Kisaideat

Seniorinaiset vs. seniorimiehet
Elokuussa 2018 pelattiin kautta aikain ensimmäinen Hill Siden naisten ja seniorimiesten välinen hegemoniaottelu. Hill Coursella pelattuun kisaan osallistui 12 naista ja 13 miestä, eli lähes tasajako. Koska "yleisiä naisia" ei kisaan uskaltautunut, käytiin se sitten seniorinaisten ja seniorimiesten välillä.
Kahden hengen jury oli päättänyt säännöt etukäteen. Kummastakin joukkueesta laskettiin ensinnäkin pohjille kymmenen parasta bogipistetulosta. Lisäpisteitä jaettiin kahdesta joukkue-erikoiskisasta: väylän 1 paremmasta väyläosumaprosentista 5 bonuspistettä ja koko joukkueen pienemmästä puttikeskiarvosta 10 pistettä (taskupallon puttimääräksi päätettiin 3).
Miehet pelasivat tasaisemmin, joten kymmenen parhaat yhteispisteet menivät niukasti mutta ansaitusti miehille 322-319. Sitten laskettiin väylän 1 osumaprosentit, ja varsin odotetusti naiset pesivät vastustajansa mennen-tullen lukemin 67 % (8/12) - 54 % (7/13) siirtyen bonuspisteiden ansiosta johtoon 324-322.

Kuten kaikissa tosi kisoissa, voitto ratkesi puttaamalla. Naisten yhteenlaskettu puttimäärä oli 430 ja miesten 462, millä saatiin naisille keskiarvoksi 35,83 ja miehille 35,54. Näin ollen miehet saivat 10 lisäpistettä ja voittivat yhteispistein 332-324. Puttijossittelu alkoi naisten pöydissä välittömästi eikä syyttä: yhteensä 4 puttia vähemmän (tai vastaavasti 4 puttia miehille enemmän) olisi kääntänyt kokonaiskisan naisten voitoksi. Voittajien oli helppo myhäillä ja suositella naisille spekuloinnin sijasta puttiharjoittelua.
Ottelussa jaettiin myös henkilökohtaisia palkintoja, mutta normaalista poiketen ei huipputuloksista vaan "maininnan arvoisesta kisatoiminnasta". Yksi naispalkinto meni mm. leidille, joka otti golfkentällä ensi kertaa eläissään kisahenkeä nostattaneita juoksuaskelia, ja vieläpä useamman. Miehissä puolestaan pääsi palkinnolle mm. olemalla naisseurassa täydellinen gentleman.
Palkintoseremonian päätteeksi vietiin klubitalon vitriiniin pehmo-Aku todistamaan miesjoukkueen voittoa. Ensi kaudelle on naistoimikunta jo heittänyt revanssihaasteen korvatakseen vitriinissä Akun Iineksellä.Jukka Paakki, jukka.paakki@cs.helsinki.fi
Anne Paakki, anne.paakki@pp1.inet.fi
15.11.2018

Senioreiden ”Aamuysi” Vihdissä
Vihti Golfissa ovat seniorit jo parin kauden ajan kokoontuneet kerran kuussa maanantaiaamuisin klo 8 -10 ns. Aamuysi-tapahtuman merkeissä. Golfia on tietenkin pelattu. Pelimuodot ovat vaihdelleet, useimmiten kuitenkin ne ovat olleet pari- tai joukkuekisoja. Nimensä mukaan kierretään vain yhdeksän reikää, startataan yhteislähtönä ja takaysillä. Takaysillä ei aamuvarhaisella ole vielä muita pelaajia, joten yhteislähtö ei tuki kenttää muilta pelaajilta. Yhteislähdön kiistaton etuhan on sen sosiaalisuus, kaikki osallistujat ovat yhtä aikaa klubilla, niin lähdössä kuin maalissakin.

Kierroksen jälkeen on kokoonnuttu klubille jakamaan palkinnot, juomaan kahvit, rupattelemaan ja kuulemaan mahdollisen sponsorin puheenvuorot. Paikalliset yrittäjät mieluusti poikkeavat tilaisuuteen kertomaan tuotteistaan ja tukemaan palkintopöytää. Ellei sponsorointia ole riittävästi saatu, on osallistumismaksuna kerätty 10 euroa ja sillä  maksettu pullakahvit sekä myös tarvittaessa palkinnot.

Aamuysi -tapahtumiin on yleensä ottanut osaa 30 -36 henkilöä ja ilahduttavan usein myös senioreita, jotka muuten vierastavat kilpailuja. Siksipä nimeksi on valittu Aamuysi -tapahtuma eikä kilpailu.

Veijo Hämäläinen, senioritoimikunnan jäsen, evp
puh. 0400-310059, veijo.hamalainen@aida.fi
14.11.2018

Reikäpeliliiga antoi uutta vireyttä Ruuhikosken seniorikisoihin.
 Ruuhikoskella on muutama vuosi aktivoitu pelaajia reikäpelicupiin. Pelimuoto on saanut kiitosta, mutta myös moitteita ekakierroksilla pudonneiden taholta.
Tänä vuonna kokeilimme reikäpeliä liigamuotoisena. Kisaan ilmoittautuneet jaettiin tasoitusjärjestyksessä valio-, ykkös- ja kakkosdivariin 8-pelaajan lohkoina. Pelikaaviot tehtiin jokainen jokaista vastaan mallilla ja laitettiin infotaululla pelaajien puhelintietoineen tiedoksi kesäkuun alussa, eli kaikille tuli 7-peliä.
Pelit sai pelata koska vaan parin kanssa sopien. Voitosta sai 2-pinnaa ja tasurista piste molemmille. Jatkoreikiä ei siis pelattu. Sitten tulos taululle pelaajien toimesta ja pistetaulukko tuli kuten palloilusarjoissa tapaa tulla.
Tällä pelimallilla kaikki sai nauttia reikäpelin mukavuudesta koko kesän. Etuna oli myös, että normaalin reikäpelikaavion aiheuttamaa aikataulua ja seuraavan vastustajan odottelua ei tarvittu, vaan pelit sai pelata vaikka koska, kuitenkin syyskuun puoliväliin mennessä. Kokeilu sai voittopuolisesti hyvän vastaanoton ja vei ehkäpä aliarvostetun reikäpelin asemaa hieman eteenpäin.
Tapio Räsänen EPG, tapiorasanen2@gmail.com
3.10.2018

Senior Cup
Kymmenkunta vuotta olemme käyneet Hill Side Golfia vastaan ns. Hopeisen Peuran metsästyskisaa. Kisa on kaksipäiväinen, henkilökohtainen ja useimmiten Viron maaperällä käyty.
Ensimmäisenä päivänä pelataan pistebogi-kisaa ja saadut pinnat otetaan talteen. Toisena päivänä on toinen meno, silloin kierrämme saman kentän, mutta nyt tasoituksettomana lyöntipelinä eli scratchinä. Kun lyöntilukemasta vähennetään ensimmäisen päivän pb-tulos, niin voittaja on tietenkin vähiten lyöntejä tehnyt. Tänä vuonna kisa voitettiin 90 - 31 = 59 lukemalla. Meillä matka on saanut nimensä Hopeista Peuraa esittävästä kiertopalkinnosta.
Kilpamuoto sopii myös parikisana käytäväksi, jolloin samalla kierroksella toinen pelaa lyöntipeliä ja toinen kerää pb-pisteitä.
Matti Santanen, PGH, matti.santanen@gmail.com
25.9.2018