Kahden vuorokauden Kesäpäiväriemua Vaasassa ja Ruuhikoskella Etelä-Pohjanmaalla

SGS:n purjeet

Tämän vuoden neljästä kesäpäivästä kaksi ensimmäistä vietettiin mahtavassa säässä Etelä-Pohjanmalla upeassa kunnossa olleilla Vaasan ja Ruuhikosken kentillä. Tapahtuman kruunasi Ruuhikosken järjestämä grilli-ilta pelipäivien välissä. Pelikierroksia molemmilla kentillä yhteensä kirjattiin 222. Pelaajia oli mukana eripuolilta Suomea ja useat osallistuivat molempiin pelipäiviin.

Maanantaiaamu valkeni aurinkoisena, kun 102 seniorigolfaria kokoontui Vaasan Golfin upealle kentälle. Päivä aloitettiin aamukahvilla jutustellen ja tervehtien tuttuja ja tuntemattomia saman harrastuksen viemiä ihmisiä. 

Vaasa Golfin toiminnanjohtaja Arto Sirviö sekä SGS:n Ari Mustonen ja Helena Rajala toivottivat kaikki tervetulleiksi. Käytiin läpi pelin säännöt ja palvelupäällikkö Tuula Perälä jakoi ryhmille tuloskortit. Sitten päästiin tositoimiin. Kenttä oli upea. Väylät kuin pehmeää samettia ja greenit viimeisen päälle liukkaita. Päivän pelimuoto oli joukkuekilpailu 4-hengen texas-scramble, jossa kaikki avasivat ja niistä valittiin paras pallo, jolla jatkettiin. Samoin jatkettiin reikään asti.

Pelin jälkeen nautimme maukasta lohikeittoa lisukkeineen. Se kyllä maistuikin hellekierroksen jälkeen mainiosti. Kiitos keittiölle hyvästä palvelusta. Kiitos myös koko Vaasa Golfin henkilökunnalle. Kesäpäivien järjestelyt hoidettiin asiantuntemuksella täsmällisesti.

Kilpailu itsessään oli kovatasoinen ja tiukka. Voiton vei  joukkue, jossa pelasi Anna-Liisa Malm-Uotila (PirG), Hilkka Tuominiemi (EPG), Juhani Uotila (PirG) ja Tapio Tuominiemi (EPG) tuloksella 54. Toiseksi tuli kolmen pelaajan joukkue Gunilla Ingman (VaG), Maj-Britt Finne (VaG) ja Juhani Vallas (LPG) tuloksella 55 ja kolmanneksi tuli samalla tuloksella 55, mutta korkeammalla händärillä joukkue Marjatta Hakala (SHG), Sirpa Hakamaa (SantaGC), Anne Nieminen (NGK) ja Heini Jurvakainen (NGK).

Tässä kaikki Vaasa Golfin Kesäpäivän tulokset.

Maanantaita jatkettiin siirtymällä Seinäjoelle ja kokoontumalla Ruuhikoski Golfin järjestämään hauskaan grilli-iltaan. EPG:n toimitusjohtaja Keijo Mäenpää toivotti porukan tervetulleiksi kertoen hieman kentän taustoista ja nykytilanteesta. Ohjelma-vastaava seuran senioritoimikunnan puheenjohtaja Tapio Räsänen kertoi sen jälkeen illan ohjelmasta, jossa oli aluksi jännittävä puttikilpailu, jossa kukin sai upottaa 10 eri pituista puttia.  Kuningatarputtaaja oli Tea Haavisto (VaG) 7-osumalla. Saman tuloksen teki myös Leena M. Koponen (GT).
Puttikuningas oli kotiseura EPG:n Harri Myllymäki myös 7 oikein "lottotuloksella". No - rahaa ei jaettu, mutta kunniaa ja ihailua taidoista  sitäkin enemmän.

Keittiö oli valmistanut meille maukkaan grilli-bufeen, jossa oli salaatteja, kanaa ja tietenkin grillimakkaraa. Joen rannassa meitä viihdytti viiden hengen haitariorkesteri ja useat pyörähtelivät innokkaasti musiikin tahdeissa. Edelleen jatkunut upea aurinkoinen sää helli meitä koko juhlaillan.

Juhlailta oli todella mukava, kiitokset kaikille järjestelyistä vastanneille!

Tiistaiaamuna palasimme jälleen Ruuhikoskelle. Aurinko jaksoi paistaa, joidenkin mielestä liiankin helteisenä. Asiaankuuluvien alkuseremonioiden jälkeen pääsimme kentälle. Tällä kertaa pelimuotona oli normaali pariscramble. Ruuhikosken kenttä näytti parastaan. Väylät olivat mielenkiintoisia ja monimuotoisia. Ruoho oli pehmeää eikä etelän kenttiä kiusaavasta nurmen  kasvuongelmasta ollut tietoakaan. Viheriöt olivat liukkaita ja vaativia. Todella hieno kenttä!  

Pelin jälkeen saimme lounaaksi jälleen lohikeittoa, joka onkin osoittautunut yhdeksi golfarin suosikkilounasruoista. Plavelu oli myös Ruuhikoskella ensiluokkaista. Suureet kiitokset kaikille järjestelyissä mukana olleille.

Kilpailu oli jälleen todella kovatasoinen. Palkintojen jaossa ei voinut kuin todeta, että tässä porukassa taitoa ja osaamista löytyy. Liekö yksi syy siihen se, että meillä on niin hauskaa ja mukavaa. Sekä Mäenpään Keijo että Räsäsen Tapio painottivat avauspuheissaan sitä, että peliaamisen tulee olla hauskaa, eikä ryppyotsaisuutta suvaita. Näitä ohjeita noudattamalla päästiin näin hienoihin tuloksiin.

Kilpailun voitti pari Riitta Kouhia (PGH) ja Jukka Paakki (HSGC) mahtavalla tuloksella 61. Toisena olivat Tea ja Kari Haavisto (VaG) tuloksella 64. Samalla tuloksella 64, mutta korkeammalla händärillä tulivat myös seuraavat neljä paria Pirjo P ja Harri Myllymäki (EPG), Esa Aittokoski (OGK) ja Jarmo Syrjälä (NRG), Maire Niemelä (Tarina) ja Heikki Hautala (EPG) sekä Hilkka ja Tapio Tuominiemi (EPG).

Tässä kaikki Ruuhikoski Golfin tulokset.

Kaiken kaikkiaan mahtava kaksipäiväinen tapahtuma! Kiitokset kaikille mukana olleille!

Seuraavat kaksi kesäpäivää ovat 19.7. Nurmijärvi Golfissa ja 2.8. Meri-Teijo Golfissa. Tervetuloa mukaan!
 

13.7.2022
Helena Rajala

 

Klikkaa kuvaa, niin näet sen kokonaan!