N60/N70 Tourien suosio hyvässä kasvussa!

Naisten N60 ja N70 Tourien kaikki neljä osakilpailua on nyt pelattu. Kaikkiaan nämä osakilpailut keräsivät 235 pelikierrosta. Tämä tasoituksellinen lyöntipeli 60v ja 70v naisille on löytänyt paikkansa. Peräti 64 pelikierrosta enemmän edellisvuoteen verrattuna on todella kova lisäys.

Ensimmäinen N60/N70 Tour osakilpailu pelattiin toukokuussa Uudenkaupungin golfkentällä. Tasapuolisuuden vuoksi olemme pyrkineet sijoittamaan yhden osakilpailun neljästä kehäkolmosen ulkopuolelle. Osallistujia tässä kilpailussa oli 51 jossa lisäystä edellisvuoden vastaavaan kisaan oli 13 kisaajaa! Moni olikin tullut jo edellispäivänä pelaamaan harjoituskierroksen ja yöpyi paikkakunnalla. Ilmojen haltija oli meille suosiollinen ja kisa pelattiin varsin helteisissä olosuhteissa. Voittajiksi pelasivat N60 sarjassa Riitta Salonen nettotuloksella 71 (-1) Keimola Golf ja N70 sarjassa Ritva Määttä Hyvinkää Golf pelasi nettotuloksen 72 eli kentän pariin.

Kesäkuun osakilpailu pelattiin Katumajärven rannalla sijaitsevalla Tawast Golf & Country kentällä. Jälleen saimme pelata hienossa kesäkelissä lämpötilan ollessa 25 asteen hujakoilla. Alkukevään vaikeuksista huolimatta kenttä oli kohtuullisessa kunnossa mutta siirtosääntö puolsi kuitenkin paikkansa. Greenit sen sijaan olivat priimakunnossa. Pelaajia oli tällä kertaa mukana 68, jossa jälleen lisäystä edellisvuoteen peräti 17. Kisan voittajiksi pelasivat N60 sarjassa Tellervo Maunuksela Pickala Golf nettotuloksella 68 (-4) ja N70 sarjassa Ritva Hämäläinen Vihti Golf nettotuloksella 67 (-5).

Heinäkuussa kisakenttänä toimi Tuusula Golf. Kisapäivälle oli ennustettu erittäin runsaita sateita mutta ennusteisiin nähden keli oli varsin kohtuullinen, pientä sadetta toki ripsutteli pitkin päivää mutta ei juurikaan haitannut peliä. Kenttä oli viritetty hienoon kuntoon ja greenit loistokuntoiset ja sopivan liukkaat. Mukaan oli ilmoittautunut 60 pelaajaa kun edellisvuoden vastaava luku oli 48. Voittajiksi tässä kolmannessa osakilpailussa pelasivat N60 sarjassa Gita Laitinen Master Golf nettotuloksella 65 (-6) ja N70 sarjassa Leila Tuominen Salo Golf nettotuloksella 67 (-4). Tuusulan kentän parin ollessa 71.

Neljäs ja viimeinen osakilpailu pelattiin Espoo Golfin kentällä. Säätiedotus lupasi tälläkin kertaa ajoittain jopa runsastakin sadetta. Onneksemme sadepilvet kiersivät kentän ja saimme pelata ihan lämpimässä kesäkelissä. Tähänkin kisaan saimme mukavasti 51 kilpailijaa edellisvuoden vastaavan luvun ollessa 34. Voittajiksi selviytyivät N60 sarjassa Leena Haavisto Master Golf nettotuloksella 68 (-4) ja N70 sarjassa Leila Tuominen nettotuloksella 70 (-2).

Kaikilla kentillä saimme nauttia erittäin hyvästä ja ammattitaitoisesta palvelusta. Tässä vielä yhteinen kiitos kaikille, niin toimistohenkilökunnalle kuin kenttävastaaville ja vapaaehtoisille menneestä kaudesta!

Tämä tour on oiva tilaisuus tutustua uusiin pelaajiin ja kenttiin. Pelimuoto kummassakin sarjassa on tasoituksellinen lyöntipeli. Tervetuloa niin nykyiset kuin uudetkin golfarit joukolla mukaan ensivuoden peleihin!

Kaikilla 65 v täyttäneillä on vielä tänä syksynä mahdollisuus osallistua N65 reikäpeleihin 29-30.8. Ottelut pelataan Hirvihaaran kentällä. Kisaan valitaan 16 pelaajaa tasoituksen mukaisessa järjestyksessä. Jokaisesta neljästä osakilpailusta pelaajat saavat Oder of Merits pisteitä sijoituksen mukaisessa järjestyksessä. Kummankin sarjan neljä parhaiten pisteitä kerryttänyttä pelaajaa saa kutsun syyskuussa Linnagolfissa järjestettävään finaaliin.