Seniorigolfarit selättivät Salobren solat ja rotkot

Salobre New

Jäsenmatka Gran Canarialle Salobreen 31.1.-14.2.2024 oli erikoinen kokemus jäisestä ja myrskyisestä kotimaasta Kanarian lämpöön.

Kuuden tunnin lennon ja vajaan tunnin bussimatkan jälkeen eteemme avautuivat vihreät golfväylät muuten karun ja värittömän vuoristoluonnon keskellä.

Hotellimme Salobre Hotel Resort & Serenity on tasokas viiden tähden hotellikompleksi monessa tasossa. Alkuun meiltä meni yksi päivä, kun etsimme sopivia hissi- ja porrasreittejä omasta huoneesta respaan ja caddiemasterin toimistoon. Huoneet ovat viihtyisiä ja hyvin varustettuja. Hotellissa on kuusi erilaista uima-allasta ja vaikuttavin niistä The Sunset Pool sijaitsee hotellin ylätasolla. Sieltä on huikeat näköalat yli vuorten merelle asti. Lämmitetty uima-allas olikin monen suosikki rentoutumiseen.

Meillä oli joka ilta yhteinen illallinen Sens ravintolassa, joka tarjosi erittäin monipuolista ja tasokasta ruokaa. Joka kerta oli erikoisruokia eri maista, esim. Japanista ja Marokosta. Erilaisia kaloja paistettiin ja lihaa grillattiin eri pisteissä. Salaatteja oli joka lähtöön ja jälkiruokavalikoima oli kielletyn hyvä.

Pelasimme kahta golfkenttää. The Old Course on 18-reikäinen helpommaksi luokiteltu kenttä, mutta se osoittautui kuitenkin melkoisen vaativaksi. Ensimmäisen päivän muutaman urhean kävelysuorituksen jälkeen kaikki päättivät pelata kentän autoilla. Toinen kenttä oli yhdistelmä New Coursen 9-reikää ja Old Coursen etuysi. Sen pelaamiseen edellytetään autoa, sillä siirtymät rotkojen ja solien välissä ovat pitkiä ja karkeuseroja on paljon. Ensihämmennyksen jälkeen väylät alkoivat jo tuntua tutuilta ja viimeisillä kierroksilla osasimme jo välttää pahimmat pallonsyöjärotkot. Pelasimme kuutena päivänä viikossa. Joka päivä oli erilainen kisa, esimerkiksi bramble shamble, texas scrambe, parikisa, puttikisa, paras ysi.

Kiitos kaikille seniorimatkalaisille mahtavasta seurasta! Toivotan hyvää kevättä. Nähdään toivottavasti uudelleen samoissa merkeissä!

Helena Rajala
Matkanvetäjä

Tässä tunnelmia reissulta pienen haastattelukimaran innoittamana:

Kysymykset olivat

  1. Miksi valitsitte golfkohteeksi juuri Salobren?
  2. Onko kohde vastannut odotuksianne?
  3. Mikä on ollut ihan parasta
  4. Onko mikään harmittanut
  5. Onko uusi kohde jo suunnitteilla
  6. Yleisarvosana asteikolla 1-5
     

Pohjoisen pojjaat Haapajärveltä: Erkki Jämsä ja Martti Liuska, kotiseura Nivalan Golfseura sekä Unto Kananen kotiseura St.Lake Golf 

1.    Erkki bongasi spostista SGS/Ongolf matkan Kanarialle ja aatteli siellä ilmojen olevan jo tammi helmikuun vaihteessa sopivat. Hän ehdotti ko matkaa Untolle ja Martille, jotka olivat heti valmiina ja Untolle nakitettiin ilmoittautumisvelvoite. 
2.    Kohde vastasi kyllä täysin odotuksia, kaikki olimme tyytyväisiä kenttään, peleihin, ruokailuihin ja järjestelyihin, kaikki pelasi.
3.    Joka päivälle kilpailu ja erilainen pelimuoto ja kokoonpano, siinä oli viehätystä jokaiselle päivälle. Tyytyväisyys jäi päällimmäiseksi mieleen.
4.    Harmittamaan jäi, kun ei pystytty hyödyntämään sitä toisen viikon paluulippua ja sen mukanaan tuomaa tutustumismahdollisuutta muihin ympäristön kenttiin.
5.    Uutta kohdetta jo paluumatkalla suunniteltiin tuonne ihan kevään korvalle, eteläisestä Ruotsista oli puhetta, ennen muinoin siellä käytiin viikon mittaisella kevätturneella isolla porukalla. Mitään päätöksiä ei kuitenkaan vielä ole tehty.
6.    Yleisarvosana 4.

