SGS-seniorit Jurmalassa viime hetkellä ennen ikkunan sulkemista

Korona onnistui pyyhkimään pois kaikki kuluvan syksyn jäsenmatkat lukuun ottamatta Latvian Jurmala Golfiin suuntautuvaa viiden päivän pikapyrähdystä.

Vähällä oli, että sekin olisi jäänyt toteutumatta, koska vain viikko matkan jälkeen Latvia ei enää päästänyt vapaa-ajanmatkustajia Suomesta maahan.

Seitsemän pariskuntaa eli 14 senioripelaajaa ja matkanvetäjä Juhani Kurronen pääsivät kuitenkin korkkaamaan tätä Latvian vastavalmistunutta uutuuskohdetta. Matkapaketti sisälsi neljä peliä, joista kolme oli Jurmala Golfissa parikymmentä kilometriä Riiasta länteen ja yksi Ozo Golfissa kymmenisen kilometriä Riiasta pohjoiseen. 
Majoitus oli Jurmala Golfin omassa hotellissa aivan kentän vieressä. Hotelli on moderni tyylikkäine valo- ja sisustusratkaisuineen, ja sen Harvian häkkikiukailla varustetut saunat olivat suomalaisten mieleen. Huoneet olivat tosin niin pieniä, että golfbägejä oli parempi säilyttää hotellin varastossa.

Vuonna 2019 avattu, Nicklaus Design -toimiston suunnittelema Jurmala Golf on links-tyyppinen kenttä, jolla ei ole juurikaan puita mutta salakavalia vesiesteitä sitäkin enemmän. Kun vielä karheikot ovat syviä ja tiukkoja ja strategisesti sijoitettuja bunkkereita on todella paljon, osoittautui kenttä ainakin meille senioreille melkoisen vaikeaksi. Eipä ihme, että suurin julkisesti tunnustettu kadonneiden pallojen määrä yhden kierroksen aikana oli kymmenkunta kappaletta.

Ohjelmaan kuului siis myös kierros Latvian vanhimmalla, vuonna 2002 avatulla Ozo Golf Clubin kentällä. SGS-seniorien mielestä tämä NHL-jääkiekkolegendan Sandis Ozolinsin rakennuttama luomus oli paljon mukavampi ja vaihtelevampi kuin Jurmala.

Erilaiset enemmän tai vähemmän vakavasti otettavat joukkue- ja yksilökilpailut kuuluivat myös tämän matkan ohjelmaan. Niissä menestyi parhaiten Nurmijärven Petri Teivo, joka ylsi palkinnoille kaikissa kilpailuissa. Viimeisenä päivänä pelatussa finaalissa onnistui naisista parhaiten Golf Talman Aila Mikkonen ja miehistä Hill Siden Jukka Paakki. Erikoispalkinnon positiivisuudesta ja iloisuudesta sai ansaitusti Eeva Salminen Archipelagiasta.

Täydellisempi Jukka Paakin laatima matkareportaasi on luettavissa ensi kevään Seniorigolfari-lehdessä.
 

Jukka Paakin alkuperäistekstiä osittain lainaten ja hiukan muokaten,
Ole Johansson
 

Kuvat: Anne Paakki

Ryhmäkuva: Iloiset golfarit Ozo Golf Clubin kentällä vasemmalta lukien: Erkki Merivirta (GT), Eeva ja Seppo Salminen (ArGC), Timo Mikkola ja Helena Löfgren-Mikkola (IGS), Aila Mikkonen (GT), Pertti Laaksonen ja Tuula Lampinen (ReG), Anne ja Jukka Paakki (HSGC), Sirkka-Liisa ja Henry Hellberg (PGH), Petri jaTuija Teivo (NGK), Juhani Kurronen (SGC).

Kenttäkuva: Nicklaus Design -toimiston suunnittelema kaunis Jurmala Golf on avattu vuonna 2019.

Best Ball ryhmä Jurmala Golfissa: Vasemmalta oikealle Erkki Merivirta, Aila Mikkonen, Pertti Laaksonen, Tuula Lampinen.