Kultaa ja Pronssia ESGA M55...

Jukka Pajunen, Peter Kaske, Juha Selin, Risto Rautio, Ari Vauhkonen ja Jukka Lehtonen.
Jukka Pajunen, Peter Kaske, Juha Selin, Risto Rautio, Ari Vauhkonen ja Jukka Lehtonen.
  • Jukka Pajunen, Peter Kaske, Juha Selin, Risto Rautio, Ari Vauhkonen ja Jukka Lehtonen.
  • ESGA M55 Cup-joukkue podiumilla
  • ESGA M55 SCR -joukkue , Juha Selin, Ari Vatanen, Jukka Lehtonen, Risto Rautio, Peter Kaske, Jukka Pajunen
  • ESGA M55 Cup-joukkue, Tapani Järvinen, Veijo Suomela, Seppo Hujanen, Kyösti Puustinen, Jaakko Malinen, Juha Sillman ja Seppo Pakola
  • Jaakko Malisella ja Kyösti Puustisella on tukeva ote pokaaliin

Kolmas ja ratkaiseva kisapäivä pelattiin lähes käänteisessä järjestyksessä joten parhaiten sijoittuneet joukkueet saivat nukkua pitkään. Sijoilla 1-3 olleet joukkueet aloittivat pelit puolelta päivin niin, että jokaisessa SCR lähdössä pelasi UK:n, Espanjan ja Suomen pelaaja.
Vastaavasti HCP-sarjan lähdöissä pelasi Italian, Suomen ja Itävallan pelaajat. Sää oli edelleen varsin suosiollinen golfin peluuseen muutamaa vesipisaraa lukuun ottamatta viimeisillä väylillä.
SCR-joukkueen kolmas päivä ei sujunut aivan edellisten päivien malliin mutta se onnistui kuitenkin säilyttämään kolmannen sijansa Ranskan kovasta kiristä huolimatta. Espanja sijoittui toiseksi 10 lyöntiä pienemmällä kokonaistuloksella ja ylivoimainen voittaja vuoden 2018 tapaan oli UK nipistäen vielä 40 lyöntiä Espanjan tuloksesta. Suomelle siis podium-paikka muutaman laihemman vuoden jälkeen. Kuvaavaa UK:n ylivoimalle oli se, että kolme parasta henkilökohtaista kokonaistulosta meni voittajamaalle. Jukka Lehtonen parhaana Suomen joukkueen pelaajana oli listalla kahdeksantena.
Pronssijoukkueessa pelasivat: Jukka Lehtonen (KGV), Ari Vauhkonen (SHG), Peter Kaske (KGC), Risto Rautio (JG), Juha Selin (TawG) ja Jukka Pajunen (GPi).

Italia johti Suomea kahden lyönnin erolla ennen viimeistä pelipäivää. Niinpä tavoitteena olikin jokaisessa lähdössä antaa painetta italialaisille. Tässä onnistuttiin niin hyvin, että yksi italian poika joutui keskeyttämään selkä- tms. ongelman takia. Suomen joukkue pelasi jälleen tasaisen hyvin. Seppo Hujasen nettotulos 67 oli päivän parasta antia ja samaan tulokseen pystyi vain pari muuta pelaajaa viimeisenä päivänä.
Suomi piti pintansa, nousi kahden lyönnin takaa Italian ohi ja uusi näin ollen viime vuotisen voittonsa.
Suomi on siis ESGA M55 Cup-joukkueiden Euroopan mestari vuonna 2019 !!!
Henkilökohtaisissa tilastoissa Seppo Hujanen oli neljäntenä vain kaksi lyöntiä voittajille hävinneenä.
Euroopan mestareita ovat: Juha Sillman (MeG), Jaakko Malinen (LGV), Seppo Pakola (NG), Veijo Suomela (KG),
Tapani Järvinen (PGK) ja Seppo Hujanen (GP).

Kisajärjestelyt toimivat juoheasti. Suomi sai edelleen paljon kehuja vuoden 2018 järjestelyistä Hämeenlinnassa. Tulospalvelu Walesissa oli varsin vaatimatonta, edes viimeisenä päivänä ei otettu väliaikatuloksia 9 reiän jälkeen ja virallisia tuloksia saatiin odottaa pitkään.
Kapteenina toimi Kyösti Puustinen

Vuoden 2020 kilpailut pelataan Pariisissa elokuun alussa.

Kyösti Puustinen