Image Map
suomi enkku
Jäsenhakemus ja muutosilmoitukset
Jäsenedut
Pelioikeudet
Jäsenmatkat
Logopaidat
Muut jäsenedut
Seniorigolfari

LinkitSGS:n matkalla jälleen holari - nyt Espanjan La Sellassa

Suomen Golfseniorien matkoilla tuntuu olevan ihmeellinen holaritaika, koska poikkeuksellisen usein SGS:n matkoilla on tehty holari, parhaimmilla jopa kaksi samalla viikolla.

Tällä kertaa (7.11.2017) tekijänä oli Heikki Puhakainen Espoon Golfseurasta ja paikkana La Sella Espanjan Costa Blancalla. Väylä on jyrkkään ylämäkeen lyötävä 150-metrinen La Sella Golfresortin vihreän kentän ykkösväylä. Tästä ilosta koko 35 hengen seurue sai nauttia hotellin tarjoamaa kuplivaa.

Vaikuttavia maisemia tarjoavan La Galianan kymppiväylällä Lohjan Eeero Nousiainen näyttää svingimallia.

 

 

Muutenkin matka oli osanottajien ilmeistä päätellen varsin onnistunut. Rauhallinen senioreille sopiva hotelli Jose Maria Olazabalin suunnitteleman kolmesta yhdeksän väylän lenkistä koostuvan kentän yhteydessä. Hyvää ja vaihtelevaa ruokaa, hyvä palvelu ja klubilla viihtyisä terassi.

Huipennuksena viikottainen vierailu huikeita maisemia tarjoavalle ja haastavahkolle vuoristoon rakennetulle La Galianan kentälle. Ja auringonkin paistaessa koko kolmen viikon ajan ei mukavien golfseniorien seurassa voinut muuta kuin nauttia.

Kohteesta voi lukea tarkemmin syksyn Seniorigolfari-lehdestä.

Ole Johansson

14.11.2017


SGS:n sadas jäsenmatka Espanjan Almerimariin

Iloinen senioriryhmä matkasi 4.10.2017 Espanjan Almerimariin viikon golfmatkalle. Matka oli numero 100 Suomen Golfseniorit ry:n matkahistoriassa. Almerimariin on Malagasta noin 200 kilometriä, mutta moottoritietä pitkin aikaa lentokentältä hotellille meni vain noin kaksi tuntia.

Koko viikon nautimme auringosta ja lämpimästä lähes tuulettomasta säästä. Pelasimme Hotelli Almerimarin vieressä olevaa kenttää sekä lähistöllä sijaitsevaa Playa Serenan kenttää.

Kentät olivat helppokulkuisia, mutta väylät pitkiä sekä ”vetisiä” eli paljon haasteellisia vesiesteitä. Pallojen kulutus oli ensi alkuun suhteellisen isoa, mutta kierros kierrokselta vesiesteistä selvittiin paremmin ja paremmin. Viikon mestaruuden voittivat Merja Keskinen ja Seppo Varjokallio.


Pelien jälkeen siirryimme nauttimaan hotellin uima-altaasta. Mukana ollut Hannele Björklund piti halukkaille rentouttavan vesijumppatuokion lähes joka iltapäivä. Mukaan uskaltautui viimeisenä päivänä jo yksi mieskin! Kuvassa ensimmäisen jumppatuokion innokkaat polskijat, Hannele punaisessa uimapuvussa.

Anneli Tuominen

13.10.2017


Syksyn ja tammikuun jäsenmatkoille löytyy vielä paikkoja

Pelikautta voi vielä jatkaa tämän vuoden puolella auringon lämmössä. SGS:n jäsenmatkoilla paikkoja löytyy Kanariansaarten Fuerteventuralle, missä kohteena on saaren eteläkärjessä sijaitseva Jandia (kuva). Myös syksyn ptkäkestomatkalle 6. marraskuuta Espanjan La Mangaan nopeimmat varaajat pääsevät vielä mukaan.

Marokko on palannut muutaman vuoden tauon jälkeen mukaan jäsenmatkaohjelmaan. Tammikuun alkupuolella kahden lähdön kohteena on Tuhannen ja yhden yön tarinoiden henkeä huokuva Marrakech. Kahden viikon kaukomatka suuntautuu 17. tammikuuta eksoottiseen Vietnamiin. Golfin ja lomailun lisäksi matkalla tutustutaan maan kulttuuriin ja historiaan.

Kohteiden esittelyt hinta- ja varaustietoineen avautuvat alla olevista linkeistä.

Long Stay/La Manga 6.11.   Furteventura/Jandia   Marokko/Marrakech   Kaukomatka/Vietnam

18.09.2017


Syksyn jäsenmatkojen myynti vauhdissa

SGS:n ensi syksyn kaikille jäsenmatkoille löytyy vielä tilaa. Matkaohjelma käynnistyy 26. syyskuuta Itävaltaan suuntautuvalla kolmen vuorokauden pelimatkalla, joka sisältää golfin lisäksi tutustumiskäynnin kuululla viinialueella ja Wienin kaupunkikierroksen.

Muut syyskauden jäsenmatkat keskittyvät Espanjaan ja alkavat 4. lokakuuta Andalucian Almerimarista. Seuraavia kohteita ovat Costa Blancan La Sellasa ja Kanariansaarten Fuerteventura. Ensimmäinen syksyn Long Stay -kohde on myyty loppuun, mutta lisälähdölle 6. marraskuuta La Mangaan paikkoja on vielä tarjolla.           

01.06.2017


Golfseniorit ensimmäistä kertaa Espanjan La Mangassa

Suomen Golfseniorien jäsenmatka suuntautui huhtikuun alkupuolella ensimmäistä kertaa Euroopan eliittiin lukeutuvaan golfkohteeseen, Espanjan La Mangaan. Kohde on äänestetty kolmena vuotena peräkkäin maanosan parhaaksi golfresortiksi, jonka South-kenttä on isännöinyt muun muassa Euroopan Tourin kisoja.

La Manga sijaitsee Murciassa lähellä Cartagenan kaupunkia. Jo vuonna 1972 perustetun golfresortin 560 hehtaarin alueella sijaitsee viiden tähden hotelli, neljän tähden huoneistohotelli, huviloita ja lomaosakkeita, kolme 18-reikäistä golfkenttää, 28 tenniskenttää ja jalkapallokenttä myös kriketin ja rugbyn harjoitusmahdollisuuksineen. Kyseessä on siis suuri urheilukeskus eri lajeineen.

Asuimme viiden tähden Principe Felipe -hotellissa, joka edusti ehkä jo hieman vanhahtavaa tyyliä huoneiden kokolattiamattoineen. Aamiaisbuffet nautittiin hotellissa ja illallinen a la carte -pohjalta hotellin ravintolassa ja kahdessa hieman kauempana sijaitsevassa ravintolassa.

 

Kuvassa vasemmalta Kirsti Ahlroos, Katriina Pasanen, Marjo Malmivaara ja Ride Ekstam viheriöllä puttaamassa. Taustalla majapaikkana toiminut Principe Felipe -hotelli.

