M50-sarjan FST-karsinta vuoden 2021 Tourille

Matti Moilanen M50 FST OoM 2020 Voittaja
Matti Moilanen M50 FST OoM 2020 Voittaja
  • Matti Moilanen M50 FST OoM 2020 Voittaja
  • St Laurence FST Karsinta 2020
  • St Laurence FST-karsinta 2020

Vuosittain syyskuussa pidettävä M50 FST-karsinta on pelaajien viimeinen mahdollisuus tavoitella Kategoriaa eli pelioikeutta seuraavan vuoden Tourille.

St Laurence Golfin Pyhä Lauri toimi tämän vuoden pelikenttänä 5 – 6.9.2020. Karsintaan pääsi mukaan jos tasoitus on 10,0 tai parempi ja on 50-vuotias tai täyttää sen vuonna 2021.

Karsintaan starttasi useiden peruutuksien jälkeen 106 pelaajaa, joista 30 pelaajaa oli saava pelioikeuden 
vuodelle 2021. Kisan ensimmäiseksi päiväksi oli ennustettu kosteaa keliä ja vettä tulikin aamua ja loppuiltapäivää lukuun ottamatta niin, että kaikki pelaajat saivat osansa ja päivä oli siis tasapuolinen olosuhteiden osalta. 

Ensimmäisenä päivänä lähimmäksi Par-tulosta pelasi Esteban Di Pierro Harjattulan Golf & Country Clubista. 
Esteban käytti kentän kiertämiseen 73 lyöntiä. Tulostaso muodostui viimevuotista selkeästi paremmaksi sateesta riippumatta. Kalkki-Petteri, joka viime vuonna pelattiin, lienee myös jossain määrin haastavampi kenttä. Kokonaista 37 pelaajaa pelasi alle 80 lyöntiä.

CUT-rajaksi tuli 85 lyöntiä ja 76 pelaajaa lähti tavoittelemaan himoittua pelioikeutta sunnuntaina mukavassa syksyisessä säässä ja ilman sadetta. Vuotta aikaisemmin muutama pelaaja sai pelikategorian pelattuaan lyöntituloksen 164. Tämän kerran koitoksessa tarvittiin lyöntitulos 159 tai parempi, jotta portit aukesivat ensi vuoden Tourille. Yksitoista pelaajaa pelasi lyöntituloksen 159 mutta vain kaksi ensimmäistä matemaattisen menetelmän mukaan saivat ko. pelipaikan.

Kiitokset St Laurencen osaavalle järjestelyorganisaatiolle. Kentän kunto oli hyvä se kesti lauantain sateet tarjoten pelaajille tasavertaiset olosuhteet.

Onnea pelioikeuden saavuttaneille ja tervetuloa kisoihin vuonna 2021. 
FST-kategoriat vuodelle 2021 on nähtävissä SGS:n sivuilla KILPAILUT-osioissa.

M50 FST Order of Merit 2020

Kytäjä Golfissa pelattu M50 SM-reikäpelit oli viimeinen osakilpailu, josta pystyi kartuttamaan OoM-pistetiliään. Tänä vuonna Tourin voittajan viittaa soviteltiin monelle ennen viimeistä kisaa.  Vuoden 2019 voittaja Matti Moilanen, MGS, pelasi kauden tasaisesti ja napsi pisteitä jokaisesta kisasta. Vaikka yhtään osakilpailuvoittoa ei Matti tänä vuonna saanut, uusi hän OoM voittonsa ja sai kolmen vuoden pelioikeuden (2021 - 23) FST:lle. Kiertopalkinto luovutettiin Matille perinteisesti M50 Joukkue-SM-kilpailun yhteydessä. Matti keräsi 467 pistettä, Jukka Lehtonen (KGV) oli toisena 449 pisteellä ja Mika Piltz (TaG) kolmantena, 445 pisteellä. 

Kuluneena vuonna osanotto M50 FST:llä oli ennätysmäistä, kaikki osakilpailut olivat täysiä ja varasijoille jäi kymmeniä pelaajia. Helpolla eivät voitot osakilpailuissa tulleet; useilla pelaajilla oli tasoitus jo alle 0 ja luultavasti taso vaan tiukkenee tulevana kautena.

Kiitokset kaikille M50 FST:llä pelanneille kuluvasta vuodesta, samoin iso kiitos kuuluu seuroille, jotka ovat 
mahdollistaneet Suomen parhaiden senioripelaajien kilpailemisen kentillään.

Tapaamisiin toukokuussa 2021 

Kyösti Puustinen