M70-seniorien Suomen mestaruus Messilässä Markku Utille

Hyvä ja normaali kesäsää suosi Messilän kisoja. Kenttä oli saatu myös erinomaiseen kuntoon alkukesän vaikeuksien jälkeen. Kenttä on erittäin vaativa kaikkien uudistusten jälkeen erikoisesti griinien osalta. Niihin yhdistettynä liukkaus yhdeksän jalkaa (2,7 m) teki pelaamisen haasteelliseksi. Kenttä on sloupattu viime talvena uudelleen ja tasoituksia siellä saa tarkkaan tasoitukseen verrattuna 2-3 pykälää lisää. Sekin osoittaa vaativuutta.

Avauspäivän jälkeen Messilän ”oma poika” Markku Utti otti johtopaikan kolmen lyönnin erolla Veikko Niemikorpeen. Neljän ja viiden lyönnin päässä kärjestä olikin sitten iso joukko mitalien ja palkintosijojen tavoittelijoita. Toinen päivä ei muuttanut tilannette kärjen osalta. Markku Utti otti voiton tuloksella 157 lyöntiä. Toiseksi nousi Jussi Olkinuora Sarfvikista kolme lyöntiä perässä. Pekka Laine pelasi myös varmasti kotikentällä ja saavutti pronssimitalin.

Joukkue kilpailussa Messilän kolmikko Markku Utti, Pekka Laine ja Erkki Kortelainen ottivat ylivoimaisen voiton näytöstyyliin. Toisena oli Keimola ja kolmantena Tuusula samalla tuloksella. Matemaattinen menetelmä ratkaisi hopean Keimolalle.

Tästä sarjasta on tullut tämän vuoden aikana suurin sarja seniorisarjoista M50 sarjan jälkeen. Osallistujia oli henkilökohtaisessa kisassa 117 ja joukkuekisassa 21.

Tourit jatkuvat vielä ensi viikolla vanhemmissa ikäluokissa Tampereen seudulla tiistaina ja keskiviikkona. Elokuun viimeisellä viikolla pelataan SGS:n mestaruudesta reikäpeleissä Espoon Golfseuran kentällä. Käytössä on nk. lohkopelit, joissa jokainen pelaaja saa pelata vähintään neljä yhdeksän reiän ottelua. Toivoisin näihin hyvää osanottoa, jotta voimme anoa niille ensi vuodelle SM-arvon.

Kari Hiukka