La Mangan kolme täysmittaista kenttää ovat North (suunnittelija Robert Dean Putman), South (suunnittelija Putman, uusinta Arnold Palmer) ja West (Dave Thomas). South-kentällä on järjestetty myös European Tourin kilpailuja ja se on luonteeltaan tasainen leveine väylineen. Toki kentältä löytyy vettä ja pieniä rotkoja (baranco), joihin pallon saa hukkumaan. North-kenttä on hieman mäkisempi ja kapeampi, ja pieniä rotkoja on enemmän. West-kenttä on mäkinen kapeine väylineen, ja se jakoi mielipiteet: toiset pitivät ja toiset inhosivat. Kaiken kaikkiaan kaikille kentille hukkui runsaasti palloja. North- ja South-kentät ovat hotellin yhteydessä ja West-kentälle on järjestetty lyhyt shuttle-kuljetus.

Matkaan kuului viisi kierrosta golfia viikossa käsittäen kaksi kertaa South- ja North-kentällä ja kerran West-kentällä. Innokkaimmat pelasivat Northin ja Southin vielä vapaapäivinäkin, kun taas toiset kävivät tutustumassa Cartagenan kaupunkiin. Pelipäivinä oli erilaisia ryhmäkilpailuja kuten irlantilaista nelipalloa ja paras pallo sekä erilaisia yksilökilpailuja. Heti pelatun reiän jälkeen piti esimerkiksi valita kaksitoista parasta reikätulosta (Stableford) sekä pienin puttimäärä kierroksella.

Pelimatkalla vallitsi rento meininki. Matkan vetäjänä toiminut Anneli Tuominen ja Marjo Malmivaara lepuuttivat jäseniään golfmopon selässä.

Ilmat suosivat meitä, sillä aurinko paistoi joka päivä, eikä tuuli haitannut. Ensimmäisellä viikolla aamut olivat tosin hieman viileitä, mutta eivätpä ne juuri haitanneet, ehkä kuitenkin matkan vetäjää, startterina toiminutta Anneli Tuomista.

La Mangassa noudatettiin tarkkaa pukeutumisetikettiä. Niinpä ryhmämme jäsenelle tultiin huomauttamaan miesten capri-housuista. Hän sai toki pelata kierroksen, vaikka sikäläinen etiketti edellyttää joko shortseja tai pitkiä housuja.

Osallistujia oli molemmilla viikoilla noin kaksikymmentäviisi joista kaksiviikkoisia kaksitoista. Golfseniorien matkalle La Mangaan osallistui runsaasti ensikertalaisia.

Teksti ja kuvat: Pertti Kaikko

21.04.2017


Itävalta avaa uutuuskohteena ensi syksyn jäsenmatkat

Uudet kohteet ovat nousemassa esiin Euroopan golfmatkakartalla. Yksi kiinnostavista uutuuskohteista on Itävallassa sijaitseva Diamond Golf Resort (kuva oikealla), joka avaa  SGS:n tulevan syksyn jäsenmatkaohjelman. Kolmen vuorokauden matka syyskuun lopulla sisältää paitsi golfia kahdella huippukentällä myös retken kuululle viinialueelle ja kaupunkikierroksen Wienissä.

Huhtikuussa myyntiin tulevat matkat jatkuvat lokakuussa Espanjassa, missä kohteina ova tutut Andalusian Almerimar ja Costa Blancan La Sella. Marras-joulukuun vaihteessa jäsenmatka suuntautuu Kanariansaarten Fuerteventuralle ja siellä Caleta de Fustea uudempaan golfkohteeseen, Jandiaan (kuva vasemmalla).

Ensimmäistä kertaa SGS:n syyskaudenkin matkaohjelma käsittää golfseniorien suosioon nousseen pitkäkestomatkan. Kohteeksi on valittu Euroopan ehdottomaan parhaimmistoon lukeutuva La Manga Espanjan Murciassa.

Kaukomatka puolestaan suuntautuu ensi vuoden puolella tammikussa eksoottiseen Vietnamiin. Siellä senioreita odottavat Da Nangin golfparatiisi ja Saigonin nähtävyydet.

Alla olevista linkeistä avautuvat syyskauden matkojen kohde-esittelyt varaus- ja hintatietoineen.

 

Itävalta/Diamond      Espanja/Almerimar       Espanja/La Sella       Fuerteventura/Jandia

Long Stay/La Manga                      Kaukomatka/Vietnam

05.03017, päivitetty 11.04.2017


Espanjan Costa de la Luz palasi jäsenmatkakohteeksi vuosikymmenen tauon jälkeen

Espanjan Costa de la Luzin paluu SGS:n jäsenmatkojen kohteeksi on oiva esimerkki muuttuneista golfmatkamarkkinoista. Terrorismin pelossa kohdevalikoimasta pudonneiden Tunisian, Egyptin ja Marokon sekä sittemmin myös Turkin korvikkeiksi Euroopasta esiin ovat nyt nousseet paitsiossa syystä tai toisesta olleet golfkohteet.

Näin on käynyt Gibraltarin länsipuolella Atlantin aaltojen hyväilemälle Costa de la Luzille - Valon rannikolle, minne jäsenmatka suuntautui maaliskuun lopulla uudelleen kymmenen vuoden tauon jälkeen. Vaikka kokonaismatka-aika kohteeseen on ensikerrasta pidentynyt, ainakin edullisuudellaan espanjalaiskohde puolustaa paikkansa. Ei siis mikään ihme, että molempien viikkojen ryhmät täyttyivät nopeasti.

Golfseniorit majoittuivat Novo Sancti Petrissa Iberostar- ketjun Royal Andalus -hotellissa. Naapurissa aidan toisella puolella samainen ketju pyörittää toistakin tasokasta hotellia, Andalucia Playaa, joka oli kuitenkin suljettu remontin vuoksi.

Viikon viimeistä viedään. Matti Pohjoisaho (vas.) sekä Tauno ja Camilla Jaatinen fiilistelevät Novo Sancti Petri Golf 18. väylän tiiauspaikalla.

Viisi kierrosta - neljä kenttää

Matkaohjelma sisälsi viikon aikana viisi golfkierrosta neljällä alueen kentällä,joista matkalaisten ehdottomiksi suosikeiksi nousivat Novo Sancti Petri Golfin kaksi mainiota kenttää: A (Sea & Pines)) ja B (Center). Espanjan oman golflegendan Severiano Ballesterosin suunnittelemat kentät sijaitsevat kymmenen minuutin kävelymatkan päässä myös pikaisia shuttlekyytejä niille järjestävästä hotellista. Kunnoltaan, maisemiltaan ja pelattavuudeltaan viehättäviä kenttiä voi hyvin luonnehtia senioriystävällisiksi, väyliä kun ei ole ainakaan pituudella pilattu. Haasteita molemmilla kentillä on tarjolla riittämiin. Niistä pitävät huolen väyliä reunustavat ja jopa niitä valloittaneet kasvustoltaan tiuhat pinjapuut sekä kookkaat bunkkerit.

