Vuoden 2022 viimeinen jäsenmatka suuntautui Kyprokselle Aphrodite Hillsiin

SGS Kyproksella

Rakkauden jumalattaren Aphroditen (Afrodite) kukkuloilla vietimme golflomaa nauttien kesäisestä säästä, mahtavista maisemista ja iloisesta matkaseurasta. 

Seniorigolfarit viettivät kaksi aurinkoista golfviikkoa 26.11.-10.12.2022 Kyproksen kauniissa maisemissa nauttien kesän lämmöstä.  Mukana oli ensimmäisellä viikolla 24 matkalaista ja toiselle viikolle jäätiin hiukan pienemmällä ryhmällä 11 golfarin voimin.

Kohde oli Suomen Golfsenioreille uusi, sillä viime joulukuulle suunniteltu matka peruuntui Covid-19 rajoitusten vuoksi. Paikka täytti odotukset lähes täydellisesti!  Hotelli oli siisti ja kaunis, ruoka hyvää ja kentät hyvässä kunnossa.

Asuimme Aphrodite Hills hotellissa ja pelasimme alueen omaa kenttää, sekä lähistöllä sijaitsevia Secret Valley ja Elea Estate kenttiä. Aphrodite Hillsin kentällä auto on pakollinen, koska siirtymät rotkojen yli ovat pitkiä. Muut kaksi kenttää olivat hiukan helppokulkuisempia ja ne käveltiin. 

Kaikki kolme kenttää oli slope taulukkojen mukaan suhteellisen helppoja! Hyvän pelituloksen saavuttaminen ei kuitenkaan ollut mitenkään helppoa. Tosin jokainen varmaan koki ainakin yhden onnistuneen kierroksen myös tuloksen suhteen.

Secret Valley sijoittuu nimensä mukaisesti laakson pohjalle. Väylät ovat suhteellisen kapeita ja syvän ojan reunustamia. Oja on kuiva, mutta sen pohjalle meno oli ehdottomasti kielletty käärmeiden ja liukkaiden kivien johdosta. 

Elea Estate sijaitsi loivassa rinteessä ja jokaiselta väylältä avautui maisema merelle. Haasteita toivat pensaiden ylitykset väylien alusta ja joskus jopa kesken väylän. 

Kotikenttämme Aphrodite Hills sijoittui kukkuloille syvien rotkojen reunoille. Varsinkin väylä 7 (par3) oli jo teepaikalle pääsyn osalta jännittävä. Mutkikas laskeutuminen golfautolla suoritettiin varovasti kieli keskellä suuta.

Kuten kaikilla seniorimatkoilla, kisailtiin joka päivä erilaisin pelimuodoin. Pelattiin parasta palloa, valssia, Arizona shufflea, parasta ysiä, Pink palloa, Irlantilaista nelipalloa ja tietenkin mestaruuskisoja. Uutena pelimuotoja Jouko Järven idean mukaisesti kisattiin greenosumista oman tasoituksen mukaisesti. Oma tasoitus ja greenosumat oli monelle uusi juttu. Raimo Mikkonen voitti kisan 16 osumalla!

Ensimmäisen viikon mestaruus pelattiin pistebogeyna. Naisten ykkönen oli Marjatta Arponen loistavalla tuloksella 45 pistettä ja 86 lyöntiä. Toiseksi tuli Tuula-Marja Lehtonen (34pistettä) ja kolmanneksi Päivi Rissanen (33 pisettä). Miesten mestari oli Asser Rissanen (30 pistettä).

Toisella viikolla mestaruus pelattiin lyöntipelinä ja jopa ilman tasoituksia. Naisten mestaruuden voitti tällä viikolla Tuula-Marja Lehtonen ja toiseksi kiri Päivi Rissanen. Miesten mestaruuden vei Jouko Järvi ja toiseksi kiilasi Raimo Mikkonen.

Lisää tästä kohteesta kirjoitan kevään Seniorigolfari-lehteen. 

Kiitokset kaikille mukana olleille iloisesta seurasta!

Anneli Tuominen
Matkanvetäjä

 

13.12.2022