M50 Reikäpelien SM-kisat Tammer-Golf 23 – 25.8.2019

Seniorien M50-sarjan reikäpelien SM-kilpailujen pelipaikaksi oli valikoitunut tällä kertaa Tampereen kantakaupungissa sijaitseva perinteikäs Tammer-Golf. Kenttä on toiminut yhtäjaksoisesti perustamisvuodestaan 1965 alkaen ollen siis yksi Suomen vanhimmista kentistä.

Perjantaiksi, jolloin 64 miespelaaja aloitti urakkansa, oli luvattu varsin sateista ja ukkospitoista keliä. Pääkaupunkiseudulla tuli päivän aikana yli 50 milliä vettä, Rautatieasemakin jouduttiin hetkellisesti sulkemaan mutta Tampereella saatiin pelata kuivin jaloin ja aurinkokin muisti pelaajia aika ajoin olemassaolollaan. Kun viimeinenkin pelaaja uusintareikien jälkeen oli saanut päivän urakkansa täyteen noin klo 20, taivas aukesi ukkosen ja salamoinnin vahvistamana. Kerrankin oli siis sään jumalat pelaajien puolella.

Kahden kierroksen jälkeen jatkoi 16 pelaajaa lauantaina pelattavalle kolmannelle kierrokselle. Yllätyksenä voidaan pitää, että vuoden 2018 mestarin Peter Kasken ja OoM:n ykkössijaa pitävän Jukka Lehtonen pelit päättyivät toiseen kierrokseen.

Toisena pelipäivänä pelattiin kolmas ja neljäs kierros sään edelleen suosiessa pelaajia. Tämä kolmen päivän rupeama, jossa pelataan kaksi kierrosta päivässä ja siis yhteensä kuusi kierrosta mitalikamppailuihin selvinneiltä tuntuu varmasti kropassa jäykkyytenä ja kireytenä jo kahdenkin päivän jälkeen. Ottelut olivat tiukkoja ja useat vaativat jatkoreikiä, jotta voittaja löytyi. Reikäpeli on eri peli ja sen saivat todeta kotimatkalle tällä kertaa etuajassa lähteneistä mm. maajoukkuemiehet Ari Vauhkonen ja Leo Savonen.

Peliparit Markus Heikkilä (GPi) - Matti Moilanen (MGS) ja Martin Svanljung (NG) – Juha Selin (TawG) lähtivät tavoittelemaan podium-paikkoja viimeisenä pelipäivänä.
Välierissä Matti Moilanen sai tykkinsä puhumaan ja selvitti itsensä loppuotteluun, kun neljä reikää oli vielä pelaamatta. Toisessa peliparissa oli tiukempaa ja Martin Svanljung ratkaisi ottelun voiton viimeisellä reiällä.
Loppuottelu oli tiukkaa vääntöä, jossa johtopaikka vaihteli tiuhaan. Tilanne oli tasan 18. reiän jälkeen ja ratkesi tällä kertaa Matti Moilasen eduksi uusinnan jälkeen. Matti on siis M50-sarjan Suomen reikäpelimestari. Martin Svanljung, joka pelaa ensimmäistä kauttaan FST:llä antoi myrskyvaroituksen tulevaisuudesta.
Pronssin vei tällä kertaa Markus Heikkilä kahden väsyneen miehen kamppailussa. Pronssiottelun pelaaminen jakaa mielipiteitä ja aiheuttaa pohdintoja sen tulevaisuudesta.

Tammer-Golf onnistui erinomaisesti kisojen järjestäjänä. Kenttä oli viritetty mainioon kuntoon ja kun vielä ilmat olivat suosiolliset, jäi viikonlopun tapahtumasta erittäin positiivinen muistijälki.Kiitokset kuuluvat sitoutuneille ja innokkaille starttereille, forecaddeille, caddiemastereille, kentänhoitajille ja tuomareille heidän aktiivisesta otteestaan kilpailun pulmatilanteissa.

Kyösti Puustinen

Naisten RP SM

 Lohjan Virpi Haataja onnistui uusimaan Suomen mestaruuden voitettuaan kaikki ottelunsa melko selvin numeroin. Sarfvikin Minna Kaarnalahti kirkasti viime vuoden pronssin hopeaksi. Pickalan Anna-Maria Lehtonen sai nyt pronssia. Tutun mitalikolmikon rinnalle neljänneksi nousi Nurmijärven Johanna Purhonen.

Pirkko Havukainen

P.S. Linkin takana on upeita kisakuvia Risto Merkkiniemen albumista.
https://photos.app.goo.gl/rgPaMrM8rJQxPmHR8