M65-sarjan SM-kisat Kotkan paahtavassa helteessä

Kymen Golf oli ottanut vastaan järjestelyt tämänkesäisestä M65-sarjan SM-kilpailusta. Kotkalaisseura vastasi haasteeseen hienosti, sillä järjestelyt hoidettiin mallikelpoisesti runsaan vapaaehtoisjoukon voimin. Kenttä oli myös saatettu erinomaiseen kuntoon. Kaunis aurinkoinen sääkin suosi kilpailua, jopa yläkanttiin. Lämpötila nousi yli 30 asteen, mikä ei ehkä ole suomalaiselle aivan sopivaa.

Ensimmäisen päivän jälkeen johtopaikan otti järjestävän seuran Veijo Suomela tuloksella 73 (+1). Tuntumassa olivat Ari Vauhkonen ja viime vuoden mestari Alpo Pakarinen kolme lyöntiä perässä. Näin muodostui hieno kärkiryhmä toiselle päivälle.

Peli etenikin tasaisesti aina viimeiselle reiälle saakka. Veijo ja Ari lähtivät pelaamaan 18. reikää tasatilanteesta. Ratkaisu syntyi lähipelissä griini ympäristössä, jossa Ari oli tällä kertaa vahvempi, Veijo riskiyritys paariin ei tuottanut tulosta ja näin eroksi kirjattiin kaksi lyöntiä.

Pronssikamppailu oli myös hyvin tasaista. Alpo Mäntykorpi ja Kari Nyman pelasivat toisena päivänä huippukierrokset 73 ja 76 lyönnillä ja heistä Alpo nousi pronssi mitalille. Neljäs sija meni Lohjan Kari Nymanille, viides Joroisten Alpo Pakariselle ja kuudes Messilän Markku Utille.

Joukkuekisan voittoon ylsi Messilän kolmikko Markku Utti, Markku Koskela ja Erkki Kortelainen. Kymen Golfin ykkös- ja kakkosjoukkue ottivat muut mitalit. Kilpailijoita tämän vuoden SM-kisassa oli 105 ja joukkuekisassa 17 joukkuetta. Kaikki tulokset löytyvät Golfbox kilpailukalenterista.