Seniorinaiset avaavat kisakauden Salossa ja Nordcenterissä – ilmoittautuneita ennätysmäärät

Naisten kisakauden alku

Kun seniorinaisten kisakausi pyörähtää käyntiin toukokuussa, rikotaan pelaajamäärissä ennätyksiä ja naisten kisoille näyttää olevan tilausta.

N60/70 Tour avaa kisakauden 18.5.2022 Salossa Golfissa. Salon avauskisaan on jo ilmoittautunut upeat 60 pelaajaa tätä kirjoitettaessa. Seuraavana viikonloppuna N50 sarjalaiset vuorostaan valtaavat Nordcenterin Benzin väylät ja viheriöt yli 70 pelaajattaren voimin. 

Tänäkin kesänä SGS:n vetämiä päätoureja naisille ovat ONGOLF FST N50 ja FST N60/70 Tourit. N60/70 Tourin kisoista vastaa Tellervo Maunuksela ja N50 kisoista sekä maajoukkuetoiminnasta Anne Kokko. 

FST N50 Tour sisältää kaikkiaan kuusi osakilpailua, joissa kolmessa jaetaan SM-mitaleja. N60/70 Tourilla pelataan neljä, yksipäiväistä osakilpailua. Tourien parhaat saavat kutsun Tourien finaaleihin Linna Golfiin syyskuussa. SM-lyöntipeleissä sarjoja on kaikkiaan neljä: 50-, 60-, 65- ja 70-vuotiaat. Reikäpeleissä ratkaistaan SM-mitalit sarjoissa 50- ja 65-vuotiaat. Suomen kausi huipentuu SM-joukkuekisoihin syyskuussa, jolloin seurat ratkaisevat paremmuutensa St. Laurence Golfissa Lohjalla. Kisakalenteri löytyy kokonaisuudessaan SGS:n verkkosivuilta.

FST N50:lla on tälle kaudelle uudistettu rankingpisteytystä. Osakilpailuissa jaetaan pisteitä 50 parhaalle, aiemman 30 sijaan, lukuun ottamatta FSO kisaa Aurassa. Aurassa jaetaan jatkossakin pisteitä 30 pelaajalle.  Uudistuksen tavoitteena on auttaa ja palvella paremmin maajoukkuevalintojamme, erityisesti 65+ maajoukkuetta. Jakamalla pisteitä 50 pelaajalle, saamme vertailukelpoisemman kuvan supersenioriemme pelitasosta ja rankingsijoituksista. Osakilpailuissa menestyminen ja kokonaisranking (Order of Merit, OOM) näyttelevät suurinta ja tärkeintä roolia valittaessa pelaajia edustamaan Suomea ESLGAn ja EGAn joukkuemestaruuskisoissa. Maajoukkueiden valintakriteerit löytyvät SGS:n verkkosivuilta ’Kilpailut’ -osion alla kohdassa Maajoukkue/naiset. 

Kansainvälisistä turnauksista osallistumme tänäkin vuonna Marisa Sgaravatti ja Masters 65+ turnauksiin, jotka järjestetään tänä vuonna Sveitsin Bonmontissa heinäkuun alussa. Ajankohdan huomioiden joukkueiden valinta suoritetaan kahden ensimmäisen FST osakilpailun jälkeen. Nordcenterin ja Kytäjän kisoihin lähdetään näin ollen heti kovat piipussa. Marisa Sgaravatti -joukkueeseen valitaan viisi pelaajaa ja Masters -joukkueeseen neljä supersenioria.

Myöhemmin syksyllä Suomen joukkue lähtee taistelemaan hyvistä sijoituksesta myös EGAn järjestämiin EM-joukkuekisoihin. Kisat pelataan syyskuussa Sloveniassa ja sinivalkoinen joukkue Cubo Golfiin valitaan elokuun alussa. 

Kesän tulo on antanut odotuttaa itseään, joten niin me kuin varmasti koko muukin kisaileva ladysenioriyhteisö odottaa innolla kauden avausta ja ensimmäisen kisan ykköstiin sopivaa jännitystä.  Erinomaisen mukavaa ja mielenkiintoista kisakautta kaikille seniorikisaajille!

Golfterveisin
Anne ja Tellu 

 

10.5.2022

Anne Kokko ja Tellervo Maunuksela
Tour-vastaavat