Tutuimmaksi matkaohjelmaan kuuluneista kentistä tuli Campano Golf, josta viikon turnee käynnistyi tuimassa tuulessa ja jolla myös seniorit mittelivät parin päivän päästä Cadizin makunnan mestaruudesta. Robert Trent Jonesin golfluomus valmistui vuonna 1985 yhdeksänreikäisenä ja laajeni täysimittaiseksi puistokentäksi vasta vuonna 2007. Pääosin hyväkuntoinen kenttä jäi mieleen etenkin runsaasta oliivi- ja pinjapuustostaan. Peruspalvelut tarjoava klubi vaikutti nykyisen mittapuun mukaan varsin vaatimattomalta, mutta samalla se huokui kiireettömyyttä ja idyllistä kodikkuutta.

Pelikierros käynnnistyy Sancti Petri Hillsin kentällä. Arvo Viinanen avaa, takana tarkkailevat Heikki Hallaranta, Mauri Reunanen ja Taisto Tulonen.

 

Neljän pelatun kentän ääripäät jäivät kauaksi toisistaan. Varttitunnin ajomatkan päässä hotellista sijaitseva Sancti Petri Hills Golf veti ainakin ensimmäisen viikon senioriryhmän toviksi totiseksi ja sai päät pyörimään.

Kenttä tuntui ensipelaamisella sekavalta ja ahtaalta. Lisäksi väyliä vaivasi kuivuus ja niukkaruohoisuus, minkä vuoksi tavallisen klubituupparin nautinnolliset osumat palloon olivat onnessaan. Sen sijaan greenit oli hiottu Hillsissä hienoon kuntoon aivan kuten muillakin pelatuilla kentillä.

Tämä puistokenttä vaatii erityistä tarkkuutta paitsi omassa pelissä myös naapuriväylien pelaajien seurannassa, jotta vaaratilanteilta vältytään. Ensimmäisellä matkaviikolla Hills-päiväksi osui viikon aurinkoisin ja lämpimin päivä. Se piti peliporukan tunnelman korkealla ja pelihuumorin päällä.

Joukkuekisoja ja Cadizin mestareita

Kilpailut kuuluvat totutusti SGS:n jäsenmatkojen vakio-ohjelmaan. Molemmilla viikoilla seniorit kisasivat eri kentillä, mutta pelimuodot pysyivät samoina. Joukkueiden paremmuus ratkesi pistebogeyna pelatussa Fourball-bestballissa ja Arizona Shufflessa. Cadizin henkilökohtaisesta mestaruudesta naiset ja miehet mittelivät omissa sarjoissaan, siitäkin rennossa pb-hengessä.

Ensimmäisellä peliviikolla naisten mestaruuden Campano Golfin kentällä valloitti Anneli Lindfors 31 pisteellä. Tuula Wacklin tuli toiseksi samalla pistemäärällä ja Sinikka Viinanen kolmanneksi 30 pisteellä. Miehet kävivät mestaruustittelistä naisten tavoin tiukan taiston, joka päättyi lopulta Jorma Palokankareen voittoon 33 pisteellä. Toiseksi tullut Henri Tilli kirjautti korttiinsa saman pistemäärän, josta kolmanneksi golfannut Jyrki Toivonen jäi vain pisteen.

Toisella viikolla mestaruudet ratkottiin Novo Sancti Petri Golfin B-kentällä. Naisista palkintopallille ylsivät Varpu Blomster 34 pisteen tuloksella mestarina, Eeva Haanperä (33) toisena ja Ilona Wessman (31) kolmantena. Miesten sarjassa mestaruuden kuittasi 30 pisteellä Asko Jaakkola Rauno Miettisen tullessa toiseksi (29) ja Timo Mikkolan samalla pistemäärällä kolmanneksi.

Mukavia muistoja verestämässä

Costa de la Luzilla riittää golftarjontaa yllin kyllin rauhallisessa ja ystävällisessä andalusialaisessa ilmapiirissä. Miellyttävien golfkokemusten ja matkakokemusten siivittäminä Kerigolfia edustavat Marja Pirttimaa ja Rauno Miettinen palasivat kohteeseen kymmenen vuoden tauon jälkeen. Nyt tosin lento suuntautui Norwegianilla Malagaan, kun vuosikymmen sitten Finnair vielä vei matkalaiset Jereziin, vain noin kuudenkymmenen kilometrin bussimatkan päähän määränpäästä. Malagasta matka maanteitse kohteeseen kestää lähes kolme tuntia.

Costa de la Luzille kymmenen vuoden tauon jälkeen palanneet Rauno Miettinen ja Marja Pirttimaa puttailivat Campano Golfin harjoitusgriinillä ennen ensimmäisen päivän pelikierrosta.

Perillä maisemat palasivat pian savolaismatkaajien mieleen, samoin kuin silloisen SGS:n jäsenmatkan majapaikkana toiminut hotelli Playa la Barosa. Yksi muisto on kuitenkin ylitse muiden. Tuolloin vuonna 2007 matka sattui syksyyn lokakuun lopulle ja juuri siihen viikonloppuun, jolloin Kimi Räikkönen nappasi Brasiliassa F1:n maailmanmestaruuden espanjalaisen Fernando Alonson nenän edestä.

”Silloin oli kiva olla suomalainen, kun hotellin ravintolan tarjoilijat kantoivat pullotolkulla kuohuviiniä seurueemme pöytiin mestari-Kimin kunniaksi”, Marja ja Rauno muistelevat.

Vaivattomuus valttina

Uudestaan kohteeseen innokkaita golfmatkailijoita vetivät myös mainiot, kiitosta ansaitsevat järjestelyt ja niiden myötä matkan vaivattomuus. Tällä kertaa Heikki Hallarannan isännöimällä SGS:n pelimatkalla seniorit saivat menomatkalla perustiedot sisältävän viikko-ohjelman. Se täsmentyi päivittäin ala-aulan fläppitaululle ilmestyvillä tiedotteilla ja varmentui vielä vuorovaikutuksessa ennen päivällistä järjestetyissä puolen tunnin kokoontumisissa.

Seniorien huoleksi matkalla jäi oikeastaan vain kolme tehtävää: olla sovitussa paikassa sovittuna aikana, pelata ja nauttia.

Teksti ja kuvat: Seppo Rönkkö

27.03.2017 (päivitetty 29.03.2017 toisen viikon tuloksilla)

 


SGS:n toinen Long Stay -ryhmä pelaa helmikuun Portugalissa

Seniorit syttyivät pitkäkestoisille golfmatkoille

Golfseniorit ovat ottaneet innostuneesti vastaan Long Stay -pelimatkat. SGS:n ensimmäinen pitkäkestoinen pelireissu suuntautui vuosi sitten Espanjan Costa Blancan Mar Menoriin, mistä saadut myönteiset kokemukset pohjustivat jatkon. Parhaillaan 27 golfseniorin ryhmä viihtyy ja pelaa kuukauden kestävällä matkalla Portugalin Lagosissa, suosion perusteella Algarven aateliin kuuluvassa golfkohteessa.

Historiallisten löytöretkien lähtösatamana ja orjakaupan keskuksena muinoin tunnetusta Lagosista on kehittynyt matkailijoiden ja viime vuosina Portugaliin tykästyneiden golfarien keidas, jossa palvelutarjonta kohtaa vaativankin kysynnän. Esimerkiksi majoitusta alueelta löytyy monen mieltymyksen ja kukkaron mukaan.

