M75-sarjan mestaruus ratkaistiin Yyterissä

M75 SM:n 1. päivä pelattiin tuulisessa ja sateisessa kelissä.

Markku Utti vei Suomen mestaruuden Messilä Golfiin 4.-5.7.2023 Yyteri Golfissa pelatussa M75-sarjan mestaruuskilpailussa hienolla toisen päivän nousulla.

Ensimmäisen pelipäivän sateisessa ja tuulisessa kelissä pelattu kierros ei onnistunut aivan odotetusti (86), mutta toisen päivän huima tulos 78 nosti Markun 12 sijaa ja kilpailun voittoon tuloksella +20.

Mestari itse totesi kentän olleen harkkakierroksella helpon, mutta kilpailussa lyönneissä oli havaittavissa pientä jännitystä. Varmasti näin, sillä Yyterin väylät eivät anna virheitä anteeksi.

Teuvo Käyhty ja Pekka Laine kävivät tiukan taistelun 2. sijasta. Käyhty vei hopeamitalin Viipuri Golfiin yhden lyönnin paremmalla tuloksella +23. Laine kuitenkin nappasi pronssin ja siten Messilä Golf otti kisasta sekä kultaa että pronssia.

Kun vielä Messilä Golfin Erkki Kortelainen saavutti T12. sijan, niin Messilä Golf otti ylivoimaisen joukkuemestaruuden 29 lyönnin erolla seuraavaksi tulleeseen Pickala Golfiin. Joukkuekilpailun pronssimitali meni Jyväs Golfiin.

Varsinkin kilpailun ensimmäinen kierros pelattiin vaativassa säässä, sillä tuuli puhalsi mereltä ja korkealle nousseiden pallojen hallinta ei ollut aivan helppoa. Tästä huolimatta kilpailun päätuomari Jarmo Siekkinen kiitteli pelaajia siitä, että molempien päivien kierrosajat pysyivät annetun kierrosajan 4,5 tuntia puitteissa.

Koska sääennuste ennen kilpailu ennusti kentälle myös ukkoskeliä, Yyteri Golf oli huomioinut myös pelin keskeytymisen mahdollisuuden ja informoi tästä pelaajia kiitettävästi. Onneksi ukkoselta vältyttiin ja pelaajien ainoana harmina oli tuuli ja sade.

Koska kilpailu oli samalla myös M75 Tourin 3. osakilpailu, pelattiin myös HCP-sarja. Sen voittajaksi nousi Teuvo Käyhty, joka pelasi hienon kilpailun nettotuloksella -5. Toiseksi pelasi Jyväs Golfin Kyrö Kalmari -1 tuloksella ja 3. oli Timo Ahvenainen, Hiekkaharju Golf tuloksella +1.

Kaikki tämän osakilpailun tulokset löytyvät SGS:n GolfBoxista.

Kun M75 Tourin kilpailuista on pelattu 3/5 osakilpailua, sarjan order of merit on kärjen osalta seuraava: