Lokakuun myrskyistä Espanjan helteiseen Almeriaan

Cabo de Gatan porukka

Syyskauden toinen jäsenmatka 4.-18.10.2023 suuntautui Espanjan Almeriaan Cabo de Gataan.

Mailat olivat vielä kuumina pitkähkön syyspelikauden jälkeen, kun seniorit pääsivät testaamaan uutta kohdetta Kaakkois-Espanjassa. Majoituimme Cabogata Beach hotellissa, joka on iso, mutta jossa ei ollut kovin paljon muita asukkaita meidän lisäksemme. Hotellissa oli maittavat aamiaiset ja monipuoliset illalliset. Puutarhan kaksi isoa uima-allasta ovat kauniit ja isot, toinen on jopa 50 m pitkä, joten matkaa saattoivat taittaa oikein kunnolla ne, jotka jaksoivat.

Pelasimme kahta eri kenttää. Hotellin vieressä Alboran Golfia ja 40 minuutin ajomatkan päässä Rockettes de Marissa sijaitsevaa Playa Serenaa.

Kuten otsikkokin jo kertoo, säät suosivat meitä koko ajan. Toisella viikolla ripsaisi vettä yhtenä aamuna, mutta se ei peliä haitannut. Siihen yhteen aamuun jäivät sateet tältä reissulta. Alkuviikon päivinä, kun olimme vielä tottumattomia kuumuuteen, vaivasi helle meitä tuskaksi asti, mutta hyvin kuitenkin jaksettiin.

Alboran Golf kenttänä on tasainen ja pitkä. Fasiliteetit ovat heikonpuoleisia. Autojen saanti oli vaikeaa, joskus mahdotonta ja sähkökärryjä ei ole saatavilla ollenkaan. Muutaman pelin jälkeen tämä "kotikenttä" alkoi tulla tutuksi ja lyöntitekniikkakin hioutui, kun kentän erilaiset ruohotyypit tulivat tutuiksi.

Toinen kenttä, jota pelasimme kaksi kertaa kummallakin viikolla, oli vehreä Playa Serena. Meistä se oli kauniimpi ja mukavampi kuin kotikenttämme. Playa Serenassa on kohtuullisen paljon isoja veden ylityksiä, mikä teki pelaamisesta melko haastavaa. Mutta maiseman kauneus ja väylien mielenkiintoisuus sai matkalasiltamme paljon kehuja.

Kuljimme molemmille kentille bussilla, myös kotikentällemme, sillä vaikka kenttä sijaitsi ihan hotellin vieressä, niin klubi on kuitenkin noin 2 km päässä hotellilta. Bussiyhtiö Casados hoiti homman ensiluokkaisesti, kuljetukset olivat aina ajoissa, kuljettajat olivat taitavia ja ajomatkat sujuivat reippaasti.  

Joka päivä kisattiin. Ensimmäisellä viikolla oli parasta ysiä, best ballia, Arizona shufflea, parishamblea ja tietenkin viikon päätteeksi mestaruuskisa. Ensimmäisen viikon mestareiksi kruunattiin Anne Kinnunen ja Kari Kinnunen, toiseksi tulivat Marja-Leena Lähteenmäki ja Rabbe Kranck. Kolmansia olivat Kaarina Lintunen ja Juhani Riikonen. Scratsin palkinnon pokkasi Kari Kinnunen.

Toisella viikolla pelattiin 10/18 kisaa, irlantilaista nelipalloa, bramble shamblea, naiset vs miehet ja viikon päätti taas mestaruuskisa. Mestareiksi julistettiin tälläkin viikolla leideistä Anne Kinnunen ja herroista Jari Ala-Nikkola, jotka molemmat pokkasivat myös parhaan scratsin palkinnon. Kakkosijan pokkasi pariskunta Anki Teuronen-Helasuo ja Heikki Helasuo ja kolmannen sijan saavuttivat Marja-Leena Lähteenmäki ja Esa Mokkila. Onnittelut kaikille hienosta pelistä!

Kiitos kaikille mukana olleille seniorimatkalaisille! Reissu oli hieno ja tunnelma positiivinen, niin kuin SGS:n seniorimatkoilla tuppaa olemaan. 

Kuvat koko porukan yhteisesti keräämästä reissualbumista. Kuvia oli loppujen lopuksi 320 kpl, joten valinta julkaisuun oli vaikea, kun hauskoja otoksia oli niin paljon. Kiitos kaikille kuvaajille!

Toivotan kaikille leppoisaa talvea, toivottavasti tavataan taas tulevilla matkoilla.

Helena Rajala
Matkanvetäjä