Tourien finaalit päättivät SGS:n 73 kilpailun kauden Linna Golfissa

Pitkä ja kilpailuista runsas kausi päättyi perinteiseen finaaliin. Kisaan oli kutsuttu 4 parasta N60 hcp ja N70 hcp toureilta ja 6 parasta miesten M60, M65, M70 ja M75 scr ja hcp toureilta. Päivän aikana käytiin myös kilpailu, mutta tarkoitus oli viettää yhdessä päivä rennosti samalla jakaen palkinnot kauden toureista. Päivän tulokset löytyvät Golfbxox-kilpailukalenterista. Tourien mitalistien lista löytyy alla avattavana liitteenä. Onnittelut kaikille menestyneille.

Kilpailukauteen kuului 73 eri kilpailua Suomen Golfsenioreiden järjestämänä. Niissä pelattiin 8576 kilpailukierrosta ja oli 6585 osallistujaa. Tämä tarkoittaa, että eri pelaajia oli hieman vajaat 3000. Keskimäärin kisoihin starttasi 72 pelaajaa. Suurin keskiarvo löytyy aluetourilta, jossa osanotto-keskiarvo oli 123 pelaajaa. Nämä ovat ennätyslukuja, jos ei huomioida viime vuonna järjestettyjä EM-kisoja, joissa startteja oli noin 750 ja mentiin yhteisluvuissa hieman yli 9000 kierroksen. Vielä on kasvun varaa, erikoisesti naisten toureilla. Sielläkin kasvua oli, varsinkin N60 ja N70 toureilla (37%).

Kilpailutoimikunta kokoontuu 27.9.2019 vahvistamaan ensi kauden kalenterin ja tekemään tarpeelliset muutokset ensi vuoden sääntöihin. Kalenteri julkaistaan heti lokakuun alussa nettisivuilla kilpailut-osiossa. Muutoksista informoidaan myös näissä uutisissa.