Suomen M65 SCR-joukkueelle kultaa ja M75 joukkueelle hopeaa. M65 HCP-joukkue jäi niukasti neljänneksi

Suomen EM-joukkue Norja 2023 - voitto tuli!

Seniorimiesten M65 ja M75 EM-joukkuekisat alkoivat tiistaina, Voit seurata kisan raportointia ja tuloksia tästä artikkelista.

Seniorimiesten M65 ja M75 EM-joukkuekisat alkoivat juhannusviikon tiistaina Four Ball Best Ball kilpailulla (peliparin paras tulos per reikä). Suomesta oli mukana kuusimiehiset M65 SCR- ja HCP-joukkueet sekä M75 nelimiehinen joukkue. Keskiviikkona pelattiin toisen kerran samalla pelimuodolla ja päätöspäivänä torstaina kilpailumuotona oli singelit.

Kilpailut järjestettiin kolmella eri kentällä M65 SCR pelattiin Borre Golfin kentällä, mikä on luonteeltaan hyvin kotoinen, mutta vaativa klubikenttä. M65 HCP-kisakenttä Sandefjord Golf sijaitsee "kilpailukeskusta" lähimpänä ja on luonteeltaan kodikas klubikenttä. M75 turnaus pelattiin Vestfold Golfin kentällä. Logistiikka toi jonkin verran haastetta järjestäjille ja pelaajille, koska matka esim. Borre Golfiin kesti yli tunnin, joten päivälle tuppasi tulemaan pituutta.

Tulospalvelu täälläkin oli varsin perinteinen, eli tulokset kirjattiin järjestelmään sitä mukaa kun pelaajat tulevat maaliin. Varsinkin Pohjoismaat haluaisivat mobile scoringin käyttöönottoa myös näissä ESGA:n tapahtumissa. Ehkä se tapahtuu viimeistään Suomessa järjestettävissä kisoissa 2026.

Tuloksia pääsee seuraamaan alla olevien linkkien kautta.

M65 SCR: linkki     https://www.golfbox.no/portal/golf_info/gbtourframe.asp?selected=%7BCC7…

M65 HCP: linkki   https://www.golfbox.no/portal/golf_info/gbtourframe.asp?selected=%7BCC7…

M75: linkki     https://www.golfbox.no/portal/golf_info/gbtourframe.asp?selected=%7BCC7…

Kolmas kilpailupäivä 22.6.

Nyt aurinko paistaa ja kisaan lähdetään taistelumielellä. Katsotaan tilanne muutaman tunnin päästä,

Ja paistoihan se aurinko oikein kunnolla kun M65 SCR-joukkue voitti kultaa tiukan taistelun jälkeen UK kanssa. Loppujen lopuksi lyöntiero oli pienin mahdollinen eli yksi lyönti. Espanja oli kolmas kahdeksan lyöntiä Suomelle hävinneenä. Voiton takuumiehenä oli Suomen seniorigolfin esikuva ja paljon kisoja nähnyt Ari "Pappa" Vauhkonen. Hän pelasi singeleissä Borre Golfin kentän (par 73) -4 eli 69:llä lyönnillä. Tulos on lyönnin alle maestron iän (huomenna se olisi ollut kaksi lyöntiä alle). Muita voiton takuumiehiä singeleissä olivat Seppo Pakola tuloksella +2 eli 75 ja eilen alle oman ikänsä pelannut Veijo Suomela ja Ari Hatunen tuloksilla +6 eli 79. Lisäksi Pappa palkittiin parhaasta henkilökohtaisesta tuloksesta singeleissä. Kapteeni onnittelee joukkuetta ja kiittää parhaasta mahdollisesta syntymäpäivälahjasta.

Lisäksi Suomen alavireisesti kisat aloittanut M75-joukkue sisuuntui ja takoi taululle sellaiset lukemat, että vain Italia pystyi siihen vastaamaan ja voitti mutta sinnikäs Suomen joukkue nousi yhdeksän sijaa ja tuli hopealle. Pisteen erolla kolmanneksi ja neljänneksi jäivät Slovakia ja Saksa. Päivän onnistujia olivat Martti Raunio, joka vetäisi 78 lyönnin kierroksen ja keräsi 41 pistettä. Jens Olsen löi lyönnin enemmän ja sai 38 pistettä. Hopean varmisti Heimo Pöyry 33 pisteellä. Martti palkittiin myös singelien parhaana pelaajana.

M65 HCP-joukkue pelasi hyvän kolmannen päivän, mutta jäi harmittavasti lyönnin päähän pronssista. Parhaat tulokset tekivät Tapani Järvinen 39, Kari Sairo 37, Seppo Eloranta 33 ja Pekka Altonen 32 pistettä. Sen verran jossiteltavaa jäi, koska Sepolle annettiin  2 kyseenalaista rangaistuslyöntiä. Seppo luuli pallon olevan väylällä ja noudatti kentällä olevaa siirtosääntöä. Väylän ja raffin raja oli kuitenkin sen verran epäselvä, että kanssapelaaja päätti kutsua tuomarin paikalle, joka rätkäytti tylyn tuomion. Ilman tuota rangaistusta Suomen värisuora olisi ollut tosiasia.

