SGS:n reikäpelimestaruudet ratkottiin uudella mallilla

SGS:n reikäpelimestaruuksista pelattiin sarjoissa M60, M65, M70 ja M75 viime viikonvaihteessa Espoon Golfseuran kentällä. Uuden mallin mukaan järjestetyt kilpailut toimivat mukavasti suhteellisen kivassa säässä. Vain perjantaiaamun sää siirsi lähtöjä noin tunnilla ja lauantaiaamun sade häiritsi ensimmäisiä reikiä. Espoon Golfseura hoiti järjestelyt mallikelpoisesti Heikki Jäättelän johdolla.

Kilpailun tulokset löytyvät Golfbox- kilpailukalenterista kahdeksan parhaan osalta, muut sijoitukset kalanterin Info-osasta. Näiden reikäpelien tulokset laskettiin mukaan Order of Merit -pisteisiin scr-pelien osalta.

Lohkopeleihin perustuvan uuden maliin taustalla on pelaajilta viime vuosina saatu palaute, jonka mukaan reikäpeleihin ei kannata lähteä, jos pelit päättyvät yhteen otteluun. Uuden mallin mukaan pelit aloitettiin niin kutsutuilla lohkopeleillä, joihin pelaajat olivat hankkineet paikan kunkin sarjan scr-tourien perusteella. Mukaan otettiin kuusitoista pelaajaa kustakin sarjasta jaettuna neljään lohkoon Order of Merit sijoituksen mukaan. Alkulohkojen ottelut pelattiin yhdeksän reiän mittaisina, joista kustakin lohkosta kaksi parasta meni puolivälieriin ja 3. ja 4. sija pelasivat sijoitusotteluita. Näin jokaiselle osallistujalle tuli vähintään neljä ottelua ja välieriin päässeille yhteensä kuusi ottelua.  M75 sarjassa ottelut olivat kuitenkin vain kuuden reiän mittaisia ja näin heille riitti kahdeksantoista reiän pelaaminen päivässä.

Keskustelu mallista oli kilpailun aikana aktiivista ja palaute oli runsasta ja erittäin positiivista. Uskallankin luvata, että tällä linjalla jatketaan. Joitakin muutoksia tullaan tekemään. Lyhyesti sanottuna tällä hetkellä tuntuu, että pelaamme kussakin sarjassa yhdeksän reiän otteluita alkulohkoissa ja myös jatkopudotuspeleissä. Näin saamme pelattavaksi määräksi 27 reikää päivässä, kaikille tulee kolme ottelua ja kahdeksalle parhaalle kuusi ottelua ja pääosin eri vastustajaa varten.

Kari Hiukka