Kun pitkäkestoisella matkalla etenkin majapaikan sijainnilla ja viihtyisyydellä on erityisen suuri merkitys, golfseniorit ovat majoittuineet 60 neliön kaksioihin huvivenesataman vieressä sijaitsevassa Marina Clubissa.

"Majoitusratkaisu on ihanteellinen, koska kaupungista ja vanhasta kaupungista löytyy kävelymatkan päässä ajanvietettä vapaapäiviksi", matkaisäntä Pertti Raimiala kertoo. Myös ruoka- ja juomahuolto pelaa mainiosti. Lähettyviltä löytyy kosolti hyviä ja kohtuuhintaisia kauppoja ja ravintoloita.

 

Golfseniorien rupatteluhetki Boavistan ykköstiillä ernnen pelikierrosta.


Senioriyhmä pelaa neljä kierrosta viikossa kahdella kentällä. Majoituspaikasta noin kymmenen minuutin ajomatkan päässä sijaitsevat  27-reikäinen, kolmena perättäisenä vuotena Portugalin parhaaksi golfkentäksi äänestetty Onyria Palmeras ja vuonna 2002 avattu 18-reikäinen Boavista. Molemmat ovat maisemiltaan kauniita, mutta korkeuseroineen ja kallistettuine viheriöineen vaativia kenttiä, joilla kierros kestää viitisen tuntia.

Säänhaltija on ollut golfareille kahden ensimmäisen viikon aikana armollinen, muutamat sadekuurot kun ovat sattuneet sopivasti vapaapäiviksi. Näin pelipäivinä käydyissä joukkuekisoissa on vallinnut suotuisa poutasää samoin kuin hyvä yhteishenki.

Lupaavan alun ansiosta golfsenioreille saattaa olla jatkossa tarjolla jopa kaksi pitkäkestomatkaa vuodessa. Tuomas Kiiskinen OnGolfista kertoo, että seuraavat seniorien Long Stayt ovat suunnitteilla marraskuulle ja helmikuulle, mutta vielä tässä vaiheessa kohteista ei ole tietoa.

Joka tapauksessa matkat keskittyvät Euroopan kohteisiin, joissa hiljaisen kauden aikana voidaan taata pitkäkestomatkojen kohtuullinen hintataso. "Vaikka shortsikeleistä joudutaan ehkä tinkimään, golfin pelaamiseen sää sopii mainiosti", Kiiskinen toteaa. (SR)

10.02.2017
Kevään jäsenmatkoilla muutama paikka jäljellä Espanjan La Mangaan

Vapaat paikat kevään jäsenmatkakohteisiin alkavat olla kortilla, sillä yhtä kohdetta lukuun ottamatta kaikki matkat ovat täynnä. Tilaa on ainoastaan huhtikuussa Espanjan Murcian La Mangaan. Viikon matkalle 3. huhtikuuta tilaa löytyy enää kolmelle ja kahden viikon matkalla viidelle lähtijälle. Toisella lähdöllä 10. huhtikuuta mukaan ryhmään mahtuu vielä kuusi matkustajaa. Vapaita paikkoja voi tiedustella ja varata OnGolfista, numerosta 020 742 8590.

Parhaillaan senioreita on lomailemassa ja pelaamassa vuoden ensimmäisillä jäsenmatkoilla Etelä-Afrikassa ja Kanariansaarten La Gomeralla.

11.01.2017


Jäsenmatkojen juhlavuoden päätös Buenavistassa - uusi vuosi vauhtiin Etelä-Afrikassa

Suomen Golfseniorien jäsenmatkojen juhlavuoden päätöskohteena sai kunnian toimia Teneriffan Buenavista.Jylhien vuoristomaisemien ja Atlantin valtameren ympäröimä kenttä saaren pohjoisosassa tuntuu kiehtovan suomalaisia seniorigolfareita, sillä nyt kohteeseen tehty matka oli järjestyksessään jo neljäs. SGS:n neitsytmatka Buenavistaan ja sen kauniille, pelitaitoja monin tavoin koettelelevalle kentälle suuntautui keväällä 2013.

Nyt marras-joulukuun vaihteeseen ajoittuneen matkan matkan ensimmäiselle viikolle osallistui 37 ja toiselle 36 senioria, matkanvetäjä Pertti Raimiala kertoo. Ainakin sään puolesta ajankohta osui kohdalleen, sillä sopivan lämpimiä ja riittävän aurinkoisia päiviä riitti kaikille  tasapuolisesti. Kentälle tyypillisesti tuuli tuo peliin Buenavistassa aina oman lisämausteensa, tällä kertaa se pysyi yhtä päivää lukuun ottamatta melko tyynesti taka-alalla.

Buenavistan kentän on suunnitellut legendaarinen, viisi vuotta sitten taivaallisille viheriöille siirtynyt Severiano Ballesteros. Arkkitehdin tavaramerkkinä on väylien rytmitys siten, että par kolmosia, nelosia ja viitosia kentältä löytyy kutakin kuusi kappaletta.

Vaikka kenttä on tämän kulmakunnan ainoa, viikoksi ja jopa kahdeksi siinä riittää koettavaa. Lisää mielenkiintoa tarjosivat tälläkin matkalla erilaiset pelimuodot, kun mukaan mahtui esimerkiksi valssia, pinkkipalloa ja best ball -parikisaa. Luonnollisesti ohjelmaan kuului molemmilla peliviikoilla myös henkilökohtainen mestaruuskisa.


Anna-Riitta Salento, Eila Raimiala ja  Marjatta Saarinen pelikierroksella.

 
Jälkimmäisen viikon ryhmän paluumatka kotiin sattui Suomen itsenäisyyspäiväksi. Juhlan lisäksi paluulentoon liittyi dramatiikkaa, kun kone joutui tekemään ylimääräisen, tankkauksineen noin kaksi ja puoli tuntia kestäneen välilaskun golfsenoriryhmään kuulumattoman matkustajan sairaustapauksen vuoksi.

SGS:n jäsenmatkojen alkamisesta tuli tänä vuonna kuluneeksi kymmenen vuotta. Ensimmäinen yhteinen pelimatka suuntautui Tunisiaan vuonna 2006 ja tähän mennessä yli 90 pelimatkalle on osallistunut noin 4800 golfsenioria.

Jatkoa seuraa, sillä heti vuodenvaihteen jälkeen 5. tammikuuta ryhmä golfsenioreita lentää kahden viikon kaukomatkalle Etelä-Afrikkaan. Paitsi pelikierroksia maailmanluokan kentillä ohjelmaan sisältyy tutustumista maan luontoon, kulttuuriin ja viineihin. (SR)

07.12.2016
Espanjan Almerimar seniorikohteena ensimmäistä kertaa

Vaikka pelimatkat moneen aiemmin suosittuun kohteeseen ovat maan sekavien ja epävarmojen olojen vuoksi tyystin tyrehtyneet, on Espanja noussut esiin entistä näkyvämmin uusine kiinnostavine vaihtoehtoineen. Ja golftarjontaahan maassa riittää.