Esko Kervinen Vantaalta, kotiseura Espoon Golfseura

1.    Aikataulullisesti Salobre oli ainoa sopiva SGS:n matkoista, joita nimenomaan etsin. Minulla oli kova polte päästä pelaamaan.
2.    Olen aikaisemmin käynyt, tiesin mitä odottaa.
3.    Parasta on hyvä sää. Old kenttä on oikein kiva, seura on osoittautunut mukavaksi. Hotellissa on erittäin hyvä ruoka. Täällä on kentän ympärillä myös hyviä kävelyteitä, joiden varrelta voi seurata muiden peliä.
4.    Kritisoin hieman sitä, että tämä on paikkana keskellä ei mitään. Ympärillä ei ole muita virikkeitä. Lisäksi lähtöajat olisivat voineet olla aikaisempia.
5.    Ei ole vielä uutta kohdetta, SGS:n Portugali kiinnostaisi, mutta ei sovi nyt muuhun aikatauluun.
6.    Yleisarvosana 4.

Sirpa ja Jari Vettenranta Kauniaisista, kotiseura Porvoo Golf

1.    Saimme sähköpostimainoksen SGS:ltä. Emme ole aikaisemmin olleet näillä matkoilla ja tämä on toinen matkamme kaiken kaikkiaan. Olemme tuoreita jäseniä ja kaikki on uutta.
2.    Kyllä on ylittänyt odotukset. Kaikki toimii, golfautot ovat hyviä etc. Kentät tuntuivat aluksi hurjilta, mutta niihin on jo tottunut. Mukava porukka. Ohjelma on ihan riemastuttanut, eri pelimuodot
3.    Parasta on ollut scramblekisa, se oli lempeä peli.
4.    Harmittaa, että viikko meni kamalan äkkiä.
5.    Uusi matka Espanjaan Alicanteen jo hankittuna. Tämän perusteella seniorimatka on oikein hyvä, olemme noviiseja ja erittäin tyytyväisiä.
6.    Yleisarvosana 5.

Robert Blomquist Tammisaaresta ja Jens Olsen Kirkkonummelta, kotiseura Nordcenter GCC

1.    Koska se oli SGS:n järjestämä matka, paikasta ei ollut tietoa, Robert houkutteli Jensin mukaan.
2.    Ehdottomasti, hotelli on ollut loistava. Ensivaikutelma, ettei kentät sovi senioreille, mutta loppuviikosta tuntuu jo, että mitä enemmän pelaa tätä kenttää, sitä mielenkiintoisemmaksi se muuttuu, kun oppii kikkailun. 
3.    Loistava seura, ruoka ja samanhenkinen porukka.
4.    Käveleminen olisi kuitenkin suotavaa seniorigolfareille.
5.    Turkki ja Costa Navarino seuraavina kohteina.
6.    Yleisarvosana 4-4,5.

Helena ja Erik Mälkki Helsingistä, kotiseura Golf Talma

1.    Sään puolesta, kelit mannerespanjassa ovat helmikuussa epävarmat ja satuimme tuntemaan matkanvetäjän.
2.    Kyllä on ja jopa ylittänyt ne, kentät vaikuttivat haastavilta, mutta ovat kauniita ja kaikkeen tottuu.
3.    Parasta on ollut hyvä seura, kivat pelikaverit, maisemat ja ruoka.
4.    Vähän jäi harmittamaan se, että iltaa varten olisi voinut ottaa mukaan vähän lämpimimpiä vaatteita.
5.    Uutta kohdetta ei ole vielä suunnitteilla, pitääkin ruveta miettimään sitä. 
6.    Yleisarvosana täysi 5.

Liisa Korpimäki, Jussi ”Hauki” Särkkä ja Jorma Saari Virroilta, kotiseura Golf Virrat

1.    Tunsimme matkanvetäjän eikä olla käyty aikaisemmin Gran Canarialla. Varma aurinko.
2.    Osasimme odottaa vaativia kenttiä, koska katsoimme resortin sivuilta videon, joka esitteli kenttiä. Silloin kyllä vähän hirvitti ja ensimmäinen kierros kaipasi opastusta. Hotelli on siisti ja palvelu ystävällistä. Kohde menee Top-10 kokemukseksi, mutta yksi kerta taitaa riittää. 
3.    Parasta on Jormalle ollut omat 36 pistettä parikisassa Martin kanssa. Liisan kohokohta oli, kun pääsi joukkuekisassa puttaamaan Erkin greenille lyömän pallon eagel-putin, joka meni reikään.
4.    Harmia tuotti hotellin vedentulon hitaus ja lämpötilan heilunta. 
5.    Seuraavaksi mennään Puolan Gdanskiin vappuna 4 päivän matkalle.
6.    Yleisarvosana 4,5 - 4,75.

Riitta ja Jorma Nieminen sekä Leena ja Ilpo Sairanen Salosta, kotiseura Wiurila GCC 

1.    Sähköpostiin oli tullut ilmoitus tästä matkasta ja ajankohta oli sopiva lähteä pelimatkalle. Naiset olivat tavanneet ja asiaan tutustuen saimme viimeiset paikat.
2.    Kentät olivat vaikean maaston vuoksi haasteelliset ja ikäihmiselle auton käyttö välttämätön. Hotelli vastasi odotusta, joka päivä huone siivottiin ja pyyhkeet vaihdettiin. Ravintola oli hyvä.
3.    Parasta on ollut yläkerran uima-allasalue upeine maisemineen. Myös se, että tämä on suljettu alue eikä siis ole liikenne- eikä muutakaan meluhäiriötä.
4.    Lähtöajat olivat puolen päivän aikaan, mieluummin lähtisimme aikaisemmin.
5.    Ei ole vielä uutta kohdetta. Ensi talvena harkitaan seuraavaa, 10 päivän matka olisi kiva.
6.    Yleisarvosana 4-5

Pirjo Ylioja ja Jarmo Smahl Lahdesta, kotiseura Lahden Golf

1.    Valitsimme tämän, koska se oli seniorimatka. Liityimme SGS:ään toissa vuonna ja olemme katsoneet reissuja lehdestä. Tämä on ensimmäinen seniorimatkamme. Myös se, että täällä on kelit kunnossa vaikutti valintaan.
2.    Kyllä, aurinko on riittänyt, hotelli erittäin hieno ja kentät upeita
3.    Parasta täällä ovat huikeat kentät. Myös hotelli on tasokas. Tämä on kuitenkin kertamatka, hyvä kokemus, mutta yksi kerta riittää. Leikkimieliset kilpailut olivat kivoja.
4.    Toivoisimme, että ainakin toinen kenttä olisi kävelykenttä. Harmittelimme myöhäisiä lähtöaikoja, aikaisemmat olisi meille parempia, niin ehtisi iltapäivin tehdä jotain muuta.
5.    Ei ole vielä, mutta ehdotus olisi Kypros, jossa Kreikka ja Turkki yhdessä, 10 päivän matka.
6.    Yleisarvosana 4.

Virpi ja Eero Saarinen Helsinki, kotiseura Helsingin Golfklubi

1.    Valitsimme Gran Canarian, koska täällä on varma aurinko ja lämpö. Emme tienneet aikaisemmin SGS:stä, liityimme vasta nyt.
2.    On vastannut odotuksiamme osittain. Tätä kohdetta ei ehkä ole tehty ihan meille. Siirtymät ovat pitkiä. En kuitenkaan kokenut kenttiä kovin raskaiksi, kun pelasimme autolla.
3.    Parasta matkassa on ollut yhteisöllisyys tässä ryhmässä. Pääsimme kakkosviikkolaisina hyvin joukkoon, seniorigolfarihenki on hyvä. Huippukohta oli Virpin hieno birdie!
4.    Kentillä autojen ajoväylät olivat paikoin rosoisia ja kehnosti hoidettuja. Välillä jopa pelotti ajaa autolla ja lyödä joillain tiiauspaikoilla, kun suojakaiteet puuttuivat kokonaan. Hotellissa pitkät matkat olivat outoja. Meillä aulasta huoneeseen oli yli  neljänneskilometri. 
5.    Costa Navarinoon olemme menossa uudelleen, pidimme kovasti siitä.
6.    Yleisarvosana 3,6 (hotellin sekavuus, tiiauspaikoille mennessä paljon rappuja, New kentällä ei wc:tä).

 

Kuvat ovat matkalaisten yhteisestä valokuva-albumista, jonne jokainen sai laittaa haluamiaan otoksia kaikkien iloksi. Klikkaa kuvaa, niin näet sen kokonaan.