Vuosikokous ja Open Forum

Vuosikokous 2022

Kahtena edellisenä vuotena olimme koronatilanteen takia poikkeuksellisesti siirtäneet kevätkokouksen pidettäväksi yhdessä syyskokouksen kanssa. Nyt pääsimme palaamaan päiväjärjestykseen järjestämällä kevätkokouksen ja sen ohella Open Forumin sääntöjen määräämään ajankohtaan.

Tilaisuudet pidettiin toukokuun 10. päivänä Hyvinkään lukiossa Hyvinkäällä. Open Forumiin osallistui hieman yli 30 henkilöä ja kevätkokoukseen 25 henkilöä.

Open Forum

Open Forumin avasi SGS:n uusi puheenjohtaja Jouko Latvakangas toivottamalla osanottajat tervetulleiksi tilaisuuteen. Jouko esitti myös lyhyehkön yhteenvedon SGS:n tämänhetkisestä tilanteesta. Jäsenmaksunsa maksaneita jäseniä on tällä hetkellä reilut 14 000, joten mahdollisuudet päästä viime vuoden määrään 15 000 ovat hyvät. Seniorien kilpailukausi on alkanut edellisenä päivänä Hartolassa pelatulla Ryder Cup -ottelulla, jossa Uudenmaan ja Muun Suomen mieskilpailijat ottavat mittaa toisistaan. Jäsenten kilpailuinto näyttää hyvältä päätellen siitä, että alkukauden kilpailuihin on jo ilmoittauduttu urakalla ja muutama on jo täynnä. Kahden koronavuoden jälkeen olemme myös jäsenmatkojen osalta jälleen ns. normaalitilanteessa. tänä kevätkautena on toteutettu kuusi matkaa ja syksyn kuusi matkaa ovat jo myynnissä.

Suurin uutinen lienee jäsenkortin digitalisointiprojekti ja sen myötä pelioikeuksien nettivarausjärjestelmän kehittämisen käynnistäminen. Projekti on varsin vaativa mutta toiveena on että ensi vuonna saadaan ensimmäinen vaihe valmiiksi.

Pelitaidon kehittäminen on useimpien golfareiden tavoitteena. Yksi avain tähän on harjoittelu. “Miten harjoitella oikein” otsikon alla golfammattilainen Petri Parviainen kertoi oman näkemyksensä asiaan. Keskeinen viesti oli se, että pitää harjoitella riittävän vaihtelevasti ja harjoitella niitä osa-alueita, mitkä kentällä tuottavat eniten ongelmia.

SGS:n jäsenmatkojen vastuullisena järjestäjänä on jo monta vuotta ollut Travelon matkat Oy eli OnGolf. OnGolfin toimitusjohtaja Tuomas Kiiskinen kertoi lyhyesti OnGolfin syntyhistoriasta ja yhteistyöstä SGS:n kanssa. Yksittäisenä asiakkaana SGS on OnGolfin suurin. Muiden matkatoimistojen tavoin koronapandemia koetteli OnGolfiakin rankasti, mutta se selvisi siitä kunnialla ja tällä hetkellä tulevaisuus näyttää jälleen valoisammalta. Syksyllä OnGolf järjestää kuusi SGS-matkaa, joista kaksi on jo loppuunmyyty.

Tämän vuoden pelioikeuksista ja muista jäsenpalveluista kertoi SGS:n Ari Mustonen. Uusia kenttiä on täksi kaudeksi saatu kaksi, Raahentienoon Golf ja Kokkolan Golf, kummassakin on neljä pelioikeutta. Aikaisemmilta kentiltä on hankittu lisää pelioikeuksia 32 kappaletta ja näin jäsenten käytössä on yhteensä 194 pelioikeutta 44:llä kentällä. Pelioikeuksien lisäksi jäsenten käytössä on greenfee-alennuksia myöntäviä kenttiä niin Suomessa kuin ulkomailla sekä golfmajoituspaketteja tarjoavia hotelleja ympäri maata. Muitakin jäsenpalveluja pyritään jatkuvasti kehittämään ja lisäämään.

Hallituksen uusi jäsen Aki Kurronen, vastuualueenaan SGS:n kilpailutoiminta, kävi läpi kauden kilpailuohjelman. Seniorien kilpailuinto näyttää vain kasvavan ja siksi joihinkin kilpailuihin on osanottajakiintiöitä kasvatettu ja sen lisäksi on kilpailujen määrää lisätty, mm. 80-vuotialle on tänä kautena järjestetty oma kolme kilpailua käsittävä M80 Tour. Parin koronavuoden jälkeen kaikki kansainväliset EM-joukkuekilpailut toteutunevat suunnitellusti.

Vuosikokous

Open Forumin ja kahvitauon jälkeen pidettiin sääntömääräinen vuosikokous. Puheenjohtajaksi valitun Heikki Aaltosen johdolla käsiteltiin sääntöjen §10 määräämät asiat. Sihteerinä toimi Ole Johansson ja pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Veijo Hämäläinen sekä Erkki Oila. Kokoukseen osallistui 25 SGS-jäsentä.
Todettiin kokous sääntöjenmukaisesti kokoon kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Käytiin läpi hallituksen laatima vuoden 2021 toimintakertomus sekä 33 358 euron ylijäämää osoittava tilinpäätös. Poikkeuksellisen suuri ylijäämä johtuu ensisijaisesti parina vuotena peruuntuneista EM-joukkuekilpailuista. Luettiin myös tilin- ja toiminnantarkastajan lausunnot. Kummallakaan ei ollut huomautettavaa. Hallitukselle ja muille tilivelvollisille myönnettiin yksimielisesti vastuuvapaus. Muita asioita ei ollut, ja puheenjohtaja päätti kokouksen toivottaen osanottajille hyvää golfkautta ja kotimatkaa.

12.5.2022
Ole Johansson