Peter Kaske ja Virpi Haataja M50/N50-reikäpelimestarit

Finnish Senior Tourin viimeinen osakilpailu, SM-reikäpeli, käytiin Salo Golfin kentällä 24.–26.elokuuta. Kenttä ja varsinkin greenit olivat mainiossa kunnossa kuten useimmilla kentillä Suomessa lähes ennätyksellisen pitkän hellejakson jälkeen.

Miehiä ilmoittautui 62 pelaajaa. Yhden peruutuksen myötä joillekin jopa kolmipäiväiselle ja kuuden golfkerroksen turneelle starttasi 61 pelaajaa. Kisaan otetaan maksimissaan 64 pelaajaa.

Ensimmäisen kierroksen jälkeen jatkoi 32 pelaajaa iltapäiväkierrokselle. Aamun upea pelisää vaihtui varsinkin myöhäisen iltapäivän aikana tuuliseksi ja sade antoi oman mausteensa pelaamiselle.

Toinen pelipäivä lähti käyntiin kuivassa säässä. Kolea tuuli alkoi voimistua aamupäivän lopulla ja antoi pelaajille lisähaasteita. Tuttuja nimiä oli selvittänyt itsensä kolmannelle kierrokselle. Mukana olivat mm. maajoukkueista tutut Ari Vauhkonen, Leo Savonen, Juha Koponen, Jukka Lehtonen, Matti Moilanen ja Peter Kaske. Ehkä pienenä yllätyksenä voidaan pitää myös maajoukkueiden lähes vakiokalustoon kuuluvien Juha Selinin ja Jaakko Malisen putoamista ensimmäisen päivän jälkeen. Pelaajia oli siis mukana enää kuusitoista.

Puolivälieriin eli kahdeksan parhaan joukkoon selvisivät Ari Vauhkonen-Juha Kiviharju, Mertsi Rinne-Timo Seppälä, Lauri Gulin-Jussi Särkkä ja Matti Moilanen-Peter Kaske. Näistä taistelupareista jatkoivat kolmannen päivän mittelöihin Ari, Mertsi, Jussi ja Peter.

Kolmas päivä toi mukanaan epävakaisen sään ja vettä tihuutti puoleen päivään asti. Loppuotteluun pelasivat itsensä Mertsi ja Peter jättäen Arin ja Jussin kamppailemaan pronssista. Pronssiottelu ratkesi tasaisen väännön jälkeen 18. reiällä ja mitali matkasi Ari Vauhkosen, SHG palkintokaappiin lukuisten muiden mitalien ja pokaalien joukkoon.

Vuoden 2018 Suomen M50-sarjan reikäpelimestari on Peter Kaske, KGC. Tämäkin ottelu oli varsin tasainen johtosijan vaihdellessa mieheltä toiselle pelin tuoksinnassa. Ottelu päättyi Salo Golfin Mertsi Rinteen tiukasta vastarinnasta huolimatta Peterin hyväksi 2/1. Peter totesi kiitospuheessaan, että Salon kenttä tuntuu sopivan hänelle erinomaisesti, kun hän voitti siellä muutama vuosi sitten myös M50-sarjan lyöntipelimestaruuden.

Naisten pronssi ratkesi uusinnassa

Naisten reikäpelikaavio oli tälle vuodelle pienennetty kuuteentoista pelaajaan, jotta mahduttiin pelaamaan miesten kanssa samalle kentälle Saloon. Tiukkoja otteluita käytiin sekä aamu että iltapäivän kierroksella ja useampi ottelu meni jatkorei´ille.

Suuria yllätyksiä ei kuitenkaan nähty, vaan sunnuntain mitalipeleihin päässeet pelaajat olivat Order of Meritin neljä parasta pelaajaa. Sunnuntaiaamun välierässä Virpi Haataja, StLG, voitti Minna Kaarnalahden, SGC, 4/3 ja Anna-Maria Lehtonen, PGC, voitti Pirkko Havukaisen SGC 5/4.

Finaali käytiin Anna-Maria Lehtosen, PGC, ja Virpi Haatajan, StLG, kesken. Virpi Haataja meni heti finaalin alussa 2 reiän johtoon, jonka Anna-Maria Lehtonen kiri kiinni reiälle 10 mennessä. Siitä muutaman tasareiän jälkeen Virpi Haataja otti jälleen johdon ja piti sen loppuun asti voittaen ottelun ja SM kullan 2/1. Anna-Maria Lehtoselle siis hopeaa.

Pronssiottelu ei sen sijaan ratkennut 18 reiän aikana, joten Minna Kaarnalahti ja Pirkko Havukainen joutuivat turvautumaan uusintareikään. Reiällä 19 Minna Kaarnalahti oli parempi ja pokkasi näinollen pronssisen SM-mitalin.

Kyösti Puustinen ja Pirjo Sipronen