Ensimmäistä kertaa SGS:n kymmenvuotisen jäsenmatkatoiminnan aikana golfseniorit matkustivat lokakuun ensimmäisellä viikolla pieneen Almerimarin rannikkokaupunkiin tutustumaan alueen golfpalveluihin. Kohde sijaitsee Malagasta noin 200 kilometriä itään, pois päin vilkkaalta ja ruuhkaiselta Aurinkorannikolta.

Matkalle osallistui 31 senioria. Ryhmä asusti viikon Hotel Almerimarissa ja pelasi hotellin tiivissä tuntumassa olevaa kenttää neljänä päivänä. Vaihtelua peliin toi yhtenä päivänä Club Golf Playa Serena, joka sekin sijaitsee vain parinkymmenen minuutin bussimatkan päässä majapaikkana olleesta hotellista ja on kuulu eritoten mainiosta klubiravintolastaan.

 

Viikon peliohjelmaan sisältyi myös yksi kierros lyhyen bussimatkan päässä olevalla Golf Playa Serenan kentällä. Senioriryhmä odottaa klubin edustalla paluukuljetusta takaisin hotelliin.

 
Golf Almerimarin kenttä on rakennettu 18-reikäisenä neljä vuosikymmentä sitten. Reilut kymmenen vuotta sitten valmistui laajennusosa, joten nykyisin se palvelee pelaajia 27-reikäisenä kenttäkompleksina. Maastoltaan tasaisen kentän väylät ovat leveitä, mutta helpolla ne eivät pelaajia päästä runsaiden hiekka- ja vesiesteiden vuoksi.

Almerimar tuntui olevan golfkohteena senioripelaajien mieleen. Aurinkorannikkoon verrattuna sen valtteja ovat ehdottomasti ainakin vielä kohtuullisen rauhallinen ympäristö ja aidosti espanjalainen elämänmeno. Kun aurinkovarmuuskin on samaa luokkaa, lämmintä riittää mukavasti läpi talvikauden, kentät hyväkuntoisia ja palvelut pelaavat, kohteesta kotiin palasi tyytyväinen senoriryhmä.

13.10.2016  


Uudet ensi kevään jäsenmatkohteet keskittyvät Espanjaan

SGS:n kaikki ensi kevään jäsenmatkakohteet ovat nyt selvillä. Kanariansaarten La Gomeran ja pitkäkestoisen Portugalin Lagosin lisäksi pelimatkat suuntautuvat Lounais-Espanjan Costa de la Luziin, Kaakkois-Espanjassa sijaitsevan Murcian La Mangaan ja Costa Blancan La Sellaan. La Gomeran tammikuun matkat ovat myynnissä ja niille paikkoja voi tiedustella ja varata OnGolfista 020 742 8590. Muut kevätkauden matkat ovat varattavissa kohteittain marraskuun puolella 4.11. alkaen. Kohde-esittelyt myyntitietoineen avautuvat alla olevasta linkistä.

Jäsenmatkat/Kevät 2017

09.10.2016


Golfseniorit 10-vuotisjuhlamatkalla Euroopan huippukohteessa

Golfseniorit juhlivat kymmenen vuotta järjestettyjä SGS:n jäsenmatkoja syyskuun viimeisellä viikolla Euroopan huippukohteessa Espanjassa. Neljän päivän juhlamatka suuntautui Barcelonan lähistöllä sijaitsevaan PGA Catalunyaan, joka on valittu kerran Euroopan parhaaksi golfresortiksi ja jonka Stadium-kenttä on rankattu Espanjan ykköseksi ja kuuluu niin ikään koko maanosan eliittiin.

Juhlamatkalle osallistuneet 28 senioria majoittuivat PGA Catalunyan uudistetussa viiden tähden Camiral-hotellissa ja pelasivat kahdesti Tour-kentän ja kertaalleen Stadiumin. Paitsi että kohteen ensimmäinen kenttä, vuonna 1999 avattu Stadium on kuuluisa arvostuksestaan, se on myös ajankohtainen, sillä siellä pelataan tänä syksynä Euroopan tourin karsintaa.

Matkanvetäjänä toiminut Pertti Raimiala kertoo, että kohde sai matkalla mukanaolleilta senioreilta kaikin puolin hyvää palautetta. Osaltaan myönteisiin matkakokemuksiin vaikutti varmasti myös erinomainen sää. Aurinko paistoi koko matkan ajan ja helli senioreita parhaimmillaan 25 asteen lämmöllä.

SGS:n ensimmäinen jäsenmatka järjestettiin marraskuussa 2006 Tunisian Hammametiin. Uusi jäsenpalvelu sai heti jopa odotettua innokkaamman vastaanoton, sillä kolmen viikon aikana neitsytmatkasta nautti peräti 252 golfsenioria.

Tähän mennessä matkoja on tehty neljääntoista maahan ja niille on osallistunut yhteensä noin 4700 golfsenioria. 10-vuotisjuhlamatka oli järjestyksessään jo 89:s.

 

Eila Raimiala draivaa pallon loistokuntoiselle väylälle PGA Catalunyan kentällä . Tiiauspaikalla tilanteessa ovat mukana Anja Salonniemi ja Tuula Wacklin.

02.10.2016


SGS:n ensi kevään ensimmäiset jäsenmatkat myyntiin syyskuussa

Suomen Golfseniorien jäsenmatkojen kevätkausi 2017 koittaa tammikuussa Kanariansaarten La Gomeralla. Kohteeseen lennetään 10. ja 17. tammikuuta ja sinne voi matkoja varata 13. syyskuuta alkaen OnGolfista, 020 742 8590.

Viime keväänä ensimmäistä kertaa järjestetty Long Stay -pelimatka saa myönteisten kokemusten perusteella jatkoa ensi vuonna. Uutena kohteena mukaan tulee Portugalin kauniilla Algarven rannikolla sijaitseva Lagos, minne kuukauden kestävä peli- ja lomamatka suuntautuu 29. tammikuuta. Pitkäkestokohde tulee OnGolfissa myyntiin 15. syyskuuta. Tarkemmat tiedot matkoista avautuvat alla olevista linkeistä.

La Gomera/Kanariansaaret                     Lagos/Portugali

26.08.2016


Syksyn 2016 jäsenmatkakohteet Espanjassa ja Turkissa - kaukomatkakohteena Etelä-Afrikka

Alla olevien linkkien kautta voit tutustua syksyn jäsenmatkakohteisiin:

Espanja/PGA Catalunya      Espanja/Almerimar      Turkki/Belek  

Espanja/Costa Daurada      Teneriffa/Buenavista       Etelä-Afrikka 5.-21.1.2017

27.05.2016, päivitetty 29.06.2016


SGS:n ensimmäinen Long Stay myönteinen kokemus

Pitkäkestoisille pelimatkoille luvassa jatkoa

Suomen Golfseniorien ensimmäiselle Long Stay -pelimatkalle Espanjan Costa Blancan Mar Menoriin osallistui helmikuussa 25 senioria. Mailan varteen ryhmästä tarttui kaikkiaan 23 pelaajaa, jotka kiersivät alueella neljän viikon aikana kuutta Jack Nicklauksen suunnittelemaa kenttää. Viikko-ohjelmaan sisältyi yhteensä kolme pelikierrosta eri kentillä, minkä lisäksi mahdollisista lisäkierroksista pääsi nauttimaan nimellisellä kahdeksan euron maksulla.