Toinen kilpailupäivä 21.6.

Sääennuste lupasi puolita päivin alkavaa reipasta sadetta, joten sadevarusteet oli mukana. Toisaalta kun täälläkään ei ole satanut moneen viikkoon, joten sade oli tervetullut ainakin kenttämestareiden näkökulmasta. Ja sitä sadetta myös saatiin jopa niin paljon, että Borre Golfissa pelattava M65 SCR-kisa jouduttiin keskeyttämään 1,5 tunniksi väylien pelikelvottomuuden vuoksi. Yllättävää kyllä greenit olivat melko pelattavat kovasta sateesta huolimatta. 

M65 SCR- joukkueen kovimmasta tuloksesta vastasi pelipari Veijo Suomela ja Ari Hatunen -4. Vaikka kyseessä oli paripeli, Veijo pelaili omat pallot reikään saakka kun aikaa oli ja tekaisi tuloksen 71 kun kentän par on 73. Tulos alittaa Veijon iän yhdellä! Onnittelut siitä Veijolle! Palkkiona saavutuksesta Veijo saa huomiselle kierrokselle täysimittaiset caddie-palvelut.  Juha Koponen ja Peter Kaske pelasivat tuloksen -2 ja Ari Vauhkonen parinsa Seppo Pakolan kanssa tuloksen -1. Eilisen tulostarkastuksen jälkeen UK olikin pelannut ensimmäisenä päivänä saman tuloksen Suomen kanssa ja tänään sitten kolme lyöntiä paremmin. Kolmantena on Espanja kaksi ja neljäntenä Ruotsi neljä lyöntiä Suomea perässä. Huomenna nämä joukkueet starttaavat kuudessa viimeisessä ryhmässä, joten jännitystä riittää.

M65 HCP-joukkue taisteli hienosti ja on jaetulla kolmannella sijalla yhdessä Ruotsin kanssa neljä pistettä UK:n perässä. Toisenan on HCP-sarjojen kestomenestyjä Portugali kaksi pistettä johtomaata perässä. Tänään tuloslaskentaan mukaan pääsivät peliparit Kari Sairo / Tapani Järvinen ja Janne Altonen / Pekka Altonen , joiden molempien pistemäärä oli 38. Kari Nyman ja Seppo Eloranta pelasivat hyvin, mutta jäivät 35 pisteeseen, koska mokat sattuivat samoille väylille.

M75 joukkueen kisat ovat lähteneet yskähdellen liikkeelle ja se on jo 12 pistettä johtavia Italiaa ja Ruotsia perässä ja joukkueen sijoitus on 12. Koska joukkueen muodostaa vain neljä pelaaja ja paripeleissä molempien parien tulokset otetaan mukaan tuloksiin, virheisiin ei siis olisi varaa. Tänään kovassa sateessa pelattu kierros toi kuitenkin lähes saman tuloksen kuin eilen eli 75 pistettä ja pientä nousua tulosluettelossa..

Ensimmäinen kilpailupäivä 20.6.

M65 SCR-joukkue pelasi ensimmäisen päivän erittäin vahvasti sateisesta säästä huolimatta ja johtaa kilpailua toisena olevaa Espanjaa kolmella lyönnillä tuloksella -10. Peliparit Ari Vauhkonen-Seppo Pakola ja Peter Kaske- Juha Koponen pelasivat .molemmat erinomaiseen tulokseen -5. Ari Hatunen-Veijo Suomela pari pelasi sekin mainiosti ja päätyi tulokseen -2. Kaksi parasta tulosta noteerataan lopullisiin tuloksiin.

Myös HCP-joukkue onnistui mainiosti pelaamalla kymmenen pistettä yli oman par-tukoksen. Tällä tuloksella heltisi jaettu toinen sija yhden lyönnin johtavaa Ruotsia perässä. Parhaan tuloksen pelasivat Janne ja Pekka Altonen +6. Tapani Järvinen ja Kari Sairo säestivät hienosti tuloksella +4. Seppo Eloranta ja Kari Nymankin pääsivät niukasti plussalle pelaamalla tuloksen +1. Myös tässä sarjassa kaksi parasta tulosta huomioidaan.

M75 joukkuekin pelasi melko hyvin sateesta huolimatta. Sveitsi on vähän karussa 87 pisteellään, Suomen miehet päätyivät tulokseen 76 ja ovat kuuden pisteen päässä hopeasijalla olevasta Portugalista.

 

Jouko Latvakangas
 

Katso video