Seniorinaisten Suomen mestaruudet ratkaistiin Linna Golfissa

N60 -sarjan kolme parasta - Hänninen, Lehtonen, Kortesoja

Naiset eivät antaneet sateen häiritä kaksipäiväisiä SM-lyöntipelikisoja viime perjantaina ja lauantaina. Vanajanlinnassa. Erinomaisesti sadetta kestänyt Linna Golf näytti parhaat puolensa, ja niin tekivät myös naiset.

SM-jaettiin neljässä eri sarjassa 108 pelaajan kesken.

Naiset 50 -sarjaan saatiin uusi nimi kiertopalkintoon, kun Vaasa Golfin Pia Koivuranta tuli ensimmäisiin seniorikisoihinsa Suomessa ja vei voiton näytöstyyliin 12 lyönnin turvin. Kakkossijasta sitten taisteltiinkin loppuun asti. Lopulta Nurmijärven Johanna Mustjoki-Purhonen nappasi hopean, Jyväs Golfin Annie Sivelä pronssin ja Jaana Angeria Ringside Golfista sijoittui hienosti neljänneksi. Kaikki kolme lyönnin välein lopputuloksissa.

Jos oli tiukkaa N50 -sarjassa, niin vielä hurjempi taistelu käytiin N60 -sarjassa. Peräti kuusi pelaajaa pelasi viiden lyönnin sisään. Kokenut Anna-Maria Lehtonen taisteli itsensä Suomen mestariksi. Kalajoki Golfin Pirjo Kortesoja nousi upeasti päätöspäivänä ja matkasi kotiin hopea kaulassa. Laukaan Peurunkagolfin Seija Hänninen nappasi myös ensimmäisen SM-mitalinsa pronssisena.

Kokemus oli valttia N65 -sarjassakin, jossa Sarfvikin Pirkko Havukainen nousi hienosti mestariksi ykköspäivän neljänneltä sijalta. Uusia mitalisteja palkintopallilla nähtiin myös tässä sarjassa, kun Sarfvik Golfin Jaana Ukkola varmisti kaksoisvoiton Sarfvikiin pelaten itsensä hopealle ja Kurk Golfin Raija Laukkanen pronssille.

N70 -sarjassa sen sijaan nähtiin mitalitaistelussa tuttuja nimiä. Pickala Golf Clubin Erja Saraste voitti mestaruuden, saman seuran Margit Pasanen tuli hopealle ja pronssille Hill Side Golfin Vuokko Karjalainen hurjalla nousullaan lauantaina.

Huolimatta sateisista keleistä, varsinkin lauantaina vettä tuli todella paljon, naispelaajat säilyttivät iloisen peli-ilmeensä ja Linna Golfin kenttä piti pintansa erinomaisesti. Pelaajilta kenttä luonnollisesti sai paljon kiitosta. Ja kiitokset ansaitsee myös koko Linna Golfin organisaatio hienosta yhteistyöstä ja mainioista järjestelyistä. Tuomari Mikko Urrilakin selvisi mallikkaasti haastavissa olosuhteissa.

Todella ilahduttavaa myös oli, että saatiin roppakaupalla uusia SM-mitalisteja. Kahdestatoista (12) mitalista peräti viisi (5) suuntasi uusiin palkintokaappeihin.

Seuraavaksi, ja kauden viimeisenä kisana, pelataan SM-reikäpelit sarjoissa N50 ja N65 Espoon Golfseuran kentällä elokuun lopussa. Toivotaan runsasta osanottoa. Reikäpelithän ovat myös näytönpaikkoja kansainvälisiin kisoihimme tulevina vuosina. Kuten tiedämme, kaikki EM-tason joukkuekisamme lopulta ratkaistaan reikäpeleillä, joten niiden taitamisella on merkittävä arvo menestyksessämme..