Aurinko helli kesäpäiväväkeä Kartanogolfissa

Tämän vuoden kolmansille kesäpäiville Joroisten Kartanogolfiin kerääntyi iloinen pelaajajoukko torstaina 19. heinäkuuta pelaamaan kahden hengen scramblea. Kaikkiaan tapahtumaan osallistui 116 senioria eli 58 kilpailijaparia. Yhtään viime hetken peruutusta ei tullut, joten kesäpäivien organisoija Paavo Reunanen saattoi myhäillä tyytyväisenä.

Kun pelaajat olivat ilmoittautuneet ja nauttineet aamukahvin kanssa maistuvan täytetyn croissantin, heille jaettiin valkoisia ja sinisiä ilmapalloja. Kovasti uteliaina kyseltiin, mitä niillä pitäisi tehdä.

Molemmille joukkueilla samassa lähdössä oli eriväriset pallot, joten oli helpompaa nähdä missä pelikaverit liikkuivat oikean pelipallon kanssa. Lisäksi tapahtumainfossa annettiin vinkiksi, että tuulen suunnan näkee palloista hyvin. Palloja sai sitten poksautella kisan edetessä birdiestä tai jostain muusta onnistumisesta.

Eetun vetämän aamujumpan jälkeen lähdettiin vetreinä liikkeelle. Lämpöä riitti 27-29 astetta, mikä sai pelaamisen tuntumaan välillä hieman raskaalta. Onneksi tuuli hieman helpotti oloa. Juomapuolesta jokaisen oli syytä pitää hyvää huolta nestehukan välttämiseksi. Helteestä huolimatta kenttä rullasi hyvin eteenpäin.

Väylä 12 taisi olla haastavin, mentiinhän siinä kaksi kertaa veden yli. Vain kaksi joukkuetta ylsi väylällä birdieen: kotikentällään pelanneet Yrjö ja Tuula Nykänen sekä Tarinasta Jorma Pantsu ja Markku Kisonen.

Peliurakan jälkeen oli klubilla tarjolla maistuvaa lohikeittoa tykötarpeineen. Ennen palkintojen jakoa ojensi SGS:n puheenjohtaja Heikki Hallaranta viirin 30-vuotisjuhliaan viettävälle Kartanogolfille. Viirin vastaanotti Joroisten Kartano-Golf Oy:n puheenjohtaja Jorma Peiponen. Seura ja yhtiö juhlivat vuosipäiviään juhlakilpailuilla ja iltajuhlalla tulevana viikonloppuna.

Tulosten selvittyä palkittiin ensin erikoiskilpailujen parhaat. Teija Kortelainen Karelia Golfista oli ollut pelipäällä. Naisten lähimmäs lippua -kisan palkinto tuli tuloksella 1,82 m ja pisimmän naisten draivin palkinto lähti myös hänen mukaansa.

Miesten lähimmäs lippua -palkinto ojennettiin kotikentän Jorma Niemelälle (1,34 m). Pisimmän draivin miesten kisassa teki Kari Stenberg, kotiseura HCGolf.

Lahjakortein palkittiin kaksi parasta paria. Rantasalmi Golfin Antero Laurila ja Heikki Mehtonen pelasivat nettotuloksen 64. Toisena palkittiin Teija ja Pekka Kortelainen, tulos 65. Kaikkiaan 29 paria teki hienon tuloksen 70 tai sen alle.

Arvontapalkintoina oli paikallisia herkkuja: kalakukkoa, salaatteja ja salaattikastikkeita sekä Joroisten kunnan lahjoittamia palkintoja.  Molemmat peliparista saivat samanlaisen palkinnon ja myös erikoiskilpailujen pelikaverille jaettiin palkinto. Lopuksi arvottiin neljä lahjoituksena saatua Griplex-pelihanskaa.

Tyytyväisinä päivän antiin, Kartanogolfin mainioon kisakuntoon niin kentällä kuin klubilla, oli mukava startata kotimatkalle. Karelia Golfin porukkaa kiipesi yhteiseen bussikuljetukseen ja siellä varmaan käytiin kisan vaiheita läpi useampaan kertaan.

Maili Soukka