Pakettiin kuuluneet kentät sijaitsivat majapaikkana toimineista Mar Menorin huoneistoista enimmillään 30 kilometrin etäisyydellä, joten täysipainoinen pelimatkakokemus edellytti ehdottomasti auton vuokraamista.

"Autolla liikkuminen vieraassa maassa osoittautuikin matkan haastavimmaksi osuudeksi", matkanvetäjänä toiminut Pertti Raimiala kertoo.

Kuukauden oleskeluun mahtuu Espanjassakin jo monenlaista säätä. Päivät vaihtelivat viileistä lämpimiin ja aurinkoisiin, mutta sadetta ei onneksi sekaan sattunut. Pitkä pouta, pelikierrokset tutussa seurassa ja hotelli Intercontinentalin (kuvassa) ravintolassa kahdesti viikossa nautitut yhteiset päivälliset illanistujaisineen pitivät mielen vireänä ja tunnelman tiiviinä.

"Ensimmäinen pitkäkestoinen pelimatka oli kaiken kaikkiaan myönteinen kokemus. Tunnelma pysyi korkealla ja henki hyvänä koko matkan ajan", matkanvetäjä tiivistää kokemukset.

Myönteisen palautteen perusteella Long Stay -pelimatkat tullevat Raimialan mukaan SGS:n tarjonnassa jatkumaan. Seuraavaa kohdetta ja ajankohtaa ei kuitenkaan ole vielä sovittu.

28.02.2016


Seniorit vuoden ensimmäisellä jäsenmatkalla

Suomen paukkupakkasesta suoraan Thaimaan helteeseen

SGS:n vuoden ensimmäiselle jäsenmatkalle lentäneet golfseniorit ottivat melkoisen lämpötilaloikan suunnatessaan Suomesta Thaimaahan. Kun kotimaassa lähtöhetkellä kärvisteltiin liki 30 asteen pakkasessa, Pohjois-Thaimaan Chiang Raissa lämpötila kipusi saman verran plussalle.

Matkan vetäjänä toimiva Pertti Raimiala kertoo, että kolmenkymmenen seniorin ryhmä on pelannut vuoden ensimmäiset kierrokset Thaimaan Santiburi Golfin ja Happy Cityn kentillä kerrassaan mainiossa säässä. Maan kärkikenttiin kuuluvan Santiburin seniorit pelasivat kahdesti.

Chiang Raista matka jatkuu tiistaina bussilla Chiang Maihin. Siellä seniorit pääsevät nauttimaan vielä kuudesta golfkierroksesta kohteen eri kentillä.

11.01.2016


Costa Daurada korvasi Tunisian hyvin

Monta vuotta SGS:n syysmatkaohjelmassa ollut Tunisia jouduttiin tänä vuonna maassa esiintyvien levottomuuksien takia peruuttamaan. Lyhyellä varoitusajalla onnistuimme OnGolfin avustuksella järjestämään korvaavan kohteen, joka oli Costa Daurada Barcelonan eteläpuolella Espanjassa. Ja hyvin korvasikin, sillä kolmen viikon matkalle saatiin viikoksi tai kahdeksi yhteensä 59 senioria. 

Costa Dauradassa kenttätarjonta on monipuolisempaa ja runsaampaa sekä laadullisesti korkeatasoisempaa kuin El Kantaouissa. Hotellin ympärillä on kolme Greg Normanin suunnittelemaa hienoa kentää: Lumine Hills, Lumine Lakes ja Lumine Ruins. Näiden lisäksi pelasimme vanhaa mutta viehättävää Costa Doradan puistokenttää sekä mahtavia maisemia ja vaativuutta tarjoavaa Bonmontia. Hintataso on täällä jonkin verran Tunisiaa korkeampi, mutta muilta osin puntit menevät aika lailla tasan.

Jälleen kerran säiden haltijat olivat puolellamme. Vain yhtenä päivänä keli oli sellainen, että osa porukasta joutui keskeyttämään pelin. SGS-seniorit ovat tunnetusti takuumukavaa porukkaa ja kun heidän kanssaan pääsee pelaaman auringon paisteessa hienoille kentille, niin paremmin eivät asiat voisi olla.

Laajempi matkareportaasi kohteesta seuraavassa Seniorigolfari-lehdessä.

Ole Johansson

 

Kuvassa toisen matkaviikon osanottajia lähdössä pelaamaan avauspäivän Bramble-Shamblea Lumine Ruinsin kentälle.

22.11.2015Holari heti jäsenmatkan ensimmäisenä pelipäivänä

Suomen Golfseniorien Portugaliin suntautunut syksyn toinen jäsenmatka  alkoi riemukkaasti heti ensimmäisenä pelipäivänä.

Ilonpitoon antoi aihetta hole in one, josta vastasi Päivi Niemeläinen Dolce CampoRealin kentällä väylällä 16. Kuvassa holarin tekijä pitää puhetta illan yhteistilaisuudessa.

CampoReal sijaitsee luonnon keskellä puolen tunnin ajomatkan päässä Lissabonin lentokentältä. Kohteeseen 7.lokakuuta matkalle lähtenyt senioriryhmä pelaa hotellin oman kentän lisäksi kaksi kierrosta Royal Obidoksessa, joka jäi legendaarisen Severiano Ballesteroksen viimeiseksi suunnittelutyöksi.

09.10.2015


Aurinkorannikko näytti golfsenioreille kahdet kasvonsa

Espanjan Aurinkorannikollakaan ei aina päivä paista, eivätkä tasan käy onnen lahjat. Tämän saivat kokea loppuunmyytyyn Atalaya Parkiin pelimatkansa ensimmäiselle viikolle varanneet golfseniorit. Aurinko näyttäytyi suositussa kohteessa vain viimeisenä pelipäivänä, ja koko viikon jatkuneet sateet vesittivät yhtenä päivänä pelikierroksen kokonaan, kun golfresortin molemmat kentät jouduttiin sulkemaan.

Vaikka sää ei ensimmäisen viikon aikana neljäkymmenen jäsenmatkalaisen ryhmää suosinutkaan, kovin pelihimo tuli tyydytetyksi ja auringon korvasi iloinen ja reipas ilmapiiri. Toiseksi viikoksi kohteeseen jääneille ja kotimaasta kohteeseen lentäville viikon matkalaisille Andalusia näytti parhaan puolensa, kun aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja lämpötila kipusi yli kahdenkymmenen asteen.

Atalaya Parkin molempien kenttien ollessa suljettuina innokkaimmille golfareille avautui mahdollisuus kokeilla lähistöllä toista, runsaatkin sateet yleensä sietävää kenttää. Vajaan kymmenen kilometrin ja viidentoista minuutin ajomatkan päässä hätäapua pelinälkään tarjosi El Higueral Golf. Klubirakennus ja ravintolapalvelut ovat perin vaatimattomat, mutta kuvankaunis, kumpuileva 9-reikäinen kenttä hurmasi pelaajat ensisilmäyksellä.

