Reikäpelien mestaruuksia ratkottiin viidessä sarjassa Nevas Golfin ystävällisessä ilmapiirissä

N65 rp neljä parasta vas. 1. Eini Palo 2. Päivi Honka 3. Liisa Eerola ja 4. Anneli Alanen
N65 rp neljä parasta vas. 1. Eini Palo 2. Päivi Honka 3. Liisa Eerola ja 4. Anneli Alanen
  • N65 rp neljä parasta vas. 1. Eini Palo 2. Päivi Honka 3. Liisa Eerola ja 4. Anneli Alanen
  • SM M75 reikäpelit mitalistit Martti Miettinen (2), Toivo Pönni (1) ja Pauli Ovaskainen
  • SM RP M70 neljä parasta vas. 1. Markku Utti 2. Matti Mäkivirta 3. Timo Haapala ja 4. Tom Grönqvist
  • SM RP M65 neljä parasta 1. Lasse Durchman 2. Seppo Pakola 3. Ari Vauhkonen ja 4. Reino Tikkanen
  • SM RP M60 neljä parasta vas. 1. Seppo Pakola 2. Ari Vauhkonen 3. Juha Sillman ja 4. Jaakko Malinen

Vanhempien ikäluokkien Suomen mestaruuksista M60, M65, M70, M75 ja N65 SGS;n mestaruudesta oli kilpailemassa täysi kattaus 16 pelaajaa/sarja, yhteensä 80 pelaajaa.

Jonotuslistalle jäi myös ennätysmäärä pelaajia eli 28 kpl. Pelaajien mukaan pääseminen tapahtuu kunkin tourin scr order of merit listan mukaan 16 parasta ilmoittautunutta. Naisissa tasoituksen perusteella, koska meillä ei ole N65 touria. Kun miehet ovat pelanneet neljä osakilpailua ja tällä perusteella valitaan, voidaan olla vakuuttuneita, että parhaat ovat mukana. Voitaisiin ottaa mukaan enemmänkin, mutta silloin ei voida viedä kilpailua läpi kahdessa päivässä per sarja. Jos venytetään kolmeen päivän, se olisi kustannus kysymys majoittumisissa ja kilpailumaksuissa. Halutaan pelata myös lohkopelit, jolloin pelaajat kohtaavat eri pelaajia tiiviissä yhdeksän reiän otteluissa. Yksi hävitty ottelu ei myöskään lähetä pelaajaa heti kotimatkalle. Näissäkin kisoissa kolme mestareista hävisi yhden alkulohkon ottelun. Ainoastaan Eini Palo naisten mittelöissä voitti kaikki ottelut. Seppo Pakolalla oli M60 sarjassa 2 tasapeliä alkulohkossa. Kun kyselin pelaajien mielipiteitä, tälle mallille on tullut täysi hyväksyntä, joten näin jatkettaneen.

Nevas Golf hoiti järjestelyt mallikelpoisesti Tj Henri Nissisen johdolla innostuneesti ja ystävällisesti. Kovat syyssateet olivat uhkana koko ajan, ja ne olivat jo aikaisemmin tehneet kentästä märän ja näin ollen myös pitkän. Siirto säännöllä ja tilapäisen veden siirto mahdollisuudella voitiin mennä läpi neljän päivän tiivis ruletti aikataulussa. Griinit saivat paljon kiitosta, ne olivat huippukunnossa liukkauden ja myös pito ominaisuuksien puolesta. Tällainen kolmen ysin kenttä sopii hyvin tähän tarkoitukseen, kun yksi ysi luovutetaan lähes kokonaan tähän käyttöön. Kiitos Nevakselle!

M75 sarja aloitettiin keskiviikkona lohko otteluilla. Lohkojen ykköset ja kakkoset pääsivät jatkoon toiselle päivälle 8 pelaajan pudotus peleihin. Osassa lohkoista jouduttiin pelaamaan uusintoja, jotta jatkoon menijät selvillä.  Alhaalla olevista liitteistä avautuu lohkojen lopputilanne ja sijoitukset 9…16. Order of merit pisteitä sai 16 parasta ja ne on lisätty tilastoihin. Toisen päivän TOP 8 pudotuspelien jälkeen kolme parasta olivat 1. Toivo Pönni, 2. Martti Miettinen ja 3. Pauli Ovaskainen. Kerrotakoon myös sijat 4...8 tässä, kun Golfboxissa tulosten lukemisessa vaikeuksia. 4. Olkinuora 5. Talkamo 6. Nuorivaara 7. Hänninen ja 8. Mäkinen. Sijat 9..16 löytyvät alla olevissa liitteissä.

