Open Forum ja syyskokous Hotelli Haagassa 13.11.

Open Forumin 2018 avasi SGS:n hallituksen puheenjohtaja Heikki Hallaranta todeten kuluneen vuoden olleen hyvin puuhakasta aikaa. Hämeenlinnan ESGA -projekti oli kolmen vuoden ponnistusten väärtti.
SGS:n jäsenmäärä ei enää viimeaikoina ole kasvanut ollen nyt noin 14 500. Seniori-ikäisiä golfareita on puolet kaikista eli n. 70 000, joten jäsenmäärän kasvullekin olisi realistisia mahdollisuuksia.

Kari Hiukka kertoi yhteenvetona menneen kauden kilpailijatilastoja sekä avasi tulevan vuoden kilpailukalenteria. Aluetour on suurin kisatapahtuma ja sille osallistui puolet kaikista kisaajista.
Ensi kaudelle on sijoitettu 73 kilpaa. Karin esitys kokonaisuudessaan on luettavissa täältä.

Kari valotti myös ensi kaudella alkavaa Ready Golf -aatetta, jolla on tarkoitus nopeuttaa peliä silti unohtamatta golfin perimmäisiä sosiaalisia tavoitteita. Kannattaa katsoa!

Timo Huvinen Suomen Golfliitosta oli saapunut kertomaan vuoden vaihteessa muuttuvista golfsäännöistä. Miksi niitä on muutettu?
 - Ne on korjattu helpommin ymmärrettäviksi ja käytettäviksi sekä yksinkertaisemmiksi ja pelaajan kannalta reilummiksi, oli Timon kommentti.
Uudet kansainväliset säännöt on jo hyväksytty ja painettu kirjaksi ja tiivistetyksi kirjaseksikin sekä myös mobiiliversioksi, mutta toistaiseksi englanniksi ja ruotsiksi. Suomennos on työn alla ja valmistunee ennen vuoden vaihdetta. (Mahtaneeko ehtiä pukinkonttiin? toim. huom.)
Uudet säännöt tulevat linkiksi myös SGS:n kotisivuille heti niiden valmistuttua.
Luennon visuaalinen osa on tästä avattavissa.

Timo vielä kannusti ja innosti, että häneen voi olla yhteydessä missä tahansa sääntöihin ja koulutuksiin liittyvissä asioissa. Esimerkiksi jos seurojen seniorit haluavat omiin tilaisuuksiinsa infoa uusista säännöistä, niin hän on käytettävissä. timo.huvinen@ramboll.fi.

Ylimääräisenä yllätyksenä esitelmien lomassa Veijo Hämäläinen ”N60 -tourin isä” kutsui Pirjo Siprosen ja Liisa Eerolan lavalle ja luovutti heille kiitospaketit uurastuksesta N60 -tourin hyväksi.

- Elämisen ja liikkumisen ilon edistäminen.
Roope Tähkä tekonivelsairaala Coxasta Tampereelta kertoi heidän toiminnastaan.
Tekonivelet ovat varsinkin seniori-ikäisille tuttu tuote, mutta paljon myös nuoremmille joudutaan niitä asentamaan. Polvi ja lonkka ovat yleisimmät nivelet, joihin teknistä apua haetaan. Leikkaus on nykyisin nopea toimenpide ja siitä toipuminen myös. Sairaalassa 2-3vrk, muutama viikko lepoa ja harjoittelua riittää. Potilaalle tulee leikkauksesta kuluja yleensä ainoastaan sairaalapäivistä.
Myös Roopen esitys on täällä tallella.

Matti Santanen