Jani Oivanen - uusi voittaja OnGolf M50 Finnish Senior Tourilla Kytäjällä

FST voittajat

OnGolf M50 Finnish Senior Tour 2 pelattiin Kytäjällä 18. – 19.6.2022. Kytäjä Golfin South East-kentällä pelattavaan M50-sarjan seniorien pääkiertueen kolmanteen osakilpailuun ilmoittautui yhteensä 159 pelaajaa. ja joukosta löytyi uusi voittaja Jani Oivanen Vuosaari Golfista.

Edellisenä vuotena useimpiin kisoihin jäi varalistalle kymmeniä pelaajia. Niinpä päätettiin vuoden 2022 kisoihin ottaa maksimäärä eli 156 pelaajaa. Tämä oli oikea ratkaisu, sillä alkuvuoden kisoissa on vain muutama pelaaja jäänyt varalistalle. Kilpailuhalukkuutta ja innostusta löytyy runsain mitoin seniorien keskuudessa.

Tällä kisalla on paljon painoarvoa, koska ESGA M55 EM-Joukkuekisan SCR-joukkue valitaan pikaisesti tulosten selvittyä.

Lisäksi kisan jälkeen syntyy M50 SM/LP kategoria, johon pääsevät Order of Merit -pisteitä ensimmäisestä kolmesta kisasta saaneet pelaajat. Mikäli ko. pelaajat ilmoittautuvat M50 SM/LP kisaan Muurame Golfiin, on heillä etusija valittaessa pelaajia SM-kisaan. Seuraavaksi otetaan pelaajia kisaan tasoituksen mukaan.

Kytäjä Golfin South East-kenttä kuten moni muukin Etelä-Suomen kenttä oli kärsinyt menneestä talvesta mutta oli saatu kuitenkin varsin siedettävään kuntoon. Viime vuoden kisassa pelattiin shortseissa ja monen mielestä liiankin kuumissa olosuhteissa. Tänä vuonna ei shortseja pahemmin nähty ainakaan 1. päivänä. Sadetta riitti klo 10.30 alkaen enemmän tai vähemmän koko päiväksi.

Ensimmäisen päivän jälkeen kärjessä oli Niko Helin, Kytäjä Golf, lyöntituloksella 72 eli 1 lyönti yli kentän par-tuloksen. Toisena oli Matti Moilanen, Muurame Golf, lyöntituloksella 73. Kolmatta sijaa jakoi peräti viisi pelaajaa lyöntituloksella 74.

Uusi voittaja Finnish Senior Tourille

Aurinko paistoi iloisesti koko toisen pelipäivän mutta navakka ja puuskittainen tuuli aiheutti harmaita hiuksia ainakin joillekin pelaajille. Ensimmäisen päivän jälkeen seitsemän pelaajaa oli kahden lyönnin sisällä ja kisaa käytiinkin lähinnä näiden pelaajien kesken johtopaikan vaihdellessa reikien välillä.

Jani Oivanen Vuosaari Golfista täyttää tänä vuonna 50 vuotta ja voi siis osallistua M50 FST:lle. Jani piti päänsä kylmänä ja pelasi tasaisesti yhtä lyöntiä paremmin kuin eilen ja voitti kisan yhteistuloksella 147 lyöntiä. Matti Moilanen ja Niko Helin eivät saaneet selvää toisistaan ja päätyivät yhteistulokseen 148 lyöntiä. Matti oli toinen ja Niko kolmas paremman toisen pelipäivän päivän tuloksensa ansiosta.

Neljänneksi sijoittui Timo Seppälä Kytäjä Golfista parantaen toisena päivänä kierrostulostaan kahdella lyönnillä. Jari Puurtista, Master Golf, ei toisen päivän lyöntitulos varmaankaan tyydyttänyt mutta 18. reiän eagle varmasti miellytti eikä albatrossikaan kaukana ollut. Jarin sijoitus oli viides. Viimeisen kirjekuoren (6.sija) nappasi Kimmo Hyvärinen, Talma Golf, jättäen saman seuran Petri Jantusen seitsemänneksi paremman toisen päivän tuloksensa perusteella.

Kaikki tulokset löytyvät SGS:n GolfBox-kilpailukalenterista.

Kytäjä Golf järjesti jälleen kerran mainiot puitteet tälle kisatapahtumalle. Kiitokset kuuluvat osaavalle ja kokeneelle organisaatiolle sekä keittiölle ja makoisia grilliruokia terassilla valmistaneelle kokille.

Seuraava osakilpailu ja samalla myös M50 Lyöntipelien SM-kisa on Muurame Golfissa 8-10.7.2022. Ilmoittautuminen alkaa 20.6.2022 klo 08:00.

Tervetuloa jahtaamaan Suomen mestaruutta!