Alpo Mäntykorpi,LGV, ja Pickala Golf M65 -sarjan Suomen mestareiksi Ruukkigolfissa

Ruukkigolf oli saanut järjestettäväksi M65-sarjan kisat tänä vuonna. Kahtena aikaisempana vuonna on ollut ilmoittautuneita Joroisissa 135 ja Kotkassa 105. Nyt jäätiin runsaaseen 80 pelaajaan. Asia ihmetytti monia, onhan sijainti vain 100 km Helsingistä. Osallistujamäärä oli myös pienempi kuin yhdessäkään tourin osakilpailussa. Oliko syy myöhäinen ajankohta? Tämän vuoden kalenterissa emme saaneet kaikkia lyöntipelin SM-kisoja mahtumaan heinäkuulle. Ensi vuonna se toteutuu.

Ruukki onnistui järjestelyissä hyvin, aktiivista talkooporukkaa oli riittävästi paikalla. Myös kentän vastuuhenkilöt olivat paikalla valmistavassa kokouksessa. He panivat kentän SGS:n laatuvaatimusten mukaiseen kuntoon. Esimerkiksi griinien liukkaus oli juuri toivottu 9 jalkaa eli 2,7 m. Ukkosen uhka oli vielä maanantaina erittäin suuri, mutta onneksi se poistui ja kisat saatiin pelattua hyvässä golfsäässä. Toisena päivänä oli pienen hetken sade, mutta se tuskin kenenkään peliä sekoitti.

Henkilökohtaisessa kilpailussa avauspäivän jälkeen johtopaikan oli ottanut Kari Kivilompolo tuloksella 76. Seppo Pakola ja Olavi Hietikko seuraavina lyönnin välein. Tuloksessa 79 olivat Mäntykorpi, Vauhkonen, Mäkivirta ja Määttä. Oli odotettavissa jännittävä toinen päivä, koska 7 pelaajaa kolmen lyönnin sisällä. Toiseksi viimeisessä ryhmässä pelannut Alpo Mäntykorpi nousi voittoon 77 lyönnin kierroksella. Uusintaakin odoteltiin, mutta Seppo Pakola teki bogeyn helpolla 17. reiällä ja oli tyytyminen hopeaan. Pronssia Ari Vauhkoselle, joka oli hänen 49. SM-mitali. Samalla tuloksella Kari Kivilompolo oli 4. ja seuraavina Olavi Hietikko ja Matti Mäkivirta.

Joukkuekilpailuun oli ilmoittautunut 11 joukkuetta. Kilpailusta tuli erittäin tasainen ja voiton vei Pickalan joukkue tuloksella 509 (ka. 84,8). Toiselle sijalle tuli LGV Sastamalasta tuloksella 511 (ka. 85,2) ja kolmanneksi Aura Golf 512 (ka. 85,3). Pickalan voittajajoukkueessa pelasivat Risto Hotti, Davy Beilinson ja Leo Puttonen.

Samassa yhteydessä pelattiin myös HCP-tourin osakilpailu ja sen kolme parasta olivat Davy Beilinson -5, Pekka Purho -2 ja Alpo Mäntykorpi par. Kaikki tulokset löytyvät www.suomengolfseniorit.fi / Golfbox-kilpailukalenterista / SM M65 Ruukkigolf.

Ensi vuonna vastaava SM-kisa pelataan heinäkuun alussa KoskiGolfissa Kuusankoskella.
Tourit ovat päättyneet HCP -sarjojen osalta. Ensi viikolla pelataan SM-reikäpelit Hirvihaaran Golfissa sarjoissa M60, M65, M70 ja M75. Nämä kisat kuuluvat Tourien scr-osakilpailusarjaan. Tourien finaalit ovat Linna Golfissa 17.9.2019.
Kutsut lähetetään kunkin sarjan ja luokan kuudelle parhaalle heti reikäpelikilpailujen jälkeen eli 2.9.2019.