SM M70 Ruuhikoskella Keimolan Veikko Niemikorven vakuuttavaan voittoon. Messilälle jälleen joukkuevoitto!

SM M70 palkitut vas. 1. Veikko Niemikorpi, 2. Erkki Kortelainen, 3. Kari Liikanen, 4. Alpo Mäntykorpi, 5. Martti Raunio ja 6. Eero Rautio
SM M70 palkitut vas. 1. Veikko Niemikorpi, 2. Erkki Kortelainen, 3. Kari Liikanen, 4. Alpo Mäntykorpi, 5. Martti Raunio ja 6. Eero Rautio
  • SM M70 palkitut vas. 1. Veikko Niemikorpi, 2. Erkki Kortelainen, 3. Kari Liikanen, 4. Alpo Mäntykorpi, 5. Martti Raunio ja 6. Eero Rautio
  • Joukkuekilpailun voittaja joukkue Messilän Golf vas. Markku Koskela, Erkki Kortelainen ja Markku Utti

Ruuhikoski oli ottanut vastuulleen SM M70 sarjan järjestämisen. Olemme Suomen Golfsenioreissa pyrkineet, että yhdet SM kisat ovat vuosittain vähän etäämpänä Kehä kolmoselta. On kiva huomata, kuinka nämä seurat panostavat järjestelyihin huomattavasti aktiivisemmin, kuin etelämpänä. Talkoohenki kukoistaa ja palvelut toimivat. Niin tälläkin kerralla, forecaddien määrässä tehtiin varmaan epävirallinen Suomen ennätys. Tulospalvelu oli myös aivan huippua. Toisella kierroksella viimeiset neljä ryhmää oli takaysillä reikäkohtaisessa tulosseurannassa. Myös vesihuoltopisteet olivat järjestetty asian mukaisesti. Kenttä oli saatu myös erinomaiseen kuntoon väylien ja griinien osalta. Väylien lyöntijäljet paikattiin talkoilla ennen molempia kisapäiviä. Griinien liukkaus oli 2,7 m (9 jalkaa) eli juuri tilatun mukainen. Kansa tykkäsi tästä, oli sopivan liukasta. Bunkkerit olivat ainoa arvostelun kohde, johtuen liian suuresta hiekkamäärästä bunkkerin reunoilla.

Kilpailupäiville tuli helteiset päivät, lämpömittarin noustessa 28-30 asteen lukemiin. Kilpailun ensimmäisenä päivänä Veikko Niemikorpi otti johtopaikan 80:lla lyönnillä. Kaksi lyöntiä jäljessä oli Kortelainen, Liikanen, Mäntykorpi, Raunio ja siitä eteenpäin myös tiiviissä tuntumassa useita pelaajia. Kaikki ratkaisut siirtyivät toiselle päivälle mestaruuden ja mitalien suhteen. Toisena päivänä Niemikorpi pelasi vakuuttavasti koko ajan kasvattaen eroa. Lopussa ero oli 8 lyöntiä. Muista mitaleista käytiin tiukkaa taistelua ja Kortelainen nousi hopealla viimeisen reiän putilla. Näin palkittujen järjestys oli lopussa: Niemikorpi 154, Kortelainen 162, Liikannen 163, Mäntykorpi 165, Raunio 166 ja Rautio 167. Osallistujia kisassa oli 107, joista normaalia enemmän paikallisia pelaajia. Tulostaso ei noussut kovin hyväksi. Olen pohtinut syitä ja se ei ollut varmaan kentän pituus noin 5700 m 58 tiiltä 2 reikää lyhennettynä. Ruuhikoski on muuten kylläkin vaikeahko kenttä korkeuseroineen, joka tietysti vaikuttaa pituutta lisäävästi. Kapeat väylät ja runsaat vesiesteet lisäävät vielä vaikeutta. Tällaisia pohdintoja käytiin pelaajien keskuudessa.

Tourin hcp sarjan osakilpailu pelattiin myös samassa yhteydessä, vaikka palkintoja totuttuun tapaan ei jaettu. Parhaat olivat; Niemikorpi 140, Raunio 140, Holmborg 140, Liikanen 141, Rautio 143 ja Narvi 143.

Joukkuekisa alkoi eka päivän osalta Messilän johdossa tuloksella 253 lyöntiä. Tarina golf oli toisena vain 2 lyöntiä jäljessä. Järjestävä seura EPG kolmantena 258 ja Lahden Golf neljäntenä 259. Toisena päivänä Messilän tulos oli jälleen 253 ja yhteistulos 506 lyöntiä (ka. 84,3), toiseksi nousi EPG 7 lyöntiä jäljessä (ka. 85,5). Mitali kolmikon täydensi Tarina golf 521 tuloksella (ka. 86,8).  Messilän Markku Utille ja Erkki Kortelaiselle tämä oli kahdeksas joukkue mestaruus senioreiden eri ikäluokissa. Joukkuekilpailuun osallistui 18 joukkuetta.

Ensi vuoden SM M70 kisapaikka on jo valittu ja se on nyt pääkaupunki seudulla eli Espoon Masterin Forest kentällä 29-30.7.2020.

Tourit jatkuvat M70 sarjan osalta SHG;n Lakisto kentällä 8.8.2019. Sen jälkeen vielä ensimmäiset viralliset SM M70 reikäpelit Hirvihaarassa 30-31.8. Sinne pääsee mukaan 16 parasta ilmoittautunutta Order of merit scr tilaston perusteella Lakiston kisan jälkeen.

Kiitokset vielä Ruuhikoskelle ja sen järjestely koneistolle!

Kari Hiukka
Tour päällikkö