EM-kisat M65 ja M75 päätökseen Italian Padovassa

Kisajoukkueet

Suomen EM-kisajoukkueet olivat lähdössä hyvin valmistautuneena kohti Italiassa pidettäviä senioreiden EM-kisoja, mutta vain mukavia muistoja jäi tuliaisiksi. Alla päivittäisistä tapahtumista lyhyt yhteenveto ja lopussa kuvia tapahtumasta. Tulosseurantalinkki https://bit.ly/ESGACOMPS2022

1.7.2022

EM-kisat saatiin päätökseen myrskyisissä tunnelmissa ja hiukan pettynein mielin, koska viimeisen kisapäivän tulokset mitätöitiin. Kaikki ryhmät eivät ehtineen pelata kierrosta loppuun ennen kovaa ukkosmyrskyä, mitä täydensi kovat raekuurot. Rakeet olivat pahimmillaan golfpallon kokoisia, joten jälki greeneillä oli sen mukaista (kuvia alla). Meidän suomalaisten pettymystä lisäsi se, että kaikissa sarjoissa peli oli huomattavasti parempaa kuin paripeleissä, joten tämä hieno venyminen meni tällä kertaa hukkaan. 

Puutteet pelijärjestelyissä Italian paikallinen seniorigolffarit yhdistys  paikkasi hienosti gaalaillallisen miljöössä ja ruokatarjoilussa. Se nostatti tunnelmaa ja paikkasi myös viimeisen päivän peruutuksen pettymystä.

Tulosten osalta eiliset tulokset jäivät voimaan, joten oleellisin löytyy eilisestä kisaraportista. Täytyy kuitenkin todeta, että laihoiksi jäivät tulokset tällä erää, mutta uutta matoa koukkuun elokuun alussa M55-kisoissa.

30.6.2022

EM-kilpailut jatkuvat Italian Padovassa ja kahden ensimmäisen best ball päivän jälkeen kärkijoukkueet alkavat erottua. Toisaalta huomiset singelit voivat muuttaa tuloslistaa paljonkin, koska "puolet" kisoista on vielä pelaamatta tulosten kannalta. Huomennakin jatkuu helteinen ja lähes tuuleton sää, joten pelaajia koetellaan jo neljättä päivää.

Tuoreita kuvia päivän tapahtumista kuvagalleriassa alla.

M65 SCR-joukkue on tuloksella 283 lyöntiä jaetulla viidennellä sijalla, mutta vain neljä lyöntiä pronssista. Ruotsi on jo karannut käytännössä tavoittamattomiin 264 lyönnillä.

M65 HCP-sarjassa (CUP) on paljon tasaisempaa. Suomi on vasta kahdeksannella sijalla, mutta vain kahdeksan pistettä kärjestä ja prossiinkin on eroa vain neljä pistettä. Keulilla on Italia 163 pisteellä. Suomella pisteitä on 155.

M75 sarjassa Suomi on jäänyt kärkijoukkueiden vauhdista pahasti ja on tällä hetkellä 11. sijalla. Ruotsi on tässäkin sarjassa vahvoilla ja on johdossa 147 pisteellä. Suomen pistemäärä on 114. Ennen koronaa v. 2019 voitettu EM-pytty taitaa jäädä tälle reissulle.

29.6.2022 

Päivä oli hikinen ja varmasti jatkuu hikisenä tulospalvelussa, koska tuloksia päivän koitoksesta ei olla vieläkään saatu sen enempää paperilla kuin sähköisissä viestimissä. M75 sarjan tulokset löytyvät oheisen linkin takaa, mutta nekin ovat väärin, koska kilpailu oli tasoituksellinen ja nyt näkyvissä ovat bogey-pisteet nollatasoituksella. Jotenkin tuntuu, että ATK on täällä vielä täysin mystinen asia ja sen hyödyntäminen nolla. Suomessa jopa kyläkilpailuissa tulokset usein tulevat reikä reiältä lähes reaaliajassa eikä lopputulosten kanssa tarvitse painia sen enempää.

