Sivelä ja Saraste kauden avausvoittoihin naisten FST:llä

N50-sarjan palkitut Sivelä, Huotari, Lehtonen ja Vainio

Naisseniorien kisakausi avattiin 20.-21.5.2023 upean aurinkoisessa säässä, hienokuntoisella Benzillä Nordcenterissä. Puitteet kuvankauniit naisten FST kiertueen avaukselle, jossa ensi kertaa mukana myös naisten 65+ sarja.

Ensimmäisen pelatun N65 sarjan voitti syntymäpäiväänsä viettänyt Pickalan Erja Saraste, joka pelasi hienon kokonaistuloksen 163 lyöntiä (84, 79) tuloksen toisena päivänä. Toisen päivän upea 79 lyönnin kierros varmisti voiton tiukassa taistossa kahden lyönnillä Sarfvikin Pirkko Havukaisesta. Pirkko pelasi erittäin tasaisen kisan tuloksin 82, 83. Sarfvikiin meni myös kolmas palkinto Jaana Ukkolan pelatessa mainiosti molemmat kierrokset tulokseen 85. Erja Helen-Salonen Aulangolta ja HGK:n Seija Lammi sijoittuivat seuraaville sijoille. Erja Saraste pokkasi palkinnon myös Hcp-tuloksesta.

Tiukka kilpailu käytiin myös N50 sarjassa, jossa Jyväs Golfin Ann-Sofie Sivelä pelasi lauantaina kierroksensa upeasti par-tulokseen 72. Muutoin toiseen kisapäivään sunnuntaina lähdettiin hyvin tasaisesta asetelmasta usean pelaajan hyökätessä kohti palkintosijoja. Lopulta kisa kääntyi Pickalan Anna-Maria Lehtonen ja Annie Sivelän kaksintaisteluksi, ratketen vasta ihan viimeisillä väylillä Annien voitoksi kokonaistuloksella 150. Ansku jäi Anniesta lopulta vain kaksi lyöntiä. Kolmanneksi kisassa nousi Ruukkigolfin Satu Huotari pelaten sunnuntain parhaan kierroksen, nousten kolmanneksi lopputuloksissa ja vain yhden lyönnin Anskusta. Neljäntenä kisassa oli Salon Tiina Vainio ja viidentenä Master Golfin Hannele Heikura.

Tässä sarjassa parhaan kahden päivän Hcp-tuloksen, -4, pelasi jälleen Nokia River Golfin Elina Viinikka. Elina pokkasi samaisen palkinnon myös viime vuonna avauskisassa.

Kilpailun kokonaistulokset löytyvät SGS:n GolfBox-kilpailukalenterista.

Tähän kisakauden avauskisaan osallistui 90 pelaajaa. Oli ilahduttavaa, että myös ensimmäistä kertaa pelattu N65 –sarja täyttyi ja pelaajia jäi jopa varasijoille molemmissa sarjoissa. Seuraavaan kisaan Aulangolle jo tulevana viikonloppuna lähdetään jännittävistä asetelmista ja isoin panoksin, sillä maajoukkuevalinnat tehdään Marisa Sgaravatti ja Masters 65+ turnauksiin Aulangon kisan jälkeen. Nämä ESLGAn järjestämät joukkuekisat pelataan juhannuksen jälkeisellä viikolla Belgian Waterloossa.

Nordcenteriin lähetämme kauniit kiitoksemme organisaatiolle mainiosti onnistuneista kisajärjestelyistä. Ja kentän erinomainen kunto kruunasi viikonlopun.