Laukaan Peurunkagolfin Markku Liuska ainoana 80 alittajana voittoon M50 Haastajatourin neljännessä osakilpailussa Hirsala Golfissa

Kilpailun voittaja Perunkagolfin Markku Liuksa lyömässä viimeisen väylän voiton mahdollistavaa avausta. Taustalla Nurmijärven Golfin Teemu Kaattari.

Turhan pitkäksi viritetty kenttä ja Hirsalan metsät veivät parhaan terän Hirsalan osakilpailussa. Jo ensimmäinen väylä vei useilta pelihuumorin vaikeutensa ja ruman tuloksen takia.

Kentän piti olla haastajatourin suosituspituuteen 5800 m viritetty, mutta kentän vaikeudesta johtuen se tuntui jopa pitemmältä. Vain yksi pelaaja alitti tuloksen 80, kun esimerkiksi Pirunpellossa sen teki kuusi pelaajaa. Pistesijoille 50 parhaan joukkoon pääsi vielä tuloksella 91, joskin kisassa oli mukana ”vain” 90 pelaajaa! Vastaavasti Pirunpellossa 90/132. On kuitenkin huomioitava, että Hirsalan kentän par on 73.

Kilpailun voitto ratkesi viimeisellä reiällä, missä Laukaan Peurunkagolfin Markku Liuska teki birdien, kun Kurk Golfin Jari Peltonen ja Ringside Golfin Jouko Latvakangas tekivät bogeyt ja päätyivät tulokseen 81. Neljättä sijaa jakoi tuloksella 83 kuusi pelaaja Porvoo Golfin Jyri Lehtinen, Ruukkigolfin Kari Kumpulainen, Messilä Golfin Juha Lindqvist, Salo Golfin Mika Tapio, Mikkeli Golfin Pentti Partanen ja St. Laurence Golfin Vesa Leskinen.

Kaikki tulokset löytyvät SGS:n GolfBox-kilpailukalenterista.

Ensikertalaiseksi SGS:n kisojen järjestäjäksi Hirsalan organisaatio onnistui varsin hyvin. Oikeutettua palautetta sai vain 150 m range, jolloin lyöntitreenit jäivät pitkien mailojen osalta tekemättä. Lisäksi forecaddietä kaivattiin ainakin 11. väylälle. Kenttä oli varsin hyvässä kunnossa muutamaa huonosti kasvavaa väyläaluetta lukuun ottamatta. Greenit olivat sopivan liukkaita ja tasalaatuisia. Kuitenkin täytyy kiittää Hirsalan organisaatiota siitä, että range ja lähipeliharjoitusalueet saatiin avattua remontin jälkeen kisapäivämme aamuna. Lisäksi kiitoksen ansaitsee keittiöhenkilökunta, joka tarjosi pelaajille varsin maittavan lounaan.

Viimeinen taisto käydään 29.8. Koski-Golfissa, jolloin on jaossa 1,3-kertaiset Order of Merit pisteet.

Tervetuloa!

31.7.2021

Jouko Latvakangas
Tour Manager

Klikkaa kuvaa, niin se näkyy kokonaisena.