Ensimmäisellä viikolla peliohjelma sujui Atalaya Parkissa yhtä päivää lukuunottamatta suunnitelman mukaan ja mallikkaasti.

Viikon kisojen palkinnot jaettiin yhteisen illallisen yhteydessä. Palkintopöydän äärellä naisten mestaruuden voittanut Sirkka-Liisa Loikala valitsemassa omaansa vierellään matkaisäntä Heikki Hallaranta.

 

Joukkuepelinä pelatun Fourball-bestballin voittivat Tuula Leivonen, Leena Peura, Timo Holopainen ja Heikki Hallaranta keräten 46 pistettä. Arizona Shufflen vei puolestaan nimiinsä 75 pisteellä ryhmä, johon kuuluivat Maija Hara-Pietilä, Timo Holopainen ja Paavo Hevossaari.

Andalusian ensimmäisen viikon mestariksi naisista pelasi Sirkka-Liisa Loikala tuloksella 29 pistettä. Hopeaa otti Leena Peura 25 pisteellä ja pronssia samalla pistemäärällä Taru Helin. Miesten sarjan mestaruuden otti joukkuekisoissakin kunnostautunut Timo Holopainen (34 pistettä). Toinen oli Jouko Helin (32) ja kolmas Seppo Sarnola (28).

Seppo Rönkkö

25.3.2015


Kauden avauskohde Ras Al Khaimah innoitti jäsenmatkalaiset peliurakointiin

Tämän vuoden SGS:n jäsenmatkat käynnistyivät Arabiemiraattien Ras Al Khaimahista. Majapaikkana toimi Hilton-hotelli Double Tree, joka sijaitsee lähellä Al Hamran golfkenttää. Hotelli on aivan uusi, avattu vuosi sitten sitten ja rakennettu meren ympäröimälle täyttömaalle sikäläiseen tapaan. Niinpä uintimatkaa mereen kertyi vain muutama kymmenen metriä. Hotellin  illallinen oli erittäin maukas, pienenä haittana juomien kova hinta, lasillinen viiniä kun maksoi noin kymmenen euroa.

Matkat kentälle  sujuivat mukavasti takseilla noin kymmenessä minuutissa. Kentällä golfautot odottivat lähtöjärjestyksessä ja  ahkerat miehet huolehtivat tipin avulla bägeistämme.

Kenttä oli upeassa kunnossa. Pientä hämminkiä syntyi, kun muutamana päivänä lähdettiin liikkeelle yhteislähtönä. Siinä sai kentän henkilökunta päteä, kun pelaajia ”pompotettiin” odottamaan kiltisti vuoroaan.

Pelitulokset vaihtelivat ja hienoja yksilö- sekä ryhmäsuorituksiakin ensimmäisellä viikolla koettiin, muun muassa yksi eagle. Sen teki sotkamolainen Taavi Tainijoki vieläpä mestaruuskisapäivänä, joten mestaruushan tällä suorituksella ansaittiin. Kajaani ja Sotkamo olivat hyvin edustettuna matkalla. Heitä oli viime viikolla yhdeksän henkilöä 25:stä: iloista ja mukavaa porukkaa.

Kaikkinensa RAK on erittäin miellyttävä paikka golfmatkalle. Ilma on lähes aina suomalaiselle sopiva, tuuli vain joskus hieman haittaa. Jotkut tosin kaipasivat vaihtelun vuoksi mahdollisuutta pelata toisellakin kentällä. Al Hamran kentällähän meillä oli rajaton pelioikeus, joten ahkerimmat pelasivat kaksikin kierrosta päivässä ja joka päivä vähintään yhden. Kahdessa viikossa ehtii pelata monta kierrosta, kun vielä lähtöpäivänäkin ehti kierrokselle.

Viime viikolla tehtiin myös retki Dubaihin. Retkelle osallistui yhdeksän henkilöä. Retki oli antoisa huolimatta omaan käynnykkäänsä keskittyneestä oppaasta. Ryhmä ottikin ohjat omiin käsiinsä Hilkka Piiraisen tutustuttaessa retkeläiset Dubai-kirjasen avulla paikallisiin oloihin.

Anneli Tuominen

18.01.2015, päivitetty 20.01.2015

Senioriryhmä nauttii Floridassa golfista ja jääkiekosta

Samaan aikaan Arabiemiraatteihin suuntautuneen jäsenmatkan kanssa 29 seniorin ryhmä matkailee tämän vuoden kaukokohteeksi valitussa Floridassa USA:ssa. Ensimmäisen viikon aikana ryhmä majoittui Marco Islandilla sijaitsevaan Marriot-hotelliin ja pelasi viisi kierrosta golfia Rookery- ja Hammock Bay -kentillä mainiossa säässä, kertoo matkaisäntä Pertti Raimiala.

Tämän jälkeen matka on jatkunut PGA Nationalin golfkeskukseen upealle Palm Beachille. Täällä golfia on tarjolla viisi kierrosta kaikkiaan neljällä eri kentällä. Paitsi golfia kaukomatkan ohjelmaan kuuluu myös retki Miamiin ja käynti jääkiekko-ottelussa.

18.01.2015


Jäsenmatka Marokon Agadiriin antoi aihetta kaksinkertaiseen juhlaan

Suomen Golfseniorien kuluvan syksyn jäsenmatkat päättyivät Marokon Agadiriin juhlavasti. Kyseessä oli järjestyksessään 70:s SGS:n jäsenmatka, minkä lisäksi kaksinkertaiseen juhlaan antoi aihetta toiselle viikolle osunut Suomen 97:s itsenäisyyspäivä. Maamme merkkipäivä näkyi ja tuntui majapaikkana toimineen Royal Atlas -hotellin tiloissa järjestetyssä iltajuhlassa (kuva).

Vuoden viimeiselle jäsenmatkalle osallistuneet seniorit pelasivat Agadirin kahdella kentällä: Golf du Soleililla ja Golf de l´Oceanilla, jotka olivat pääosin hyvässä kunnossa. Erityisesti matkalaisten mieleen jäi palvelualtis henkilökunta.

09.12.2014


Kevätkauden jäsenmatkoilla tilaa enää yhteen kohteeseen

Suomen Golfseniorien runsaasta kohdevalikoimasta paikkoja on tarjolla enää Costa de Solin Atalaya Parkiin.

Vapaita paikkoja voi tiedustella ja varata Ongolfista numerosta 020 7428590. Seuraavasta linkistä lisää tietoa kohteesta Atalaya Park.

Kevätkauden 2015 jäsenmatkojen paikkatilanne 31.12. 2014

Florida: myynti päättynyt!

Ras al Khaimah 9. 1. ja 16.1. 2015: myynti päättynyt!

Meloneras 28.1. ja 4.2. 2015: myynti päättynyt.

Atalaya Park 17.3. 2015: kolme paikkaa yhden, viisi kahden viikon matkalle, 24.3. 2015: viikon matkalla tilaa kuudelle.

Belek 21.3. ja 28.3. 2015: loppuunmyyty!

Mar Menor 7.4. ja 14.4. 2015: loppuunmyyty!