Kuvia päivän tapahtumista kuvagalleriassa alla.

Nyt seuraavana aamuna tuloksia on tullut ja M65 SCR-joukkue on tuloksessa -4 neljäntenä seitsemän lyöntiä Ruotsista jäljessä, vain parin lyönnin päässä mitalista. M65 HCP-joukkue pelasi vieläkin paremmin ja on toisena tuloksella 80 pistettä vain neljä lyöntiä kärjestä. M75-joukkueen osalta tulokset on vielä korjaamatta, muta ihan kärkisijoilla ei olla. 

28.6.2022

Tänään pelattiin harjoituskierrokset kaikissa kolmessa sarjassa kuumassa, mutta pilvisessä säässä. Kentät osoittautuivat hyvin pelattaviksi ja hyväkuntoisiksi. Nuoremmat miehet tosin valittelivat kentän lyhyyttä, jolloin isot tykit jouduttiin pitämään bagissä.

Illalla vietettiin tervetulojuhlaa perinteisin menoin. Tällä kertaa ruokaa oli riittävästi, joten eipä Italiaa turhaan sanota hyvän ruuan maaksi. Suomen joukkue oli sonnustautunut hiukan uudistettuun juhla-asuun, jota jokainen voi arvioida jutun kuvasta. Kuva näkyy isommassa koossa klikkaamalla koko jutun alla olevaa gallerian kuvaa.

Huomenna ryhdytään tositoimiin ja ensimmäiset joutuvat lähtemään liikkeelle jo ennen kukon laulua. Suomessa totutusta mobile scoringista tällä ei ole puhettakaan, joten tulokset tulevat alla olevaan linkkiin vasta kunkin pelikierroksen jälkeen. Toivottavasti!

27.6.2022:

Turnaus alkaa tiistaina harjoituskierroksella ja varsinaiset kilpailupäivät ovat keskiviikko, torstai ja perjantai. Suomen Golfseniorit lähettää kisoihin M65 kuusimiehiset SRC- ja HCP-joukkueet sekä 4-miehisen M75 joukkueen.

Kahtena ensimmäisenä päivänä kilpailumuotona on four ball best ball eli kilpailuparin parempi reikätulos otetaan laskuihin mukaan. Kolmantena päivänä pelataan singelit. M75-sarjassa Suomella on puolustettavana Euroopan mestaruus, joten nytkin menestykseen uskotaan joka sarjassa.

Raportoin kisasta päivittäin tällä nettisivuilla ja tuloksia voi seurata järjestäjien antamasta linkistä. Tosin tulokset tulevat pelipäivän jälkeen vasta iltamyöhällä eikä reaaliaikaisesti kuten meillä on totuttu. 

Jouko Latvakangas
Puheenjohtaja

Kuvassa joukkueet lähtötunnelmissa Helsinki-Vantaan lentokentällä

M75 Joukkue eturivissä: 

Teuvo Salento     Hartola Golf, Heikki Vehkaperä Tawast Golf, Hannu Koskinen Golf Talma, Zachris Nuorivaara Master Golf. Kapteenina Kristian Toivio Ruukki Golf.

M65 SCR-joukkue keskellä:
 
       
Pekka Lindeman Lakeside Golf Vammala, Seppo Hujanen Mikkelin Golf, Seppo Pakola Nevas Golf, Peter Kaske Kullo Golf Club, Veijo Suomela Kymen Golf, Ari Vauhkonen Pickala Golf. Kapteenina Jouko Latvakangas Espoo Ringside Golf.

M65 HCP-joukkue takana:

Kari Sairo Meri-Teijo Golf, Timo Haapala Yyteri Golf, Seppo Eloranta Aulangon Golfklubi, Marko Moisio Kytäjä Golf, Rauno Hietamäki Uudenkaupungin Golfklubi, Kari Nyman Aura Golf. Kapteenina Aki Kurronen Hartola Golf.
 

Klikkaa gallerian kuvaa, niin näet sen kokonaan.