Kaunis Kalajoki Golf toimi Pohjoisen Senioreiden SCR Mestaruus kisojen areenana

PSM

Pohjoinen senioreiden SCR mestaruuskisa (PSM) pelattiin kaksipäiväisenä scratch lyöntipelikilpailuna 50 osallistujan voimin Kalajoella 12-13.08.2023.

Golfkeskus tarjosi hyvät puitteet kisajärjestelyille Hiekkasärkkien hienossa maastossa. Kenttä oli viritetty kilpailukuntoon ja tulostaso sarjoissa oli sen mukainen. Sarjoina oli N50, M50, M60 ja M70, sekä joukkuekilpailu. Kilpailu käytiin tasoituksettomana lyöntipelinä.

Sarjassa M50 pelaajien taso oli hyvä. Kalajoen kentän par-luku on 73 joten sarjan voittajan Oulun Golfkerhon Hannu Nissilä, ensimmäisenpäivän tulos -1 oli hieno suoritus. Hannun lopputulos oli150 lyöntiä, (72 ja 78) Hopeamitali meni myös Ouluun Eero Kallion mukana tuloksella 153 lyöntiä (79 ja 74) Santa Claus golfia edustava Mika Törmänen jäi kolmanneksi samalla lyöntimäärällä, mutta heikommalla toisen päivän tuloksella,153. (76 ja 77).

M60 sarjan tasaisuus oli todella yllättävä myös pelaajille. Peräti 5 pelaajaa lähti toiseen kisapäivään tasalyöntimäärästä 85 lyöntiä ja seuraavat 5 oli vain kolmen lyönnin sisällä. M60 sarjan kullan vei nimiinsä Jari Lyytikäinen Kalajoki Golfista, tulos 166, (85 ja 81) Hopea meni Muuramen Golfseuraan Jari Tuomiselle tuloksella 169, (86 ja 83) ja pronssi matkasi Oulun Golfkerhoon Veijo Haverisen mukana tuloksella 169. (85 ja 84).

M70 sarjan kullan vei Tarina Golfia edustava Kari Liikanen tuloksella 164, (83 ja 81) Hopean sai lyöntimäärällä 166, (83 ja 83) Heikki Lahti Oulun Golfkerhosta ja pronssia Nivalan Seudun Golfin Erkki Jämsä tuloksella 166, (80 ja 86).

N50 sarjan kultaa sai Pirjo Kortesoja Kalajokilaakson Golfista, yhteistulos 162, (81 ja 81) Hopean nappasi Merja Hammar Raahentienoon Golfista, tulos 178, (95 ja 84) ja pronssia Sirkka Taanila Nivalan Seudun Golfista tulos 180, (90 ja 90).

Joukkuekilpailun ja upean kiertopalkinnon voitti Oulun Golfin 1 joukkue, tuloksella 488 lyöntiä. Toiseksi tuli Kalajokilaakson Golf 1 joukkue, tuloksella 502 ja kolmanneksi Kalajokilaakson Golf 2 joukkue tuloksella 510. Samalla tuloksella neljäs oli Santa Claus golf 1 joukkue Rovaniemeltä. Joukkuekisassa oli 8 joukkuetta. Joukkue koostui kolmesta pelaajasta, joiden yhteenlaskettu lyöntimäärä oli joukkueen tulos.

Kaikki tulokset löytyvät SGS:n GolfBoxista.

M50 sarjan voittaja Hannu Nissilä kiitteli omassa voitto puheessaan kaikkia niitä pelaajia, jotka ovat pelanneet Kalajoen kenttää. Hänen onnekseen pallot löytyivät myös metsästä erittäin hyvin, jonne kuulemma muutama lyönti oli karannut.
M60 sarjan voittaja

Jari Lyytikäinen kiitti pelikavereita molemmilta päiviltä ja erityisesti toisen päivän peliryhmä oli ollut kannustava ja aidosti toisia tsemppaava. M70 sarjan voittaja

Kari Liikanen kehui Kalajoen kaunista kenttää ja hyviä järjestelyitä sekä toi esille, miten myös tällä tavalla on helppo tutustua alueen eri golf kenttiin. ”Sää oli hyvä, vaikka toisena päivänä satoi hieman. Järjestelyt toimivat mallikkaasti. Ilmapiiri kisassa ja kisan jälkeen oli rentoa ja leppoisaa. Toivottavasti taas ensi vuonna nähdään”.

N50 sarjan voittaja Pirjo Kortesoja harmitteli naispelaajien vähäistä osallistujamäärää. Kuitenkin kaikki kunnia niille kahdeksalle pelaajalle, jotka lähditte kisaa mukaan. Te kaikki olette voittajia.

Lopuksi suuri kiitos tämänkin vuoden yhteistyökumppanille, Kalajoki keskusvaraamolle tuesta ja palkinnoista. Kiitos Kalajokilaakson golf ry talkoolaisille Tarjalle, Leilalle ja Tapanille sekä Jussille. Mallikasta toimintaa taas jälleen.

Kiitokset kaikille mukana olleille pelaajille ja onnittelut vielä voittajille hienoista suorituksista.