OnGolf M50 Finnish Senior Tour 1 – Nordcenter/ Fream 14 - 15.5.2022

Voittajakolmikko

Master Golf Clubin Jari Puurtinen, Muuramen Golfseuran Matti Moilanen, ja Koski Golfin Jari Leppänen kärkikolmikkona miesten FST:n Tour 1:llä Nordcenter Golf & Country Clubin Freamillä 14 - 15.5.2022.

Runsasluminen talvi mahdollisti pitkän hiihtokauden kaikkialla Suomessa. Rannikkoseuduilla lumisateet vaihtuivat välillä vesisateiksi sulattaen suojaavan lumikerroksen ja aiheuttaen harmaita hiuksia golfkenttien hoitajille. Sateiden jälkeiset pakkaset jäädyttivät maapohjan muodostaen jääpeitteen väylille ja viheriöille tukahduttaen ruohon itiöt. 

Tämä puolestaan viivästytti useimpien Etelä-Suomen golfkenttien avaamista parilla viikolla ja lisäksi kentät olivat kärsineet merkittävästi totuttuun verrattuna. Toisaalta Keski-Suomessa lämpötilat säilyivät miinuksen puolella koko talven ja niinpä useat kentät avautuivat hyvässä kunnossa odotettuun aikaan.

Nordcenterin Fream kenttä, jolla OnGolf M50 FST1 pelataan, oli säilynyt varsin kohtuullisessa kunnossa. Siirtosääntö oli käytössä väylien lyhyeksi leikatulla osalla antaen tasapuoliset olosuhteet kaikille pelaajille. 

Kaikkiin vuoden 2021 osakilpailuihin oli ilmoittautuneita enemmän kuin kisaan mahtui. Tämän vuoksi päätettiin ottaa kolmeen ensimmäiseen kisaan maksimimäärä pelaajia eli 156. Loppujen lopuksi kisaan ilmoittautui 159 pelaajaa ja muutaman viime hetken peruutuksen jälkeen lähti voittoa tavoittelemaan 154 pelaajaa.
 
Pääosan kilpailijoista muodostavat ns. kategoriapelaajat, jotka ovat varmistaneet pelioikeiden edellisten vuosien saavutuksilla tai viime syksyn karsinnoilla. Loput pelaajat otetaan mukaan tasoituksien perusteella. Mukaan päässeiden pelaajien keskimääräinen tasoitus oli 3,6. Alle 4,0 tasoituksella pelaavia oli 92. Toisaalta mukana oli muutamia, joiden tasoitus oli niukasti alle 10,0. Vuosi vuodelta on taso noussut niin, että alle 0-tasoituksenkin omaavia pelaajia on mukana viisi.

Ennusteista poiketen saatiin ensimmäinen päivä pelata muutamaa sadekuuroa lukuun ottamatta varsin miellyttävässä +12–13 asteen kevätsäässä. Fream on varmaan useimpien mielestä Suomen vaikein kenttä ja tämä näkyi myös ensimmäisen päivän tuloksissa. Vain 22 pelaajaa alitti 80 lyöntiä. Kärjessä samalla lyöntituloksella 74 olivat Matti Moilanen, Muuramen Golfseura ja Timo Pulkkinen, Golf Talma. Yhtä lyöntiä heikommalla tuloksella seurasivat Jari Puurtinen, Master Golf Club, Ari Vauhkonen, Pickala Golf ja Mika Brunou, Kankaisten Golf.

Toisena kisapäivänä haasteita tuloksentekoon antoi voimakas puuskittainen tuuli. Johdossa kilvoittelivat Jari Puurtinen ja Matti Moilanen vuoron perään ja tasatahtia aina 16. reiällä, jossa Jari teki tuplabogeyn. Ero kasvoi Mattiin kahdella lyönnillä. Kun sitten Jari teki toisen tuplan seuraavalla reiällä, alkoi peli olla selvä. Birdey viimeisellä reiällä sinetöi Matti Moilasen voiton neljällä lyönnillä yhteistuloksen ollessa 149 lyöntiä. 

Hyvän nousun tehnyt Jari Leppänen, Koski-Golf nousi kolmanneksi samalla yhteistuloksella (154) mutta paremmalla toisen päivän tuloksella kuin Samuli Yliperttula, Pickala Golf (4. sija). Seuraavina olivat Mika Piltz, Tapiola Golf ja Mika Brunou, Kankaisten Golf lyöntituloksilla 155 ja 156.

Kaikki tulokset löytyvät SGS:n Golfbox-kilpailukalenterista.

Nordcenter Golf hoiti järjestelyt moitteettomasti rutinoituneen kilpailujen järjestäjän osaamisella – kiitokset kaikille järjestelytehtävissä mukana olleille. Erikoiskiitokset menevät ravintolalle, joka tarjoili kisan pelaajille todella maukkaan lounaan molempina päivinä.

Seuraava kisa on OnGolf Senioripokaalit Linna Golfissa 28. – 29.5.2022. Kilpailuun otetaan 156 pelaajaa. Tätä kirjoitettaessa on jo yli 100 pelaajaa ilmoittautunut.

15.5.2022

Kyösti Puustinen
SGS Tourpäällikkö M50 FST