28.11.2014, päivitetty 31.12.2014


Tunisia pitää pintansa jäsenmatkakohteena

Tunisialla on eritysasema Suomen Golfseniorien jäsenmatkahistoriassa. Tänä syksynä tuli kuluneeksi kahdeksan vuotta siitä, kun ensimmäinen SGS:n jäsenmatka järjestettiin. Avauskohteeksi valittiin marraskuussa 2006 juuri Tunisia ja siellä Hammamet.

Ennakko-odotukset matkainnostuksesta menivät myönteisessä mielessä pahasti pieleen, sillä yhden viikon mittaiseksi suunniteltu 40 seniorin matka paisui kysyntäpaineissa kolmeen viikkoon ja peräti 252 osallistujaan. Tästä alkoi jäsenmatkojen ja samalla myös Tunisian menestystarina seniorien pelimatkakohteena.

Edullisuus suosion takeena

Kahdeksan vuoden aikana vuotuinen jäsenmatkatarjonta on laajentunut niin etelään, itään kuin länteenkin, mutta tästä huolimatta Tunisia on säilyttänyt kestosuosikkina asemansa. Tunisian suosio perustuu ennen muuta hyvään hinta-laatusuhteeseen ja sijaintiin. Kysyntää ei ole nakertanut arabimaiden poliittinen kuohunta, ja tuskinpa vaikutusta suosioon on tämän vuoden lokakuun alusta voimaantulleella 30 dinaarin turismiverollakaan. Niin ikään 26. lokakuuta käytyjen parlamenttivaalien perusteella maan poliittinen tulevaisuus näyttää vakaalta ja pelimatkat turvatuilta.

Iiris Vyörypuro (vas.) ja Margit Pöysti odottavat matkaisäntänä toimivan Ole Johanssonin kanssa lyöntivuoroaan Panorama-kentän korkeimmalla ja komeimmalla kohdalla.

Vuosien varrella Domina-Travel on vaihtunut vastuullisena matkanjärjestäjänä Deturiin ja Hammamet pääasiallisesti toiseen suosittuun golfalueeseen, Soussen Port El Kantaouiin. Tänä syksynä kohteeseen oli varattu kolme lentoa yhden ja kahden viikon matkoille, jotka kaikki myytiin loppuun.

Pelimuotoja joka lähtöön

Ensimmäisen viikon aikana lokakuun lopulla matkalle osallistui täysi ryhmä eli kaikkiaan 40 senioria, jotka pelasivat viisi kierrosta monelle jo niin tutuiksi tulleilla Panorama- ja Sea-kentillä. Lisäksi kymmenen innokkainta käyttivät viikon vapaapäivänkin pelaamiseen, kenttänä vaihtelun vuoksi Monastirin puolella sijaitseva Flamingo Golf. Kyseisenä päivänä pelaajapulaa potenut Flamingo näytti olevan kohtuullisen hyvässä kunnossa, ja kyllä Soussenkin kentillä kelpasi pelata väylien nurmen kasvua edistävistä hoitotöistä huolimatta.

Pelipäivien valopilkkuja auringon ja rennon ryhmän lisäksi olivat matkaisäntä Ole Johanssonin ohjelmoimat pelimuodot Bramble-Shamblestä, Arizona Shuttleen, Foxtrotiin ja Best Balliin sekä viikon päättäneeseen mestaruuskisaan. Ensimmäisen viikon Tunisian-mestarit ovat jo selvillä. Naisten sarjassa parhaasta tuloksesta tasoituksellisessa lyöntipelissä vastasi Uudenkaupungin Golfklubin Riitta Nikula, miesten mestaruuden puolestaan vei St. Laurence Golfin Antti Pesola.

Tunisian ensimmäisen viikon mestarit Riitta Nikula ja Antti Pesola kaulailevat punaisissa palkintopaidoissaan.


Holarijuhlaa Belekissä

Tunisian kahden viimeisen viikon lisäksi menossa on pelimatka vielä Turkin Belekissä. Siellä juhlittiin viime viikolla holaria, kun KGV:n Pirkko Virtanen löi golfarin unelman Glorian uuden kentän kolmosväylällä.

SGS:n tämän syyskauden matkaohjelmasta jäljellä on enää Marokon Agadir, joka muutaman vuoden tauon jälkeen yrittää vahvaa nousua suosituksi golfkohteeksi. Marokkoon järjestetään kaksi lähtöä marras-joulukuun vaihteessa.

 

Teksti ja kuvat: Seppo Rönkkö

03.11.2014


Ensimmäinen jäsenmatka Bulgariaan täytti odotukset

Suomen Golfseniorien jäsenmatka Bulgarian Cape Kaliakraan toteutui tänä syksynä kahden vuoden odotuksen jälkeen. Ensivierailu Mustanmeren rannalla sijaitsevaan mielenkiintoiseeen golfkohteeseen oli määrä tehdä jo syksyllä 2012, mutta tuolloin matka jouduttiin perumaan unkarilaisen lentoyhtiön Malevin ajauduttua konkurssiin.

Nykyisin Ongolfin pelimatkoilla Norwegian hoitaa lennot Helsingistä Bourgasiin, mistä Cape Kaliakraan bussikyydille kertyy mittaa vielä 170 kilometriä.

- Kahden vuoden odotus palkittiin. 32 seniorigolfaria käsittänyt täysi ryhmä antoi kohteesta pelkästään positiivista palautetta. Kentät olivat loistokunnossa,  palvelut toimivat ja pelisääkin osui kahdesta tuulisesta päivästä huolimatta kohdalleen, matkaisäntänä toiminut Heikki Hallaranta kertoi.

Ryhmä pelasi alueen kolme kenttää: Lighthousen, Black Sea Raman sekä mahtavan Thracian Cliffsin. Sen kuutosväylältä (par 3) on hulppea näkymä oheisessa kuvassa. Tällä kentällä pelataan ensi vuonna Volvo Match Play, jossa ykkösgolfarimme Mikko Ilonen nähtäneen puolustamassa tämänvuotista mestaruuttaan.

02.11.2014


Palvelu pelasi ja näkymät huikaisivat Buenavistassa

Arabiemiraateista alkanut vuoden jäsenmatkailu jatkui Teneriffan Buenavistassa tammi-helmikuun vaihteessa. Vaikka pelit kentällä olivat oma lukunsa, kohde palkitsi seniorigolfarit ainakin kahdella tekijällä: mainiolla palvelulla ja mahtavilla näkymillä.

Severiano Ballesteroksen kenttäluomus sijaitsee Atlantin valtameren ja Teno-vuorten välissä. Kun vielä yli 3700 metriä korkea Teide-tulivuori lumipeitteisine huippuineen siinsi silmissä, seniorit saivat nauttia kierroksillaan ainutlaatuisista maisemista, mutta tuntea samalla myös mereltä puhaltavat tuulet lyönneissään.

Matkaisäntänä toiminut Heikki Hallaranta kertoi, että lämpötila keikkui kotoisesta kesästä tutun 20 asteen tuntumassa. Kun sadettakin saatiin vain nimeksi, olosuhteet olivat mitä suotuisimmat. Näin kummallekin viikon osallistuneet golfarit saattoivat olla pelimatkaansa erityisen tyytyväisiä.

 

 


Puttilinjaa Buenavistassa kohdentaa Ahti Heinone