M80 SM Lyöntipelikilpailut Aura Golfissa 20.06.2023

Kaarlo Lukkari

Kahdeksankymppisten miesten Suomen mestaruudesta kilpailtiin 20.6. Turun Aura Golfin helteisessä kesäsäässä.

Pahimmillaan ennuste lupasi Turun alueelle 30 astetta, mikä verotti jonkin verran osanottajien määrää. Onneksi tämä ei aivan toteutunut ja lopulta yli 60 innokasta pelaajaa taisteli mestaruudesta.

Aura Golf oli viimeistellyt kentän huippuunsa ja erityisesti tasaiset ja sopivan nopeat griinit saivat osanottajilta kiitosta. Vaikka väylät olivat jo ehtineet hyvään kuntoon, seura kuitenkin päätti asettaa siirtosäännön (15 cm) lyhyeksi leikatulle alueelle. Pelaajien nesteytyksestä pidettiin huolta järjestämällä riittävästi vesipisteitä.

SCR-sarjan kärjessä käytiin tiukkaa kisaa mestaruudesta useamman pelaajan kesken. Lopuksi sarjan voitto ja vuoden 2023  Suomen mestaruus meni Tammer Golfin Pekka Tolvaselle tuloksella 83 lyöntiä ja parempi takaysi. Espoon Golfseuran Jouko Patrikka tuli toiseksi samalla tuloksella. Pronssisijan saavutti Sarfvik Golfklubin Raimo Valtasaari 84 lyönnillä ja paremmalla takaysillä ennen Mikkelin Golfin Erkki Inorantaa, niin ikään 84 lyöntiä. Kotiseuran Aura Golfin Veikko Kirjonen sai 5. palkinnon tuloksella 85 ennen Suur-Helsingin Golfin Ensio Siprosta, joka ylsi samaan tulokseen, mutta heikommalla takaysillä.

HCP-sarjassa palkittiin neljä parasta ja voiton vei Tammer Golfin Raimo Sepponen tuloksella 68. Toiseksi sijoittui Sarfvik Golfklubin Raimo Valtasaari (palkinto scratsista), kolmanneksi Mikkelin Golfin Kalevi Maisonen 69 lyönnillä ja pienemmällä tasoituksella ennen Golf Pirkkalan Martti Kemppiä, jolla niin ikään 69 lyöntiä. Neljäs palkittu hcp-sarjassa oli viidennelle sijalle yltänyt Hiekkaharjun Pertti Huikuri tuloksella 70, pienempi tasoitus.

Kaikki tulokset löytyvät SGS:n GolfBoxista.

M80 Tourin viimeinen osakilpailu pelataan Tuusula Golfissa tiistaina 15.08.2023.

Kaikissa  neljässä osakilpailussa saavutettujen OoM-pisteiden pohjalta pääsee  kolme parasta pelaajaa osallistumaan SCR- ja HCP-sarjojen Linna Golfissa pelattavaan ”Finaaliin”.

Aura Golfille kiitokset omasta ja kilpailijoiden puolesta !