OnGolf M50 Finnish Senior Tour 2 Pickalassa 10.-11.7.2020

OnGolf M50 FST 2 Voitajat
OnGolf M50 FST 2 Voitajat
  • OnGolf M50 FST 2 Voitajat
  • Pickala Park FST-pelaajia työssään
  • Pickala Park maisema 1
  • Pickala Park maisema 2

M50-sarjan seniorien pääkiertueen kolmanteen osakilpailuun oli tunkua kuten muidenkin tourien kisoihin tänä kesänä. Onko korona saanut entistä useamman aktivoitumaan vanhan rakkaan harrastuksen parissa vai onko kyseessä pysyvämpi ilmiö, kun tieto golfin merkityksestä henkiselle ja fyysiselle hyvinvoinnille on levinnyt? 

Peräti 149 pelaajaa ilmoittautui mutta ainoastaan 123 mahtui kisaan. Pickala Golfin Park-kenttä oli viritetty kisakuntoon tarjoten pelaajille mainiot mahdollisuudet hyvään tuloksen tekoon.
Ensimmäinen päivä pelattiin hyvissä olosuhteissa ja se näkyi myös tulostasossa. Lyöntituloksen 80 tai alle pelasi 70 pelaajaa. Parhaiten ja ainoana pelaajana alle par tuloksen pelasi Petri Pulkkinen Suur-Helsingin Golfista. Petrin lyöntiulos oli kaksi alle parin eli 70 lyöntiä. Kahden lyönnin päässä ja par-tuloksen tehneinä hengittivät niskaan Timo Pulkkinen (GT), Pasi Piispa (MG) ja Martin Svanljung (NG).

Mika Piltz näytti, että sateessakin voi tulosta tehdä…
Ennusteet olivat povanneet toiselle päivälle märkää keliä ja sitä myös saatiin. Pahimmalta myrskyltä onneksi säästyttiin mutta vettä riitti taivaalta lähes koko päivän. Greeneiltä lanattiin vettä niin, että pelaajat pystyivät suoriutumaan puttaamisesta edes kohtuullisesti.  Talkoisiin osallistuivat ensin vain tuomarit mutta kun apujoukkoja ilmestyi kiitettävästi paikalle aina Tapiolasta asti, voitiin turvata kilpailun läpivienti. Suuri kiitos kuuluu näille innokkaille apukäsille.
 
Kokenut Mika Piltz osoitti, että vaikeissakin olosuhteissa voi tehdä mainion tuloksen. Hän pelasi lyöntituloksen 69 ja nousi voittoon kokonaistuloksella 144. Näin Mika on voittanut sekä FST1- että FST2-kisat tänä kesänä. Tasaisesti pelannut Juha Kiviharju (Hifk Golf) nappasi toisen sijan kaksi lyöntiä heikommalla tuloksella. Timo Pulkkinen (GT) sijoittui kolmanneksi kokonaistuloksella 147.
Kaikki tulokset löytyvät Golfboxin kilpailukalenterista.

Kilpailijat kiittelivät Pickalan Park-kentän kuntoa, etenkin sen sopivan nopeita ja tasalaatuisia viheriöitä, sekä yleisesti kisajärjestelyjä. Ravintola sai erikoiskiitokset maistuvasta ja monipuolisesta lounaasta.   

Uusia tuulia…
Kokeiltiin mitenkä kisa sujuu kahden teen lähtönä. Kun pelaajamäärä oli näinkin suuri, lähdettiin ensimmäisenä aamuna tee 1:ltä ja 10:ltä klo 8.00 alkaen ja klo 12.00 alkaen.
Toisena päivänä sateen uhatessa hidastaa pelirytmiä siirrettiin iltapäivälähdöt alkamaan klo 12.30
Näin pelaten voidaan pelaajamäärä nostaa 156:een ja viedä kisat läpi samassa kokonaisajassa kuin 120 pelaajan kisat yhdeltä teeltä pelattaessa. Kokeiluja jatketaan…

Ja seuraavaksi ohjelmassa Auragolfin OnGolf FSO… 
Auragolfin kisan jälkeen valitaan 4-miehinen maajoukkue EGAn M50 Joukkue EM-kisoihin.
Siis panosta riittää tässä järjestyksessään 35.:ssä perinteikkäässä kilpailussa, johon otetaan yhteensä 90 pelaajaa tasoitusjärjestyksessä.

Muistiin merkitsi 
Kyösti Puustinen