Seniorien EM-joukkuekilpailut käynnistyvät Hämeenlinnassa

Tällä viikolla pelattavat M55-seniorien EM-joukkuekilpailut ovat osallistujamäärältään yhdet kaikkien aikojen suurimmat golfin arvokilpailut, joita Suomessa on koskaan pelattu. Aulangolle ja Tawast Golfiin saapuu kaikkiaan reilut 250 pelaajaa 22 eri maasta. Everstillä pelataan tasoituksettomasta Euroopan mestaruudesta, ja Tawast Golf isännöi puolestaan tasoituksellista sarjaa.

Suomen joukkueen pelaajat Ari Vauhkonen, Peter Kaske, Jaakko Malinen, Juha Koponen, Kari Lindström ja Juha Selin ovat olleet tuttu näky viime viikkojen aikana Everstillä, kun he ovat valmistautuneet kauden päätavoitteeseensa. Kilpailujen virallinen harjoituspäivä on tiistaina 7. elokuuta, mutta Suomen joukkue kävi ottamassa tuntumaa kilpailuareenaan jo vajaata viikkoa ennen h-hetkeä.

 Pelaajien tunnelmat kilpailua edeltävällä viikolla ovat varsin levolliset. Kotikilpailuun lähdetään selkein tavoittein.

”Lähdemme kirkastamaan viimevuotista EM-pronssia”, joukkueen ykköspelaajiin kuuluva Ari Vauhkonen sanoo.

 Tawast Golfia edustavalle Juha Selinille EM-mitaleista pelaaminen omassa kotikaupungissa on ollut puolestaan mielessä jo pidemmän aikaa.

 ”Mietin jo viime vuonna, että olisi hienoa pelata näissä kilpailuissa. Kyllä se oli selkeä tavoite päästä joukkueeseen”, Selin myöntää.

Tarkkasilmäisimmät aulankolaiset ovat havainneet Selinin viihtyneen tänä kesänä Everstillä aiempia vuosia tiiviimmin. Ahkerana harjoittelijana aikoinaan tutuksi tullut Selin on viettänyt runsaasti aikaa Everstin harjoitusalueilla.

”Viimeiset neljä viikkoa olen ollut täällä ja koittanut treenata etenkin lähipeliä.”

Selinin kausi ei ole tähän asti sujunut aivan toivotulla tavalla, mutta viimeisen viikon kovalla harjoittelulla mies toivoo saavansa pelinsä iskuun.

”Toivotaan, että keskiviikkona kello 13 ollaan sitten iskussa, kun kisat alkavat”, Selin sanoo.

Kaikki valmiina kilpailua varten

EM-kilpailuiden järjestelyvastuu on Suomen Golfsenioreilla (SGS), mutta iso vastuu on myös Aulangolla. Kenttä on laitettu viimeisen päälle upeaan kuntoon, ja reilun 40 vapaaehtoisen kouluttaminen on hoidettu hyvissä ajoin. Aulanko Golfin toimitusjohtaja Kari Kuivasaari korostaa ennakkovalmisteluiden merkitystä.

”Olemme hyvissä ajoin paloitelleet eri vastuualueet, ja koulutukset on pidetty. Golfliitosta tulee sitten tuomarointi, mutta kaikki muu on SGS:n vastuulla. Tällaisissa tapahtumissa golfkenttien ulkopuolella on paljon hommaa, muun muassa avajaisten ja päättäjäisten järjestäminen vaatii paljon ennakkotyötä”, Kuivasaari muistuttaa.

Kilpailijoiden lisäksi Hämeenlinnaan saapuu paljon arvovieraita sekä heidän puolisoitaan. Heillä on kilpailuviikolla omaa ohjelmaa, jonka Suomen Golfseniorit ovat suunnitelleet. Vieraat käyvät esimerkiksi pelaamassa Kytäjällä sekä vesibussiristeilyllä Vanajavedellä.

Kuivasaaren odotukset kilpailuviikosta ovat korkealla. Aulangolla pelattavassa tasoituksettomassa kilpailussa on odotettavissa kova taistelu kirkkaimmista mitaleista.

”Odotan, että tulee sellainen hyvämielinen tapahtuma ja että väki viihtyy. Toivotaan, että kelit ovat hyvät, niin silloin pelaajat saavat parhaan kuvan kentistä”, Kuivasaari sanoo.

Euroopan mestaruudesta pelattaessa myös yleisön toivotaan löytävän tiensä väylien varrelle. Aulangolla pelaavat maanosan parhaat yli 55-vuotiaat amatöörimiehet, joiden pelitaidot ovat vielä komeasti tallella. Kuivasaari toivottaakin kaikki kilpagolfista kiinnostuneet tervetulleeksi seuraamaan kilpailua paikan päälle.

”Yleisö on todella tervetullut seuraamaan kilpailua. Olisi hienoa, jos paikkakuntalaiset löytävät tiensä sekä Aulangolle että Tawastiin katsomaan huippugolfia. Ja kyllähän tuo Selinin Juhan mukanaolo tuo ehdottomasti lisäarvoa näihin kilpailuihin. On hienoa katsoa omaa poikaa pelaamassa EM-mitaleista”, Kuivasaari sanoo lopuksi.

Juha Hakulinen