Tilannekatsaus SGS:n kansainväliseen kilpailutoimintaan

SGS lippu

Suomen edustuspelaajat ovat kilpailleet hyvällä menestyksellä monissa kansainvälisissä golfkilpailuissa. Tässä elokuun 2022 tilannekatsaus.

M55 EM-joukkuekisat pelattiin Pariisin helteessä (ESGA)

Suomelta oli mukana joukkueet sekä SCR-, että HCP-sarjoissa. Molemmat joukkueet paransivat sijoitustaan EM-kisojen kolmantena ja samalla viimeisenä päivänä. SCR-joukkue nousi kaksi sijaa, olen kuudes ja HCP-joukkue nousi yhden sijan ollen seitsemäs. Tällä kerta heikko ensimmäinen päivä vei mahdollisuudet taistella mitalisijoista ja 2018 ja 2019 HCP-sarjassa voitetut mestaruudet eivät saaneet jatkoa eikä SCR-sarjan 2019 pronssi kirkastunut.

SCR-sarjan voitti Englanti 13 lyönnin erolla toiseksi tulleeseen Espanjaan. Ero Suomeen oli 31 lyöntiä. HCP-sarjan voitti Espanja kuuden lyönnin erolla Portugaliin. Ero Suomeen oli 23 lyöntiä.

Suomi paras Pohjoismaa Marisa Sgaravatti Trophyssa ja European Ladies Masters’ Team Championship -turnauksessa Sveitsissä (ESLGA)

Suomen naiset venyivät hienosti viidenneksi Marisa Sgaravatti Trophyssa Bonmontissa, Sveitsissä. Viimeisessä reikäpeliottelussa kaatui Belgia luvuin 3-2. Myös naismaajoukkueemme Ladies Masters’ 65+ kisassa pelasi itsensä parhaaksi Pohjoismaaksi sijoittuen lopulta seitsemänneksi.

M65 ja M75 EM-joukkuekisat jäivät torsoksi rajun ukkoskuuron takia (ESGA)

EM-kisat saatiin päätökseen myrskyisissä tunnelmissa ja hiukan pettynein mielin, koska viimeisen kisapäivän tulokset mitätöitiin. Kaikki ryhmät eivät ehtineen pelata kierrosta loppuun ennen kovaa ukkosmyrskyä, mitä täydensi kovat raekuurot. Meidän suomalaisten pettymystä lisäsi se, että kaikissa sarjoissa viimeisen päivän pelaaminen yksilöpeleissä oli huomattavasti parempaa kuin paripeleissä, joten tämä hieno venyminen meni tällä kertaa hukkaan.

M65 SCR-joukkue ylsi jaetulle viidennelle sijalle, mutta vain neljän lyöntiä pronssista. Sarjan voitti Ruotsi ylivoimaisella esityksellä.
M65 HCP-sarjassa (CUP) on paljon tasaisempaa. Suomi kuitenkin jäi kahdeksannelle sijalle, mutta vain kahdeksan pistettä kärjestä ja prossiinkin on eroa vain neljä pistettä. Italia otti voiton.

M75 sarjassa Suomi jäi kärkijoukkueiden vauhdista pahasti ja sijoittui 11. sijalle. Ruotsi otti tässäkin sarjassa voiton. Ennen koronaa v. 2019 voitettu EM-pytty jäi tälle reissulle.