Muu Suomi kuittasi viimevuotisen Ryder Cup tappion Uusimaalle

Ryder Cup 2022

Seniorigolffareiden kesän avaus Ryder cup pelattiin tänä vuonna Hartolan golfkentällä 9.5. Ilmassa ei kovin paljon lämpöä ollut, mutta tunnelma oli lämmin ja pelaajat tervetulleita. 

Kenttä oli ajankohtaan nähden mainiossa kunnossa. Se oli kuiva ja griinit olivat nopeita. Kenttähenkilökunta oli tehnyt ihmeitä ottaen huomioon kevään aikaisen ajankohdan. Eräskin kilpailija sanoi, että toivottavasti oma kotikenttä saadaan edes loppukesällä samaan kuntoon. Kentälle oli saatu organisoitua myös erittäin tarpeelliset forecaddiet haasteellisimmille väylille. Hartola Golfin toimiston väki hoiti myös tulospalvelun.

Aamulla pelattiin kuusi foursome -peliä, joissa Muu Suomi oli parempi lukemin 4-2. Foursome on 2+2 hengen reikäpeli, jossa peliparin parempi tulos kultakin reiältä lasketaan tuloksiin. 

Ruokailun jälkeen iltapäivällä käynnistyivät yksilökilpailut, joita oli 12 kappaletta ja nekin olivat reikäpelejä. Myös näissä peleissä Muun Suomen joukkue osoittautui paremmaksi tuloksella 8,5-3,5. Tämä sinetöi kokonaistuloksen Muun Suomen hyväksi murskaavin 12,5 – 5,5 lukemin.

Kaikki tulokset voit katsoa täältä SGS:n Kilpailukalenterista.

9.5.2022
Aki Kurronen
Kilpailupäällikkö