M55 EM HCP-joukkueelle kultaa ja SCR-joukkueelle pronssia

M55 EM Portugal

Suomen M55 kisajoukkueet lähtevät tavoittelemaan vastaavaa kisamenestystä, mitä vanhempi ikäluokka saavutti viime viikolla Norjassa. Voit seurata kisan raportointia ja tuloksia tästä artikkelista.

Suomella on joukkueet sekä SCR-, että HCP-sarjoissa. SCR-kisa pelataan Lissabonin pohjoispuolella sijaitsevalla haastavalla West Cliffsin kentällä ja HCP-kisa samalla alueella sijaitsevalla Royal Obidoksen kentällä.

Kisat alkavat keskiviikkona 28.6. Kilpailussa pelataan kolme kierrosta, mitkä SCR-joukkue pelaa tasoituksettomana lyöntipelinä ja HCP-joukkue tasoituksellisena lyöntipelinä. Joka kierrokselta tuloksiin lasketaan kuudesta neljä parasta tulosta. 

SCR- joukkueen tuloslinkki: https://xlesga.apsgolfe.pt/esga-seniors-team-championship/

HCP-joukkueen tuloslinkki: https://xlesga.apsgolfe.pt/esga-seniors-team-cup/

Kisapäivien sattumuksista päivittäin pieni raportti tässä alla.

Ensimmäinen kisapäivä 28.6.

Ensimmäinen kisapäivä valkeni aurinkoisena mutta tuulisena, mikä laittaa pelaajat tiukkojen valintojen eteen. Varsinkin West Cliffsin kentällä palloa ei saa päästää yhtään karheikon puolelle, koska silloin seurauksena on auttamattomasti lost ball. Royal Obidosin kenttä taas pelataan sen verran pitkänä, lähes 6000 m, joten vastatuuliväylillä on tekemistä. Suomalaisten lähtöajat ovat tänään iltapäiväryhmässä, joten heidän osalta tuloksia saadaan vasta illan suussa.

Ilta menikin melko myöhälle ennen kuin pelit saatiin pelattua. Lähes kuuden tunnin kerrokset kolmen ryhmissä Obidoksen kentällä tuntui iäisyydeltä. Aamupäivän lähtijät pelasivat sen verran hitaasti, että iltapäivän ryhmät pääsivät puolta tuntia myöhemmin liikkeelle, mitä oli suunniteltu.

SCR-joukkue näytti kyntensä ja pelasi ensimmäisen päivän erinomaisesti ja on vain lyönnin Italian perässä. Seuraaviin joukkueisiin, UK ja Sveitsi, onkin jo eroa yhdeksän lyöntiä, joten joukkueen avaus oli todella vahva. Tänään neljä parasta tulosta pelasivat: Leo Savonen +1, Matti Moilanen +3, Jukka Sutelainen +3 ja Timo Pulkkinen +5.

HCP-joukkue ei saanut aivan parasta irti ja kisaa johtava kotijoukkue Portugali pääsi jo seitsemän lyönnin johtoon. Espanja on pari lyöntiä Portugalin perässä ja UK ja Tsekki lyönnin Suomea edellä. Tämän päivän tuloksiin laskettiin mukaan seuraavat nettopartulokset: Juha Lindqvist 0, Jouko Latvakangas +3, Markus Heikkilä +5 ja Jukka Pajunen +8.

Toinen kisapäivä 29.6.

Huomenna joukkueilla onkin aikainen herätys kun ensimmäiset ryhmät starttaavat jo heti kahdeksan jälkeen.

SCR-joukkue ei ollut täysin hereillä verrattuna ensimmäiseen päivään, vaan joukkueen päivän keskiarvotulokseksi tuli 80 eli +32. Tosin vaikea kenttä ja kova tuuli kohteli muitakin joukkueita ankarasti ja vain Italia sai kurottua merkittävää 18 lyönnin etumatkaa Suomeen. Toisena olevaan UK:hon on vain lyönnin ero ja takana niskaan hengittää lyönnin päässä Hollanti. Tänään tulostilastoihin pääsivät Ari Vauhkonen 79 lyöntiä, Leo Savonen ja Jukka Sutelainen 80 ja Timo Pulkkinen 81 lyöntiä. Huomenna siis kaikki on vielä omissa käsissä.

HCP-joukkue sitä vastoin pani parastaan vaikeista olosuhteista huolimatta ja kolme pelaajaa, Kim Palmroos, Jukka Pajunen ja allekirjoittanut pelasivat kentän netto-pariin ja neljäskin tuloksiin mukaan laskettava tulos oli +5, jonka pelasi Juha Lindqvist. Tulos oli sen verran kova, että sillä mentiin kärkeen niin, että heilahti, sillä toisena oleva Espanja jäi 7 lyönnin päähän. Kolmantena oleva Italia on 13 lyönnin päässä. Ensimmäisen päivän jälkeen johtanut Portugali putosi viidenneksi 17 lyönnin päähän Suomesta, mikä kuvaa hyvin kilpailun yllätyksellisyyttä. Näin ollen kilpailun ykköspaikka on vielä tarjolla usealle joukkueelle.

Kolmas kisapäivä 30.6.

Kanadasta levinnyt savusumu on hälvennyt, mutta pohjoistuuli on edelleen yltynyt ja tulee panemaan joukkueet kovalle koetukselle. Molemmat Suomen joukkueet lähtevät viimeisissä lähtöryhmissä 13:09 (CET) alkaen. SCR-joukkueella ovat pelikavereina  Italian ja UK:n pelaajat ja HCP-joukkueella Espanjan ja Italian pelaajat. Kilpailun lopputuloksia saataneen odottaa myöhään iltaan ja jos hyvin systeemit pelaa, voitaneen voittajat julkistaa n. klo 23 Suomen aikaa.

Olosuhteet tekivät pelaamisesta erittäin haastavaa, mutta sisukkaat Suomen joukkueet tekivät sen, mitä odotettiin. HCP-joukkueen kulta tuli 6 lyönnin erolla isäntämaa Portugaliin ja kolmanneksi tulleeseen Italiaan eroa oli jo 16 lyöntiä. Viimeisen päivän parhaasta tuloksesta (netto-par) vastasi Golf Pirkkalan Jukka Pajunen, joka palkittiin hopeamitalilla myös henkilökohtaisessa kisassa. Muut voittoisassa Suomen joukkueessa pelanneet olivat Markus Heikkilä Golf Pirkkala, Juha Lindqvist Messilä Golf, Kim Palmroos Espoon Golfseura, Markku Salminen Kytäjä Golf ja samalla kapteenina toiminut Jouko Latvakangas Espoo Ringside Golf.

SCR-joukkueen saavutti pronssin kahden lyönnin marginaalilla Hollantiin. Voiton vei Italia viiden lyönnin erolla UK:hon. Suomen pronssijoukkueessa pelasivat Matti Moilanen Muuramen Golfseura, Timo Pulkkinen Golf Talma, Mika Sandell Pickala Golf, Leo Savonen Sarfvik Golf, Jukka Sutelainen Koski Golf ja Ari Vauhkonen Pickala Golf. Joukkueen kapteenina hääri Jukka Utriainen.

Jouko Latvakangas

Katso video