M50 SM joukkuekilpailu ratkaistiin Keimolan Saras-Kentällä 14-15.9.

Keimolan voittajakuvassa vasemmalta: SGS:n Kristian Toivio, Golfliitosta Rauno Pusa, Keimola Golfin pelaajat Jukka Lehtonen, Ari Eloranta, Aki Kosonen, Marko Matikka ja Jari Vänskä.
Keimolan voittajakuvassa vasemmalta: SGS:n Kristian Toivio, Golfliitosta Rauno Pusa, Keimola Golfin pelaajat Jukka Lehtonen, Ari Eloranta, Aki Kosonen, Marko Matikka ja Jari Vänskä.
  • Keimolan voittajakuvassa vasemmalta: SGS:n Kristian Toivio, Golfliitosta Rauno Pusa, Keimola Golfin pelaajat Jukka Lehtonen, Ari Eloranta, Aki Kosonen, Marko Matikka ja Jari Vänskä.
  •  M50 FST:n OoM:n voittaja Matti Moilanen, MGS ja Kyösti Puustinen, SGS
  • Missattua puttia ihmettelevät Lakeside Golfin Tapio Honkamaa ja Jaakko Malinen sekä Koski-Golfista Pekka Purho ja Antti Pajunen.

Perinteisesti kauden viimeisenä M50-seniorien kisana pelattuun SM joukkuekilpailuun otettiin tällä kertaa 21 joukkuetta. Kilpailumuotona olivat Fourball, Foursome ja singelit. Saras-kenttä oli kisan ensimmäisenä päivänä erinomaisessa kunnossa, vaikka edellisellä viikolla kovat rankkasateet olivat ajoittain kastelleet kenttää ja paikoitellen väylät olivat aika märkiä.

Lauantaiaamuna aloitettiin Fourballilla ja joukkueet lähetettiin liikkeelle 4 hengen ryhmissä 1. ja 10. tiiltä. Melko pian alkoi selvitä, että 1. tiiltä lähteneet ryhmät pysyivät hyvin aikataulussaan, kun taas takaysin puolella oli ongelmia. Puolenpäivän aikaan alkoi myös esiintyä ajoittain hyvinkin rankkoja sadekuuroja, jotka kastelivat kenttää entisestään. Keimolassa on hyvin vahva talkoohenki ja vapaaehtoisia eri tehtäviin oli saatu 30. Niinpä forecaddejä oli useilla väylillä hyvin sijoitettuina nopeuttaen siten peliä.

Tavoitteena oli, että ensimmäiset Foresome-ryhmät pääsisivät ulos 13.30 ja näin tapahtuikin, mutta sen jälkeen ryhmät alkoivat olla myöhässä. Kaikille haluttiin antaa mahdollisuus vähintään 40 minuutin ruokailutaukoon, eli ryhmiä alkoi tässä vaiheessa kasaantua 1. tiille, kun sinne tulivat myös 10. tiiltä tulleet ryhmät tässä vaiheessa. Ryhmiä syötettiinkin sitten kentälle vetoketjusysteemillä, ja saatiin ruuhka lopulta purkautumaan. Viimeiset ryhmät olivat kuitenkin perillä vasta hieman ennen kahdeksaa illalla.

Kärjessä oli tässä vaiheessa Keimolan oma joukkue 302 lyönnillä, tiukasti perässään Sarfvik ja Talma 304 lyönnillä ja Pickala 305. HGK oli Pickalasta 3 lyöntiä jäljessä. Näistä asemista alettiin sitten rakentaa lähtölistoja seuraavaksi aamuksi. Sunnuntaiaamuna Etelä-Suomen ylle levisi kuitenkin massiivinen sadealue ja hiukan klo 7 jälkeen tullut raju kuuro kasteli kentän totaalisesti. Sade jatkui sen jälkeen vaihtelevalla voimalla. Kentän kunnosta tehtiin pikainen arvio ja todettiin, että se ei ollut pelikunnossa ja pelaaminen olisi myös voinut vaurioittaa sitä. Niinpä osanottajille ilmoitettiin klo 08.06, että viimeinen kierros peruutetaan ja palkintojenjako pidetään klo 10.00.

Suomenmestaruusmitalit jaettiin Keimola Golfille, toisena Sarfvik Golf Club (parempi FS-tulos) ja kolmantena Golf Talma. Tulokset löytyvät SGS:n Golfboxista.

Luonnonvoimat eivät tällä kertaa olleet pelaajien eikä kentän puolella ja valitettavasti kilpailu typistyi yhteen päivään. Iso kiitos kuuluu kuitenkin Keimola Golfille, sen kilpailuorganisaatiolle sekä kaikille vapaaehtoisille, jotka olivat tehneet parhaansa kilpailujen onnistumiseksi.

Kuten usein syyskuun puolivälissä ilmat ovat vaihtelevia ja hämärä alkaa haitata peliä totuttua aikaisemmin. Pienikin viivästys voi koitua kilpailun kannalta kohtalokkaaksi. Ensi vuonna palaamme entiseen käytäntöön, jossa kilpailuun otetaan enintään 18 joukkuetta. Tällöin mahdolliset kohtuulliset viivästykset eivät vaaranna kilpailujen läpimenoa.

M50 FST Order of Merit 2019

M50 sarjan OoM ratkesi Tammer Golfin SM-reikäpeleihin. Tänä vuonna mestarin viittaa soviteltiin monelle ennen viimeistä kisaa. Jännittävän reikäpelifinaalin voittaja Matti Moilanen, MGS, nappasi voittonsa myötä myös OoM:n voiton ja sai kolmen vuoden pelioikeuden FST:lle. Kiertopalkinto luovutettiin Matille perinteisesti M50 Joukkuekilpailun yhteydessä. Matti keräsi 521 pistettä, Leo Savonen, SGC, oli toisena 485 pisteellä ja kolmantena Juha Selin, TawG, 473 pisteellä.

Kisaraportin laatineet Kristian Toivio ja Kyösti Puustinen