M65 sarja pelasi samalla aikataululla ja tietysti samalla systeemillä. Kolme parasta olivat selvillä torstai iltana ja ne olivat Lasse Durchman, Seppo Pakola ja Ari Vauhkonen. Todettakoon että Lasse pelasi tänä kesänä ensimmäiset valtakunnalliset seniori kisat! Hän lähti kisaan rankingin sijalta 21 ja päätyi mestariksi, oliko yllätys mestari? Sijalle 4. Tikkanen 5. Nyman 6. Pihlflyckt 7. Hiukka ja 8. Röppänen.

N65 sarja aloitti torstaina ja pelasi lohkopelit silloin. Uusintoja tarvittiin jatkoon pääsemiseksi. Perjantain pudotuspelien jälkeen kolme parasta olivat 1. Eini Palo 2. Päivi Honka ja 3. Liisa Eerola. Sijat 4. Alanen 5. Hannukainen 6. Nyberg ja T7 Sairo ja Haavisto. Naiset pelasivat nyt toisen kerran SGS;n mestaruudesta. Olen luvannut, että SGS lähettää golfliitolle anomuksen, jossa anotaan SM arvoa tälle sarjalle. Päätöksen tekee golfliitto.

M60 sarja aloitti perjantai aamuna ja pelasi eri aikaan, kuin M65 ikäluokka ja tämä mahdollisti, että Seppo Pakola ja Ari Vauhkonen pääsivät yrittämään mestaruutta jo toisessa sarjassa. Sepolle tämä onnistui kotikentällä. Suomen mestaruus oli hänelle golfissa ensimmäinen ja näytti maistuvan todella hyvältä. Aikaisemmin Sepolla on golfissa kaksi joukkue Euroopan mestaruutta ja myös kaksi Suomen mestaruutta jääkiekossa HIFK;n paidassa. Harjoitus kumppani Ari Vauhkonen kukistui viimeisellä reiällä. Arilta tuli erittäin lämpimät onnittelut Sepolle. Pronssille Messilän Juha Sillman, se oli myös hänen ensimmäinen SM-mitali henkilökohtaisissa ja Juhalle erittäin mieluinen. Sijat siitä eteenpäin 4. Malinen 5. Mäki 6. Heikkilä 7. Partanen ja 8. Halonen.

M70 sarja pelasi perjantaina lohkopelit ja pudotuspelit lauantaina. Ottelut olivat tasaisia ja jälleen tarvittiin lohkojen jälkeen uusintoja. Kahdessa lohkossa kolmen pelaajan uusinta, kun oltiin tasapisteissä. Pudotus pelien jälkeen lauantai iltana voitiin palkita mitaleilla kultaa Markku Utti, hopeaa Matti Mäkivirta ja pronssilla Timo Haapala. Markku Utilta puuttui vielä reikäpelin Suomen mestaruus, kaikki muut olivat jo. Matti otti tänä vuonna jo kolmannen mitalin, aikaisemmin M70 lyöntipelin kultaa ja M65 sarjassa hopeaa. Timolle myös toinen mitali tällä kaudella, lyöntipelissä tuli hopeaa. Sijoitukset 4...8 olivat 4. Grönqvist 5. Suomela 6. Lehikoinen 7. Hiukka ja 8. Moisio

Ensi vuonna vastaavasta kilpailusta on tehty sopimus Nurmijärvi Golfin kanssa. He luovuttavat parhaan ysin, eli B-kentän tähän käyttöön. Nyt sitten ensi kesänä ahkerasti pelaamaan toureja ja menestymään siellä, jotta paikka avautuu.

Lahdessa 13.9.2020

Kari Hiukka
Tourpäällikkö