Syksyn ensimmäinen seniorimatka saatiin viettää ihannekelissä Karlovy Varyssa

Karlovy Vary

Kaksikymmentä innokasta golffaria suuntasi Tšekkeihin viiden päivän pikalomalle 26.-30.9.2023. Sää ei olisi voinut olla parempi, sillä saimme kisailla lähes tyynessä 20-26 C-asteen lämpötilassa ja auringon paisteessa.

Pelipäiviä oli vain kolme, mihin moni olisi halun yhden lisäpäivän, koska nyt pelattiin kaikki kierrokset eri kentillä, eikä revanssin mahdollisuutta ollut. 

Ensimmäisenä päivänä pelasimme kaupungin alkuperäisen Karlovy Varyn kentän, missä Mannerheimkin aikoinaan golfmailoja ulkoilutti. Kenttä oli hyvässä kunnossa, mutta joidenkin väylien ahtaus vaati tarkkaa peliä. Ehkä pieni alkujännitys vaikutti tulostasoon, koska ensimmäisen kierroksen pb-tulokset jäivät varsin maltillisiksi. Voiton kisassa vei tuomenmarja eli Marja Tuomi 35 pisteellä. Toiseksi sijoittui Kyösti (teurastaja) Pöyry pistettä heikommalla tuloksella. Golf Porrassalmen viime kesän työmyyrä Meri Manninen oli kolmas tuloksella 32 pistettä. Muut jäivät alle kolmekymmenen pisteen, mutta se vain lisäsi tulosnälkää tuleville päiville. 

Toisena pelipäivänä pelasimme Cihelnyn luonnon kauniin, joen varressa kulkevan kentän. Kentän kunto ja varsinkin greenien kunto olisi saanut olla parempi. Myös runsas aamukaste leikkaamattomilla väylillä söi lyönnin pituutta. Sopivasti pelimuotona oli kuitenkin shamble, missä pelaajat valitsivat parhaan avauksen ja jatkoivat siitä omalla pallolla reikään saakka. Kisaa tasoitettiin siten, että alhaisimman tasoituksen omaavat pelasit valkoisilta ja seuraavat keltaisilta jne. Kisan voiton vei seniortour-ammattilainen Lauri Valkonen 42 pisteellä. Ankaraa kilpailukokemusta peltru-cupista (nurmoolaasten sisäpiirikisa) hankkinut Kari Välimäki oli toinen pari pistettä heikommalla tuloksella. Mikkelin oma poika Matti Manninen kampesi itsensä kolmanneksi tuloksella 39 ja jätti kahvimies Leif Hellmanin kylmästi palkintosijojen ulkopuolelle.

Viimeinen kisa pelattiin Sokolov Golfin kentällä, mikä oli hiukan erityyppinen, kumpuilevassa maastossa kulkeva puistomainen kenttä. Kenttä oli selkeästi turneen ykköskenttä ja oli hyvin hoidettu joka suhteessa. Kentän pituus, keltaisiltakin lähes 6 000 m, oli pieni haaste, mutta hyvin leikatut, melko kovat väylät avittivat eteenpäin. Päivän pelimuotona oli kolmitahtinen Valssi, missä ryhmä keräsi joukkueelle pisteitä väylittäin siten, että 1. väylältä joukkueelle otettiin yksi paras pb-tulos, 2. väylältä kaksi parasta ja 3. väylältä kolme parasta tulosta. Sitten aloitettiin taas alusta. Koska yhteen ryhmään riitti vain kolme pelaajaa, sovittiin, että singelimiehet pelaavat vajaalla. Muut ryhmät muodostettiin siten, että ryhmän yhteen laskettu tasoitus oli samaa suurusluokkaa. Ankaran taistelun ja voimasanojenkin ansiosta voiton vei ryhmä Meri Manninen, Johanna Latvakangas, Kyösti Pöyry ja Ari Vainio 85 pisteellä. Singeliryhmä jäi niukasti kakkoseksi, mutta syykin oli selvä, koska birkkupullo tyhjeni jo 13. väylällä.

Reissussa oli mahtavan mukava ja samanhenkinen ryhmä, missä hauskoja juttuja riitti ja nauru oli herkässä. Vetäjä kiittää koko porukkaa ja toivottavasti nähdään samoissa merkeissä jatkossakin.

30.9.2023

Jouko Latvakangas
Matkanvetäjä