Myös 70 + -ikäiset mukaan senioritoureille 1.7.2020 alkaen

Suomen Golfsenioreiden hallitus on tehnyt päätöksen, jonka mukaan myös yli 70-vuotiaiden sarjoissa voidaan järjestää kilpailutoimintaa heinäkuun alusta lukien. Alemmissa sarjoissa kilpailut aloitetaan jo kesäkuussa. 

Kesän kilpailukalenteri tiivistyi, kun poikkeustilan rajoituksia poistettiin ja selvisi, että voimme heinäkuun alusta alkaen järjestää kilpailuja myös 70+ -ikäisille pelaajille. 70-vuotiaat voivat pelata myös alemmissa sarjoissa mutta korostamme, että pelaajan on itse harkittava ja tehtävä päätös omalta kohdaltaan kilpailuihin osallistumisesta. Kanava Golfin M65 tourin kilpailuun on osallistujamäärää lisätty maksimiin, jotta mahdollisimman monella on mahdollisuus osallistua.

Olemme tehneet kilpailusiirtoja jo aikaisemmin, kun kaikki toukokuun kilpailut jouduttiin siirtämään jaksolle heinäkuu – syyskuu. Kesäkuun M70 ja M75 tourit ja SM M80 on siirretty heinäkuulle, ja naisten N60/ N70 tourin kesäkuun kilpailu siirrettiin niin ikään heinäkuulle.

Aluetoureilla kesäkuun kilpailuissa ei ole M70-sarjaa, joten tässä sarjassa aluetour on kahden osakilpailun mittainen. Alempiin sarjoihin osallistumista koskee alussa mainittu oma harkinta. Sama koskee myös Pohjois-Suomen scr touria. Kilpailuja on kesäkuussa ilman M70 sarjaa, mutta kussakin lohkossa on heinäkuussa yksi osakilpailu. Kalenteria on tältäkin osin muokattu. Näin M70 sarjasta PST tourilla tulee yhden kilpailun mittainen. Kaikilla on kuitenkin mahdollisuus päästä PST finaaliin, samoin kuin aluetourilta omaan finaalinsa.

Korona on tehnyt suuren vaikutuksen ohjelmaamme lyhentämällä kilpailukautta 1 -2 kuukautta. Suurin osa pelaa kuitenkin kesän aikana täyden tour-ohjelman. Joihinkin ajankohtiin kesää tulee ruuhkaisia hetkiä. Emme ole voineet huomioida kaikkia päällekkäisyyksiä parhaasta tahdostamme huolimatta. Toivotaan että korona pysyy loitolla ja voimme viedä tämän ohjelman kunnialla läpi. 

Kilpailujen info-osaan tulee ensimmäisiin kisoihin ohjeistus, miten tulee toimia, jotta välttyisimme koronalta. Tutustukaa siihen huolellisesti! Myös muutamat kohdat golfsäännöissä tullaan ohjeistamaan tarkemmin koronatilanteesta johtuen. 

Tulospalvelussa tullaan käyttämään valtaosin tulosten kirjausta puhelimeen tai esim. aluetoureilla nk. turvallista scoring area-toimintaa. Näistä molemmista tulee pelaajille tarkat ohjeet kilpailujen info-osaan.

Kilpailukalenterit ovat tällä päivämäärällä päivitetyt. Ne löytyvät Golfboxista, näiltä SGS:n nettisivuilta ja yhteenvetokalenterit myös nettisivujen kilpailukalenteri osiosta avattavana liitteenä. Nämä dokumentit voit lukea myös tämän uutisen alla olevista pdf-liitteistä.

Hyvää ja turvallista kilpailukautta 2020.

Lahdessa 21.5.2020

Kari Hiukka
Kilpailutoimikunnan puheenjohtaja