Jännitys säilyi viimeisille rei’ille SM-joukkuekilpailuissa Salo Golfissa

SM joukkue Salo

Ensimmäisen päivän Fourball ja Foursome kierrosten jälkeen kahdella lyönnillä Master Golfia johtanut Pickala Golf piti pintansa, vaikka Golf Talma aloitti vahvan hyökkäyksen Master Golfin hiipuessa neljänneksi.


Voittomarginaali oli kolme lyöntiä, mikä tuli käytännössä viimeisellä reiällä. Pickala onnistui pelaaman viimeisen vaikean reiän yhteistulokseen +1 kun Talma joukkue sortui kahteen tuplaan yhden paarin lisäksi ja teki näin tuloksen +4. Viimeisen reiän tasatuloksella GT olisi pelannut itsensä lauantai jälkeiseltä 7 lyönnin takamatkalta uusintaan. Sunnuntaipäivän paras joukkue oli kuitenkin Mikkelin Golf, joka teki vahvan nousun pelaten mainion joukkuetuloksen +3. Näin MG nousi pronssille, vaikka oli ensimmäisen päivän jälkeen neljänneksi jäänyttä Master Golfia 12 lyöntiä jäljessä.

Pickalan joukkueessa pelasivat: Ari Vauhkonen, Samuli Yliperttula, Mika Sandell ja Sebastian Nymark.
Talman joukkueessa pelasivat: Pasi Inoranta, Petri Jantunen, Timo Pulkkinen ja Kimmo Hyvärinen.
Mikkelin joukkueessa pelasivat: Pasi Piispa, Petri Jyräs, Aki Inoranta ja Seppo Hujanen.

Kilpailu saatiin pelata myöhäinen ajankohta huomioiden melko hyvissä sääolosuhteissa ja erinomaisessa kunnossa olleella kentällä. Välillä lyhyet sadekuurot kiusasivat pelaajia, mutta se ei juuri tahtia haitannut. Järjestelyt onnistuivat hienosti, mistä kiitos Salo Golfin henkilökunnalle ja erityisesti Hallarannan Heikille, joka hoiti homman hienosti maaliin pienintä yksityiskohtaa myöten. Myös pelaajat muistivat ex-puheenjohtajaa hienolla lahjalla samoin kuin Finnish Senior Tourin Tour Manageria Kyösti Puustista, joka tämän kauden jälkeen jättää tehtävät Jukka Utriaiselle.

Kausi alkaakin olla pikkuhiljaa taputeltu ja jäljellä on enää Tourien finaalit tulevana tiistaina Vanajanlinnassa. Tapahtuma on kutsukilpailu, missä mittaa ottavat Toureilla parhaiten menestyneet.

SM-joukkuekilpailun tulokset Golfboxissa.

18.9.2022
Jouko Latvakangas