Talvipäivillä tavattiin – lähes 80 seniorigolfaria Vierumäellä

Talvipäivät

Ainakin etelän suunnasta saapuvat talvipäiväläiset hieraisivat silmiään saapuessaan Vierumäelle. Maisema oli puhtaan valkoinen ja hiihtäjät suihkivat hyvin hoidetuilla laduilla.

Talvipäivät alkoivat yhteisellä aamiaisella Holiday Club Vierumäki hotellissa. Katseet kiersivät ja etsiskeltiin tuttuja, joita tietenkin löytyi lähes 80:n paikalle saapuneiden seniorigolfareiden joukosta. Myös ensikertalaisia oli mukana ja heidät toivotettiin iloisesti tervetulleiksi mukavaan joukkoomme.

Ihan alkuun Helena Rajalan ja Ari Mustosen toivotettua osallistujat tervetulleiksi, kertoi SGS:n puheenjohtaja Jouko Latvakangas päivän kuulumiset. Häneltä kuulimme katsauksen vuoteen 2022 sekä tulevaan vuoteen 2023. 

HIO-Kauppa oli paikalla uusine SGS:n logotuotteineen ja kauppias Maili Soukka kertoi niistä paikalle tuodusta valikoimasta sekä HIO-Kaupan verkkokaupasta uteliaalle yleisölle.

Sitten päästiinkin kuuntelemaan paneelikeskustelua aiheesta ”Intohimona golf”. Anna-Liisa, Ansku, Tilus oli haastattelijana ja johdatteli keskustelijoita aiheesta toiseen. Yleisö innostui myös olemaan mukana ja esitti kommentteja ja kysymyksiä panelisteille. Estradilla keskustelivat Marianne Kangasniemi – innokas kilpapelaaja Sarfvikistä, Anne Karppinen – työelämässä oleva viikonloppu ja iltapäiväpelaaja Vierumäen Golfseurasta, Veijo Suomela – kova ja kokenut kilpagolfari Kymen Golfista sekä Markku Salo – paljon maailmalla kiertänyt golfari Vierumäen Golfseurasta. Keskusteltiin siitä, miltä tuntui, kun kukin oli aivan aloitteleva golfari, mitkä oli siihen vaikuttaneet syyt ja tapahtumat. Juteltiin pelaamisesta, kentällä käyttäytymisestä, seuratoiminnasta, sääntöjen noudattamisesta ja monesta muusta. Paneelille varattu tunti ja vartti hujahtivatkin nopeasti ja juttua olisi riittänyt enemmänkin.

Buffet lounaan jälkeen saimme vieraaksemme maamme menestyksekkäimmän kilpagolfarin Mikko Ilosen. Mikko on lopettanut kilpailemisen jo vuonna 2019 ja on nyt merkittävä vaikuttaja golfin parissa. Mikko nimitettiin tammikuussa 2023 pidetyssä Suomen Golfliiton palkintojenjakotilaisuudessa Hall-of-Fame – kunniagalleriaan. Olimme iloisia saadessamme mukaan odotetun ja arvokkaan esiintyjän. Mikko jutteli meille urastaan, siihen johtaneista tapahtumista, häntä eteenpäin ajaneista motivaattoreista ja kannusteista. Kuulimme hänen tämänhetkisestä toiminnastaan perustamassaan Ilonen Desing – yrityksessä ja monesta muusta kiinnostavasta asiasta.

Mikon jälkeen Ari Mustonen kertoi meille ensi kesän pelioikeuksista ja tulevasta SGS-Booking pelioikeuksien varausjärjestelmästä. 

Sitten seurasi mielenkiintoinen osuus golfin sääntömuutoksista, tai paremminkin parannuksista, joita liittotuomari ja tuomarikouluttaja Timo Huvinen meille valotti. Nämä muutokset ovat lähinnä korjauksia vuonna 2019 tehtyyn laajaan sääntömuutokseen. Päivitetyt säännöt tulivat voimaan 1.1.2023.

Talvipäivien iltapäivä pyhitettiinkin sitten erilaisille liikuntatuokioille. Osa nautiskeli spa-kylpylästä, osa opetteli lihashuoltoa hierontapallojen avulla ja osa kisaili keilaradoilla.
Maittavan illallisen jälkeen harjoitimme vielä melkein unohduksissa olleita tanssitaitojamme mahtavan tanssiorkesterin Teemu Harjukari ja Taivaanrannanmaalarit tahdissa.

Sunnuntai-aamu aloitettiin hauskalla jumppatuokiolla vauhdikkaan musiikin tahdissa. Siinä karisivat loputkin unet silmistämme ja taas keskittymään asiaan.

Johanna Ahti Golfliitosta ja Helena Rajala SGS:ta kertoivat senioreille suunnatusta viestinnästä. Sekä liitto että SGS pyrkivät pitämään jäsenensä hyvin ajan tasalla. He kertoivat mitä tiedotuskanavia on ja miten tietoa pystyy löytämään. Tärkeä ikuinen muistutus molemmilta on omien yhteystietojen päivitys. Golfliitto saa yhteystiedot kunkin golfarin kotiseurasta ja SGS tarvitsee ilmoituksen erikseen. SGS:n yhteystietomuutos pitää tehdä nettisivujen kautta yläpalkin linkistä ”Jäsentietojen päivitys”. 

Päivän viimeinen luennoitsija oli Taru Hermunen-Kuusela, jolta saimme hyvät eväät motivaatioon ja mielenhallintaan. Esityksen opit siivittäkööt myös meidän kunkin tiiboxi-puheita tulevilla golfkierroksilla.

HIO-Kaupan tuotearvonnan jälkeen vielä viimeisenä jumppasimme aivojamme kymmenen kysymyksen tietovisassa, jonka oli laatinut Etelä-Pohjanmaan Golfin senioripuuhamies Tapio Räsänen. Täyttä kymppiä ei tainnut saada yksikään pöytäkunta, mutta kahdeksalla oikein pääsi palkinnoille. 

Puheenjohtaja Jouko Latvakangas päätti Talvipäivät kiitoksiin ja muistutti pitämään itsestä huolta, ylläpitämään kehon kuntoa ja hiomaan golftaitoja talviharjoittelupaikoilla, joita Suomesta löytyy runsain mitoin. Jouko toivotti hyvää kevättä ja turvallista kotimatkaa.

6.2.2023
Helena Rajala