Aulangon Golfissa kannustetaan senioreita kisailemaan

Aulangon seniorigolfarit kunnostautuivat viime kesän ESGA -turnauksen toimitsijoina. Tukijoukko koostui 40 aktiivisesta seniorista, jotka olivat koko kisan ajan valmiina toimeen ja tarttuivat erilaisiin tehtäviin rivakasti.
Tämän lisäksi heillä on ollut runsaasti muutakin toimintaa ja niistä juttelimme Aulagon Golfin 8-jäsenisen senioritoimikunnan puuhakkaan vetäjän Maire Rissasen kanssa. Seuralla on käytössään kaksi kenttää, täysimittainen Eversti ja 9-reikäinen Hugo, joka on senioreiden suosikki ja on myös avainasemassa uusien jäsenien sisäänajossa.

Early Birdie
Hugolle kokoonnuttiin joka perjantai klo 6.45 ja kisapäivä aloitettiin vartin mittaisella verryttelyllä. Toimikunnan jäsenet vuorottelivat vetovastuusta. Vedettyään aamujumpan vetäjä kertoi mitä pelimuotoa tänään pelataan ja suoritti joukkueiden arvonnan. Yhteislähtönä lähdettiin ja joukkuepelinä oli yleensä scramble, greensome tms. Kierroksen jälkeen kahviteltiin, kerrattiin sääntöjä ja tietenkin taputettiin voittajajoukkueelle.
Jotta joukkueet olisivat tasoitusten suhteen mahdollisimman tasaväkisiä, niin yleensä tietty määrä avauksia vaaditaan kaikilta ja joukkueen händäriäkin etukäteen ruuvataan kohdalleen.
Varhaisesta ajankohdasta riippumatta on innokkaita pelaajia riittänyt joka viikolle 24 -40, ja mikä ilahduttavinta, kisa on kerännyt paljon uusia aiemmin kilpailuita karttaneita mukaansa.
(Vihti Golfissa on kisailtu myös samalla formaatilla, katso kotisivujen seurapalsta, toim. huom.)

Kymppitiistai
Jos olet saanut green cardin, mutta vielä emmit golfharrastuksen aloitusta tai kotikentän valintaa, niin kymmenellä eurolla pääsit tuolloin kiertämään Hugon.
Keskiviikkokisa
Hugolle oli varattu muutama lähtö, jotka oli tarkoitettu lähinnä vähemmän pelaaville naisille harjoitus- ja tasoituskierroksiksi sekä pitämään yllä pelillisen ja sosiaalisen motivaation. Kuluneen kesän aikana näihin kahteen tutustumiskisaan osallistui n. 1700 pelaajaa..

Lähipelikisa
Kerran kuussa kokoonnutiin vetäjän johdolla kisailemaan lähipelitaidoista. Kentälle viritettiin lyöntiratoja, joissa palloa lyötiin porteista ja bunkkereista koostuvia väyliä pitkin lipulle. Sekä päivän paras että yhteistuloksissa kauden paras palkittiin.

Näiden puolittain leikkimielisten kisojen lisäksi senioreilla on ollut monta ”tosikilpaa” molemmilla kotikentillä sekä myös vieraissa. Matkattu on myös ahkerasti kotomaassa ja maailmalla.

Aulangon aapinen
Hienona saavutuksena on heillä myös oma käsikirja senioreille. 16 -sivuiseen kirjaseen on koottu yleistietojen lisäksi tulevan kauden toimintasuunnitelma. Siinä on tarkoin selostettu kukin tapahtuma, ajankohta ja myös sen vetovastuuhenkilö.

On yhteishenkeä, on kuntoa, - kun toimeen tartutaan…

Matti Santanen,
Maire Rissanen, AGK