Kilpailutoimikunta kokoontui 2.10.

SGS:n kilpailutoimikunta teki päätöksiä ensi kaudesta!

Kilpailutoimikunnan perinteinen syyskokous pidettiin 2.10. Espoon Ringside Golflklubilla. Asialistalla oli kauden kalenterin lopullinen hyväksyminen ja muutokset kilpailutoiminnassa. Varsin paljon tehtiin muutoksia ja kehittämistä, jossa oli huomioitu myös pelaajilta tulleet mielipiteet. Yritetään myös säilyttää vanhoja juttuja, että asiat pysyisivät nk. hanskassa. Toimintamme on kasvanut varsin mittavaksi, eri sarjoissa pelattiin 73 kilpailua, joissa oli osallistujia 6080 ja pelikierroksia 8256.

Kilpailutoimikunnassa tuli muutos, kun N60/N70-toureja hoitanut Liisa Eerola luovutti tehtävänsä Tellervo Maunukselalle. Kiitos Liisalle pitkästä asioiden hoitojaksosta. Toimikunnan puheenjohtajana toimii Kari Hiukka ja sihteerinä Kristian Toivio.

M50-tourille ei tehty muutoksia, mutta N50-tourilta pudotettiin yksi kisa vähemmäksi. Siellä Order of Meritiin tulee mukaan vain viisi kuudesta kisasta. Miehillä on mukana laskennassa kaikki kilpailut, kuten aikaisemmin. SM M50-joukkuekisaa muokattiin lauantain osalta siten, että aamupäivällä pelaa seurasta kaksi paria ja molemmat fourball-peliä. Iltapäivällä jälleen kaksi peliparia ja pelimuotona foursome. Sunnuntaina entiseen tapaan singelit. Tällä muutoksella saadaan lisää merkitystä paripeleille, joka on joukkuekisan hengen mukaista. Naisten joukkuekisamuotoja pohditaan vielä syksyn aikana. FST-karsinta muuttuu ensi syksynä kaksipäiväiseksi ja siihen tulee cut 70 pelaajan kohdalle. Maksu porrastetaan niin, että pudonneet maksavat vain yhdestä päivästä ja kaksi päivää pelaavat kahdesta päivästä.

M50H, M60, M65, M70 ja M75-tourit seuraavat toisiaan pelimallissa. Nyt ne pelataan peräkkäisinä päivinä keskiviikosta sunnuntaihin läheisillä kentillä nk. tour-viikonloppuina. Näin annetaan mahdollisuus pelata esim. kahdessa sarjassa matkustamatta pitkiä matkoja. SM-kilpailut ja reikäpelit ovat kaksipäiväisiä, mutta muuten niitä ei ole enää ohjelmassa. SM-kisat ovat eri aikoina pääosaltaan heinäkuussa.

Reikäpeleissä M60, M65, M70 ja M75 -sarjoissa pelataan jo tänä vuonna kokeiltuja ja suuren suosion saavuttaneita lohkopelejä. Pelimallia on vielä hiottu sen verran, että on päädytty malliin, jossa pelataan alkulohkot loppuun ensimmäisenä päivänä ja toiselle päivälle 8 parasta jatkaa pudotuspeleillä ja sijoitusotteluilla. Maksu on porrastettu myös päiväkohtaiseksi. Kaikki 16 pelaavat näin ollen kolme 9 reiän ottelua ja 8 parasta kuusi 9 reiän ottelua. N65-sarja tulee uutena mukaan ja heillä se on SGS:n mestaruuskilpailu. Miesten osalta tullaan anomaan SM-arvoa näiden sarjojen reikäpeleille.

M75-sarjassa joukkuekisa muutetaan kolmen hengen joukkueella pelattavaksi ja tälle anotaan myös SM-arvoa. Uskotaan, että vähintään 15 seurasta saadaan joukkue mukaan.

Pohjois-Suomen scr-tourin kokeilua päätettiin jatkaa ja panostaa tourin markkinointiin. Tässäkin sarjassa kaikki osakilpailutulokset lasketaan jatkossa mukaan. Tämä muutos koskee myös kaikkia muita toureja FST N50 lukuun ottamatta. Toinen muutos tulee myös uutuutena käyttöön, viimeisen lyöntipelikilpailun pisteet ovat 1,3-kertaiset. Tämä on käytössä aluetourista ylöspäin, mutta ei naisten ja miesten FST:llä.

Keskusteltiin ensi kesän EM-kisojen valintaperusteista ja päätettiin, että ne on luettavissa SGS:n kotisivuilta lokakuun aikana. Puhuttiin myös M75-sarjan EM-joukkueen lähettämisestä, tässä asiassa on päätösvalta SGS:n hallituksella.

SGS:n kotisivuille on päivitetty ensi vuoden kalenterit. Muutoksia aina voi tulla, mutta pääosin julkaistut kalenterit ovat oikeita. Avattavana liitteenä löytyy kilpailukalenteri nk. excel-mallina, pelaajatilastoja kaudelta 2018 ja M60…M75 ja N65- reikäpelien etenemiskaavio.

Terv Kari Hiukka
Kilpailutoimikunnan puheenjohtaja

Kilpailukalenteri 2019
Pelaajatilastoja
Reikäpelikaaviot