Karsintakilpailu pelipaikoista kauden 2020 FST:lle

Timo Siro ja caddie
Timo Siro ja caddie

 Syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna kerääntyi Lohjan St Laurenceen satakunta nuorta mutta myös hieman vanhempaa pelaajaa, joiden tavoitteena oli hankkia itselleen kategoria 4A Finnish Senior Tourin kaudelle 2020. Jaossa oli 30 paikkaa, jotka ratkaistiin kahden kierroksen kilpailulla, tällä kertaa Kalkki-Petteri-kentällä. Ensimmäisen kierroksen jälkeen oli cut, josta 70 pelaajaa ja tasatulokset jatkoivat toiselle päivälle.

Kalkki-Petteri on Lohjan kentistä vanhempi, sillä on myös hiukan enemmän tilaa, vaikka paikoin raffi on saanut kasvaa aika pitkäksi. Muutamat etuysin par-4:t ovat lähes 400-metrisiä ja pidempi par-3 yli 170 m (keltaisilta tiimerkeiltä), joten kentältä löytyy myös sopivasti haasteita. Kalkki-Petteri oli hyvässä kunnossa ja kun sääkin oli kohtuullinen syyssää, mahdollisuudet hyvään tuloksentekoon olivat olemassa.

Lauantain jälkeen kärjessä oli Keimolan Pasi Rasilainen, mutta seiskalla alkava tulos oli kaikkiaan 12 pelaajalla. Cutin selvittämiseksi vaadittiin tulos 87. Sunnuntaina oli jo viileämpi päivä ja loppupäivästä saatiin jopa hieman sadetta. Parhaan tuloksen pelasi Ruukin Timo Siro, 76 lyöntiä ja hänellä oli myös paras yhteistulos 154. Kategorian sai 30 pelaajaa, viimeisenä Lohjan Ari Kalenius tuloksella 164.

Kristian Toivio