun pisteet.

Seurapisteissä toisella kierroksella Oulun Golfkerho (OGK) säväytti runsaalla osanotollaan kotikisoissa. Mukana oli 50 oman seuran pelaajaa. Hyvä suoritus! Seurapistetilanne löytyy sivuiltamme kohdasta kilpailut>aluetour>seurapisteet. Seurapisteisiin lasketaan mukaan kaikki kolme osakilpailua.

Kolmannet osakilpailut aloittaa Hämeen Golf Pirkkala (GPi) 19.7. Ilmoittautumiset jokaiseen osakilpailuun ovat avautuneet, joten vielä ehtii mukaan hankkimaan itselleen rankingpisteitä ja seuralleen seurapisteitä.

Finaali pelataan 3.9.2016 Lahdessa Messilän Golfin toimiessa isäntänä. Pelaajat finaaliin valitaan alueittain ja sarjoittain suhteutettuna kauden osallistujamääriin. Finaaliin valittavat ja varalla olevat saavat kutsun ja infon oman alueensa aluekoordinaattorilta heti, kun finalistit on saatu selville. Finalistit ja varalla olevat näkyvät myös sivuillamme kohdassa kilpailut>aluetour>rankingit (väritys). Messilän sivuilla on jo kutsu julkaistu ja Messilässä finaalin vastuuhenkilönä on Hämeen alueen aluekoordinaattori Jukka Torstila.

Nyt aluetourilaiset vielä tiukka loppurutistus kolmanteen osakilpailuun ja suurella joukolla mukaan hankkimaan pisteet kotiin!

Paavo Reunanen
aluetourvastaava

16.07.2016